Laikçi fanatizmin son sığınağı

  • 18.01.2016 00:00

 Nasıl oldu da, kendilerine aydın diyen bir grup, PKK'nın biri 5 aylık bir bebek, diğerleri 1 ve 4 yaşında iki çocuk dahil altı kişiyi öldürdüğü günün ertesi yayınladıkları bildiride, PKK'yı "Kürtlerin imha edilmesi politikası ile mücadele eden" bir örgüt olarak tanımlayıp yüceltebildi?

Düşünün, PKK'nın bile Çınar'da yaptığı katliam için 'özür dilediği' gün, kendilerine 'aydın' diyen bu güruh PKK'ya kalkan oldu! Bu, salt ideolojik körlükle açıklanacak bir durum değil. Bu aynı zamanda entelektüel bitmişliktir; sadece halkına değil, tüm insani değerlere de yabancılaşmaktır.
Referans vermeyi çok sevdikleri Edward Said, "Entelektüel" kitabında, entelektüelin her türlü iktidar odağına mesafeli olması gerektiğinden bahseder. Bunun entelektüeli sonsuz bir yalnızlık döngüsüne hapsettiğini ama entelektüeli mümkün kılanın da bu yalnızlık olduğunu anlatır.
Kendine "entelektüel" diyen bu isimlerin, yücelttikleri bu tanıma uyduğunu söylemek mümkün mü? Bölgede 100'den fazla belediyeye hükmeden, vekil sayısının %70'ine sahip olan HDP ile PKK'nın barikatlarla, bombalarla, mayınlarla, Kalaşnikoflarla, infazlarla, linçlerle kendi iktidarını kurduğunu görmemek mümkün mü? Ve meşum entelektüellerimizin kendilerini bu zalim iktidar cephesine asker yazdığını görmemek?
Kimse devletin her tür suçtan ve günahtan münezzeh kutsal bir varlık olduğunu savunmuyor. Eski tivitlerimi çıkarıp duranlar, çocuk ölümlerine karşı duyarlılığımı da bilirler, "Türkiye'nin 'Ölmeyen' Babası" kitabımı Uğur Kaymaz'a ithaf ettiğimi de... Peki bu arşiv kazıyıcıları bir kez olsun neden Fırat Simpil'i (13), Elif Şimşek'i (9), Faris Demircan'ı (11), Tahsin Uray'ı (9) ve daha onlarca PKK roketi veya mayınıyla ölen Kürt çocuklarını görmez?
Maktuller arasında seçicilik yapıp, 'kullanışlı' olmayan ölümlere sessiz kalmak da mı entelektüelliğin şanından yoksa?
Kürt sivillere zarar vermeyi bırakın, PKK'nın ölüsüne bile eziyet eden güvenlik gücünü meslekten atan bir devlet varken, sivilleri öldürüp öldürüp sadece özür dileyen PKK'ya argümanlarıyla mühimmat taşımanın, PKK'nın kendinden olmayan Kürdü en iyi ihtimalle 'hain' ilan ettiği, olmazsa infaz ettiği korku imparatorluğunun bir kurşun askeri olmanın entelektüel mesafeyle açıklanacak bir yönü kaldı mı?
Bir de şuradan bakın: İslâmi temsile sahip olduğunu iddia eden bir terör örgütü bölgeyi hendeklerle delik deşik etse, içinde çocuklar varken okullara saldırsa, kütüphaneleri yaksa, yaralı sivilleri taşıyan ambulansları tarasa, kendi çıkardıkları yangını söndürmeye gelen itfaiye araçlarına roketatarlarla saldırsa, mayınlarla el yapımı bombalarla insanları öldürse, evlerini mevzi olarak açmayan 70 yaşındaki amcaları, teyzeleri infaz etse, aynı aydınlar ne yapardı? Sol, daha doğrusu fanatik laikçi sol, gittikçe daha da fazla şiddet savunusuna bürünüyor ve radikalleşiyor. PKK ile hendeğe, DHKP-C ile infaza meşruiyet sağlıyor.
Laikçi fanatizmin terör yardakçılığı, ülke entelijansiyasının zavallılığının zirvesidir. Entelektüel zeminde bu barbarlıkla mücadele zorunludur.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums