Peşmerge sürmanşetimizden geçerken

  • 31.10.2014 00:00

 Dünkü gazetemizin sürmanşetinde yer alan 'ÖSO cephede, peşmerge şovda' haberinin diline pek çok açıdan katılmıyorum.

Alt başlıkta yer alan 'Yola çıkan herkesi selamladılar' ifadesi meseleyi özetliyor aslında. Peşmergenin Türkiye topraklarından geçişi sırasında halkın sokaklara çıkarak gösterdiği bir teveccüh söz konusu. Duraklama ve ağır hareket etme biraz da bundan kaynaklanıyor. Şayet Barzani yönetimi ya da Peşmerge Bakanlığı 'Tezahürat olsa bile burnumuzu çıkarmayacağız' diye bir söz vermediyse, burada 'şovu' tek başına peşmergenin yapmadığı da aşikâr.

Peki halkın bu coşkusu neden? Bölücü oldukları ya da Türkiye'yi sevmedikleri için mi? Türkiye diye bir devlet olmadığını, 90 yıl asimilasyon politikalarıyla ezildiğiniz Kürdistan isimli bir ülkede yaşadığınızı düşünün. Nihayet asimilasyona son veren yeni bir akıl hakim olduktan sonra, devletiniz örneğin Azerbaycan'la stratejik ittifaka girmiş olsun ve bu minvalde saldırı altındaki, sizin de akrabalarınızın yaşadığı başka bir şehire doğru Azerbaycan askerlerinin geçişini sağlamış olsun. Siz de o askerleri yolda karşılamaz mısınız?

Bırakın 'soydaş'larınızın olduğu bir toprak parçasını, Çetnik mezalimi altında inleyen Bosna'ya TSK birlikler göndermiş olsaydı da, Batı Trakya'daki Türkler onları coşkuyla uğurlamaz mıydı mesela?

Bu görüntüler ikinci bir Habur'a yol açar endişesiyle belki 'uyarı' mahiyetinde bir haber yapılmış ama Habur'un altından ne sular aktı... O suların içinde geçen sene Diyarbekir'e gelen Barzani'ye Türkiye sınırından şehre ulaşana kadar Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi bayraklarıyla donatılmış bir konvoyun eşlik etmesi var mesela. Kendisini Kürtçe selamlayan Başbakan Erdoğan'ın aynı gün tarihe ilk defa 'Kürdistan' diyen Türkiye Başbakanı olarak geçmesi var mesela. Peşmergenin başkomutanı Barzani'nin, topraklarında çıkan petrolün parasını Amerikan bankalarına değil de Halk Bankası'na yatırma noktasındaki direnci var mesela. Türkiye'nin aynı zamanda bir Kürt devleti olduğunu söyleyen, PKK'lılar sınır dışına çıksaydı Kobanê'ye daha üst düzeyde yardım edileceğini izhar eden Başbakan Davutoğlu'nun sözleri var mesela...

Kaldı ki peşmerge geçişi Türkiye'nin önerdiği ve desteklediği bir ara formülken, Rojava'nın PKK'nın tekçi politikalarından kurtarılıp çoğulculaşmasına hizmet edecek bir adım olduğu herkesin malumuyken, bundan rahatsız olan PKK medyası ilk gün meseleye ilişkin haber bile geçememişken, tezkereye hayır diyen HDP sonunda tezkerenin ne işe yaradığını ağzı açık izlemek zorunda kalmışken, Esed rejimi peşmergenin ve ÖSO'nun gelişinden rahatsızlığını ilan etmişken, yani her açıdan ülke menfaatleri noktasında da önemli bir 'operasyon' gerçekleştirilirken, onu bu şekilde sarsmak rasyonel de değil.

Önümüzdeki dönemde, sömürgeci güçlere yeniden yem olmamak için Türk-Kürt ittifakına iki tarafın da dört elle sarılması gerekiyor. Yeni Şafak'ın şimdiye kadar büyük ölçüde bu perspektife sahip çıkmış bir gazete olduğunu bildiğim için bu 'muhalefet şerhi'ni düşmek istedim.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums