Zekeriya Öz, tivitleri ikiye katlayınca..

  • 6.08.2014 00:00

 Bolu Savcısı Zekeriya Öz'ün sadece son iki hafta içinde yazdığı bazı tivitlerini okuyalım:

HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okur'a hitaben:

'HSYK 1. Dairesi'nin kudretli ismi 7 Şubat'ta bazı isimler ifadeye çağrılınca olağanüstü toplantı yapıp savcıları görevden almaya çalışmıştı. Eğer doğru, dürüst ve tarafsız isen şimdiki zulme dur de. HSYK yı olağanüstü topla ve dünyanın gözü önündeki hukuksuzluğu gider.'

Paralel yapı 'olmadığına' göre, hiç alakası yokken 7 Şubat sürecini hatırlatması ne ilginç, değil mi? Devam edelim.

İçişleri Bakanı Efkân Âlâ'ya hitaben:

'Ergenekon'da benimle görüşmek için emniyet müdürünü araya koyan İçişleri Bakanı red cevabı alınca fena bozulmuştu.

Ankara'da hakim evinde olduğumu öğrenince aynı bakan görüşmek için çok önemli toplantısını bırakıp apar topar hakim evine görüşmeye gelmişti.

Şimdi kalkmış üst perdeden tehdit ediyor. Ateş olsan cürmün kadar yer yakarsın. Görüşmede 45 dakika benden yediğin fırçaların öcünü alırsın.

Âlâ'nın inlerine gireceğiz dediği bu olsa gerek.Yaptığı bütün işler hukuksuz olduğu için yüzüne gözüne bulaştırdı.'

İçişleri Bakanı'na 'sen' diye hitap eden, 'cürmün kadar yer yakarsın' diye dayılanan, ona fırça atmaktan bahseden devletin savcısı... Devam edelim.

Hükümete hitaben:

'Kahraman polisler bu muameleyi haketmedi. Girecek in arayan ağababaları işkence tazminatlarını örtülü ödenekten öder.

İnsanların inlerde yaşadığını zanneden kapı kırıp gazeteci ve savcı aldırmaya çalışanlar ve ağa babalarına ithaftır: Cahilsin, oku öğrenirsin. Gerisin, ilerlersin. Adam yok, yetiştirirsin. Paran yok, kazanırsın. Her şeyin bir çaresi vardır. Fakat adam bozuldu mu, bunun çaresi yoktur.'

***

HSYK Başkanı'na açıktan gözdağı veren, siyasî iradeyle kavga eden, muhalefet partisi liderlerinden bile daha şiddetli bir öfke dilini benimseyen kişi bu devletin bir memuru; önüne davanız gittiğinde tarafsız olduğuna inanmanız gereken bir savcı.

Geçtiğimiz ay, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, Öz'ün attığı 'Zorbalıkla devlet yönetmeye kalkanların acı sonlarını bilmeyen yoktur. Sonu Saddam gibi Kaddafi gibi olacaktır' ve benzeri tivitlerden ötürü inceleme başlatıldığını açıklamıştı.

Peki, bu inceleme sonucu ne oldu dersiniz? HSYK 3. Dairesi'nden, inceleme için de incelemenin reddi için de gerekli 4 oy çıkmadı. Yani HSYK, tivitinde Başbakan Erdoğan'ı idam edilerek öldürülen Saddam ve linç edilerek öldürülen Kaddafi'nin sonuyla tehdit eden Öz'ü soruşturmaya bile gerek görmedi!

Öz de bu kararı müteakip, yukarıda örneklerini gördüğünüz gibi, sertlik tonunu daha da arttıran tivitler yazmaya devam ediyor.

Ayrıca hatırlarsınız, geçtiğimiz Şubat ayında Zekeriya Öz'ün 71.000 TL tutarındaki Dubai tatilini de işadamı Ali Ağaoğlu'nun şirketine ödettiği ortaya çıkmıştı. Buna ve ayrıca 'savcılık makamını kullanarak iş takipçiliği yaptığı' iddiasına dair soruşturma raporu tamamlandı.

Müfettiş raporuna göre Öz'ün beş yıldızlı tatilini gerçekten Ağaoğlu'nun şirketi ödemişti. Hatta Öz'ün son yıllardaki gelir-gideri arasında açıklanamayan yaklaşık 300.000 TL'lik de bir uçurum söz konusuydu. Ancak HSYK, müfettişin vardığı bu vahim sonuçları bile araştırmaya gerek olmadığına karar verdi. Yani HSYK, ne olursa olsun, savcı Öz'ün soruşturulmasına ihtimaline dahi izin vermemeye kararlı görünüyor.

Sanırım Öz de bu gerçeğin farkında olduğu için tivitleri ikiye katlamaktan çekinmiyor. Böyle HSYK'ya, böyle savcı!

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums