Berkin ve Burak

  • 14.03.2014 00:00

 Herkes haklı, herkes mağrur. Herkes kendini temize çekme telaşı içinde.

12 Eylül döneminde de böyle başlamıştı her şey.

Herkes haklı, herkes mağrurken 5600 gencimizi kaybetmiştik.

Hep öyle olur zaten. İç savaş senaryoları önce gençler üzerine kurulur.

Tam da PKK meselesi sulh yoluyla çözüm yoluna girmişken, geçtiğimiz seneden beri ülkede terör estirmenin, kan akıtmanın bir yolu daha bulundu.

Anne-babaların evlâtlarını gömdüğü bir ülke olmak istemiyorsak, yapmamız gerekenler var.

Berkin ile Burak'ı aynı cümlede buluşturmak gibi mesela...

Ne onları ne de anne-babalarını kıyaslama yarışına girmek gibi bir hadsizliğe imza atmamak mesela...

Mazlumun kimliğini ön plana çıkararak taziye mesajlarında mezhep vurgusu yapmak gibi çiğliklere tenezzül etmemek mesela...

Berkin'i Erdoğan, Burak'ı Kılıçdaroğlu katletti gibi, siyasî mesaj verme şehvetiyle gerçek katili ve dolayısıyla mağduru perdelememek gibi mesela...

Evet, iç savaş senaryoları önce gençler üzerine kurulur.

Ama unutmayalım, aynı zamanda gençler ve onların sağduyuları üzerinden de bozulur.

Kan, kanla yıkanmaz.

Burak'ın babası Halil Karamanoğlu'nun sözleri hepimizin, özellikle gençlerimizin gönlünde yer etmeli:

'Berkin de, Burak da bizim çocuğumuz. Biz biriz!'

HALK CEPHESİ'NE YAZILAN MEDYA

Dün Kanal D ana haber bülteninde, Berkin'in cenazesi sırasında kalabalığın içinde kalan ve panikle çıkmaya çalışırken linç edilen itfaiye görevlilerinin haberi vardı. Haberde, itfaiye görevlilerini linçten Halk Cephesi üyelerinin kurtardığı belirtilip, söz konusu oluşum âdeta meşru bir sivil toplum örgütü gibi sunuluyordu.

Kanal D'nin, olumlayan bir alt metinle sunduğu Halk Cephesi'nin 'resmî' internet sitesindeki son açıklamanın bir bölümünü dikkatinize sunuyorum:

'Dün Berkin'ini uğurlayan Cepheliler şehidinin hesabını sormak için sokaklardaydı. Barikatlar yeniden kuruldu. Mobesenin üstünde bulunan üç kamera kırıldı. Cepheliler tarafından Örnektepe'deki iki seçim bürosu ayrıca Talatpaşa'da bulunan üç katlı AKP Seçim Koordinasyon Bürosu yakılarak tahrip edildi. Seçim Koordinasyon bürosundan geriye sadece binanın iskeleti kaldı.

Saldıran akrep aracına taranarak karşılık verildi. Bunun ardından AKP'nin eli sopalı eli satırlı çeteleri halka ve devrimcilere saldırdı. Bu saldırı Cephelilerin inisiyatifiyle püskürtüldü. AKP'nin çeteleri kaçıp polislerin, akrep araçlarının arkasına sığındılar. Bunun ardından AKP'li sivil faşistler silahlanarak devrimcilere saldırdı. Cepheliler bu saldırı karşısında kendilerini ve halkı savunmak için silahlanarak karşılık verdi. Çıkan çatışmada sivil faşistlerden biri öldü ikisi de yaralandı (...) Şu anda mahalle polis ablukasındadır, sivil faşistler polis korumasında mahallemize saldırmak için yürüyüşe geçmiştir. Tüm halkımızı Okmeydanı'na, adalet mücadelesini savunmaya çağırıyoruz!'

Kanal D ana haber bunun sadece bir örneği. Ne yazık ki, kendine 'merkez' diyen medya, Ak Parti karşıtlığı yüzünden her tür marjinalliğe kapı aralayacak hale geldi.

Katil olduğunu, Burak'ın silahlı olduğu yalanını söyleyerek kabul eden 'Halk Cephesi' isimli halk düşmanlarını teşhir değil, takdis eden medyanın ahlâksızlığını bir kez daha tescil etmek gerekir.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums