Müflis, aciz ve yalnızdık değil mi?

  • 21.09.2014 00:00

 Türkiye'nin izlediği dış politika yönetilemez duruma gelmiş, iflas etmiştir.

Türkiye, dış politikada tamamen izole edilmiş, yalnızlığa mahkûm edilmiştir.

Türkiye'nin dış dünyadaki itibarını sıfırlamışlardır.

Türkiye'nin dış politikası bir acziyetin ifadesidir.

Kaç yıldır bunları dinliyoruz, değil mi? Biri bitiyor, diğeri başlıyor.

Peki dış politikamız iflas mı etti?

Bilakis, Batılı ve Körfez ülkeleri teker teker Türkiye'nin tezlerine doğru geldiler. Irak, Maliki'nin mezhepçi politikaları yüzünden bölünme yoluna girdi. IŞİD'in ilerleyişi sadece bu süreci hızlandırdı. Esed'le etkin mücadele edilmediği ve eden muhalifler de askerî açıdan desteklenmediği için oluşan otorite boşluğuna IŞİD gibi tarihin gördüğü en radikal örgütlerden birisi oturdu. Şimdi bu dağılmışlığın ucu kendilerine dokununca alel tecel ön almaya çalışan Batılı ülkeler, yine Türkiye'ye bakar oldular.

Peki, yalnız mı kaldık? Türkiye sınırları içinde şu anda 1,5 milyon Suriyeli mülteci var. Geçtiğimiz günlerde de Irak'tan 30.000 Yezidi ve yine Suriye'den 45.000 Kürde kapılarımızı sonuna kadar açtık. Suriye'de de, Irak'ta da siyaseten bastırılan, yok sayılan, imha edilmeye çalışılan grupları destekledik. Mısır'da hakeza.

Bu mazlum halklara ya kapısını ya da gönlünü açan Türkiye, bölge mecburen demokrasi yönüne evrildikçe vicdanî politikasının meyvelerini alacaktır. Nitekim vatandaşlarımızı, başta İslâm olmak üzere hiçbir savaş hukukuna sığmayacak biçimde rehinelere muamele eden IŞİD'in elinden burunları dahi kanamadan almamızı sağlayan da bu vicdanî diplomasidir. Iraklı Sünni aşiretler, hiçbir ülkenin rehineleri için yapmadıkları yardımı ve baskıyı Türkiyeli rehineler için devreye sokmuşlardır. Bunun sebebi de Irak'ta Maliki yönetiminin sadece siyaseten değil, fiziken de yok etmek istediği Sünni grupların Türkiye'nin dış politikasına olan 'vefa borçları'dır.

Türkiye'nin dış politikasını ülkeyi itibarsızlaştırmakla itham edenler, bugünkü yabancı basındaki şaşkınlığa şöyle bir göz atsınlar bakalım. Onca karalama kampanyasına, ulusal-uluslararası algı operasyonuna rağmen Türkiye, başka hiçbir ülke istihbaratının yardımına gerek kalmadan ve aslında biraz da bu millîlik sayesinde rehinelerine sağ salim kavuşmuştur. Özel timlerle havadan ve karadan operasyon yapmasına ya da fidye önermesine rağmen ulaşamayan Batılı ülkelere nispetle, Türkiye'nin acziyetten fersah fersah uzak olduğu kesindir.

Kardeşlerimize 'vatana hoş geldiniz' derken, ülkemize bu mutluluğu yaşatan tüm yetkililerimize de bir vatandaş olarak teşekkür ediyorum.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums