'Kızgınız, çünkü…'

  • 26.01.2014 00:00

 Saliha Eren imzalı bu yazıya bir tevafuk eseri rastladım. Olan bitene, diğer Müslüman cemaat ve grup mensuplarının nasıl baktığının ortalamasını çıkarmış bir metin okuyacaksınız. Gülen Cemaati'ne mensup bir kardeşimizin bile bu hissiyatı, bu sitemi, bu hayal kırıklığını anlamasına vesile olursa şahsen memnun olacağım.

Buyrun:

Cemaatten birileri, kendilerine verilen tepkinin, sadece Ak Parti yalakalığı yapmak veya Tayyip Erdoğan'ı yüceltmek için yapıldığını düşünüyor ve böyle yorumluyor anlaşılan. Yoksa kimse böyle büyük bir tepki vermez akıllarınca.

Başkalarını bilmem ama ben neden kızgınız, kırgınız anlatmak istiyorum yoksa sokağa fırlayıp 'YANGIN VAR' diye bağırmaktan korkuyorum.

Biz kızgınız çünkü, önceden oturduğumuz apartmana bir öğrenci evi açıldığında duyduğumuz sevinci kursağımızda bıraktınız.

Kızgınız çünkü yıllarca beslediğimiz hüsnü zannı yerle bir ettiniz. Bir hikmet aradık yıllarca, F. Gülen'in anlayamadığımız çıkışlarında. Bir hikmet olmadığını farketmemiz bizi derinden yaraladı.

Kızgınız çünkü, ateş altındaki bölgelere giremeyen arkadaşlarınızın yerine 'Kimse Yok Mu' yeleklerini giyip yardımlarınızı dağıtan İHH'lı arkadaşları hedef aldınız. Siz bilmiyor olabilirsiniz ama bu ülke dışında bir yerlerde İHH ve Cemaat gönüllüleri her haftasonu keyifle maç yapıyor. Sizin operasyonlarınıza aldırmadan birbirlerine sarılıyor.

Samanyolu Haber, 17 aralık sonrası günlerde, yolsuzluk haberlerini işledikten sonra 'gazetelerde de korkunç iddialar var' diyerek Radikal, Milliyet ve Hürriyet'i ekrana getirebildiği için kızgınız.

Bu ülkeyi, halkı zerre kadar umursamayan operasyon çocuğu yazarların imzasıyla haberler yapan medyanızı görmezden gelerek 'bu operasyonla cemaatin alakası yoktur' diye açıklama yapan Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı, bizi ve sizi salak yerine koyduğu için kızgınız.

Today's Zaman yazarlarınız, editörleriniz, medya grubunuz bu ülkeyi, İHH'yı teröre yardım eder gösterdiği için kızgınız.

Biz sizin yetiştirdiğiniz bir çok çocuğu çok sevdik, seviyoruz. Ama onları kendi çıkarlarınız için kullanabilme ihtimalinizden nefret ediyoruz.

Adliyeye yerleştirdiğiniz arkadaşlarınızdan 'devlet'in önemli davalarına ait dosyaları, bilgileri isteyebildiğiniz için kızgınız. Allah'tan yürekli vatan evlatları çok.

Allah rızasını gözettiğini düşündüğümüz bir yapının böyle içinin boş olduğunu farketmemize, cemaat içindeki derinlerin onlara gönül verenleri bile hiçe sayan iktidar hırsına kızgınız.

Yıllardır 'Hocaefendi(!) fitne çıkmaması için dönmüyor' diye kandırıldığımız için kızgınız. Sanki o yokken fitne çıkarmamışsınız gibi?

Bir spor yazarınız, bir hanımı 'kasedin var' diye tehdit ettiğinde bunu sorgulamak, 'bu nasıl bir söylem, ne kasedi, kaset nerede' diye sormak yerine özür dileyerek kapatmaya çalıştığınız için kızgınız.

Yıllarca aldatılmış, soyulmuş, yolsuzluklarla cebi boşaltılmış bu milletin yolsuzluğa göz yumacağını düşündüğünüz ve böyle göstermeye çalıştığınız için kızgınız.

MEB komisyonundaki birkaç taslaktan birini alıp, hükümeti tehdit ettiğiniz, ardından Ekrem Dumanlı'nın 2010 yılında yazdığı ve varlığını bildiği 2004 MGK belgesini yeni bir şeymiş gibi sunduğunuz için kızgınız.

Türkiye'nin güya yanlış dış politikasının, Erdoğan'ın gittikçe büyüyen hırsının aylardır istişarelerde zaten konuşulduğunu öğrendiğimiz için kızgınız.

Dış haberler editörünüz El Kaide'yi bile tanımayan bir kaç binlik 'IŞİD' gibi bir saçmalığın varlığından haberdar değilmiş gibi 'Batı, El Kaide'ye karşı Esed'in yanında olmaya karar verdi; Türkiye seçimini yapmalıdır' yazarken Esed'in karşısındakinin El Kaide değil Suriye halkı olduğunu unutmuş görünüyor. Buna fena halde kızgınız.

 

Mısır'da darbe sonrası kan akmaya devam ederken yazarınız Kerim Balcı 'İhvan haklı ama böyle devam edemez. Hakkından vazgeçebilmek de bir erdemdir' diyordu. Kızgınız çünkü, biz bu satırlara rastladığımızda, cemaat, dersane için Türkiye'yi ateşe veriyordu.

Biz cemaat dışında kalan müslümanlar, sizi öyle seviyor, sahip çıkıyor, hüsnü zan beslemeye çalışıyorduk ki... Şimdi size gönül verenleri ve bizi sürüklediğiniz kafa ve gönül ağrıları öyle kızdırıyor bizi.

Kızgınız çünkü o eller bizim hiçbir derdimiz için bu iştiyakla kalkmadı. Ben aynı bedduaları aynı ruh haliyle Suriyeli bir hanımdan Esed için dinledim. Ama onun bile, her türlü aşağılanma ve acıyı yaşamış olan onun bile sadece acı vardı kelimelerinde. Böylesi bir nefret değil. İşte bunun için çok ama çok kızgınız.

Suriye'deki mazlumlar için koşturan bir abinin fotosunu, onu tanıyan bilen bir kardeşiniz, sosyal medyada 'terörist' diye paylaşabiliyor. Bu alçaklıktır ve çok kızgınız.

Evet belki biz küçük akıllarız, herşeyin önünü ardını göremeyiz ama cemaat mağdur değil, bir mağdurun halini de taşımıyor bunun farkındayız.

Biz bu ülkeyi sevdiğimiz için, inandığımız için çok kırgınız, kızgınız. Tepkimiz de size gösterdiğimiz hüsnüzan kadar büyük o yüzden.

Kişisel olarak hikmet aramak ve hüsnüzan etmek adetinde olsam da önce Allah'ın verdiği aklımı kullanmak ve bunu kalbimle tartmakla mükellef olduğumu farkettim. Yanlışssa yanlıştır. Efendimiz (s.a.v) hariç hiç kimse günahtan, zaaftan masum değildir.

Yazıyı okuduğum bir hanım gözyaşlarıyla sordu:

'Nasıl olur da bu kadar müslümana sırt çevirmekten, onları sevenleri kırmaktan korkmazlar? Bunu da sorar mısın. Belki onlardan biri de okur...'

(Tam metin için: http://www.haberseyret.com/mobil/yazi/92/kizginiz-cunku)

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums