Kemalist ideoloji ırkçıdır!

  • 15.11.2013 00:00

 Ahmet Anık. Bir Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi öğretmeni. Mustafa Kemal'in mânevî şahsını tahkirle suçlanıyor ve hakkında bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası isteniyor. Sebebi, öğrencilerine, insanların birbirlerine ırklarından ya da kökenlerinden ötürü üstünlük taslamaması gerektiğini söylemesi...

Irkçılığın dinen yasaklanmış olduğunu, herkesin Allah karşısında eşit olduğunu öğrencilerine nasihat eden Anık'a bazı öğrencileri Mustafa Kemâl'in 'Ne mutlu Türk'üm diyene' sözünü hatırlatıyor. Anık, Türklük, Kürtlük ya da bir başka ırk üzerinden övünmenin ya da yerinmenin cahilce bir anlayış olduğunu belirtiyor.

Anık'ın bu sözleri okuldaki (Edirne 75.yıl İlköğretim Okulu) bazı öğretmen ve öğrenci velilerinin çabası, Atatürkçü Düşünce Derneği'nin girişimleri sayesinde medyaya taşınıyor. Şikayetler üzerine olayı soruşturma gereği duyan Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü nazik ifadeyle, Anık'ın 'görev yerini değiştiriyor', doğru ifadeyle onu başka bir ilçeye sürgün ediyor.

Anık'ın yargılanmasına 19 Kasım'da başlanacak.

Devamını Özgür-Der'in konuyla ilgili açıklamasından okuyalım:

'Basında yer alan haberler Ahmet Anık'ın sözleri üzerinden tam manasıyla bir linçe tabi tutulduğunu ortaya koymuştur. İfade aynen şöyledir: '...öğrencilerinin panoya 'Ne mutlu Türk'üm' yazıları astıklarını görerek, 'Çocuklar bunu yazamazsınız, bu ülkede Kürt de yaşıyor, Laz da yaşıyor. Kimse bu sözü söylemek zorunda değil' diyerek 'Kürt milliyetçiliği yaptığı ve Türklüğü, Atatürkçülüğü kötülediği' öne sürüldü.' (Hürriyet, Radikal, Aydınlık Gazeteleri 22-23 Ekim 2013)

Bu mantık tam bir çılgınlıktır, otoriter zihniyetin dışavurumudur. Bu ülkede farklı etnik kökenlerden insanların yaşadığının vurgulanmasının Kürt milliyetçiliği yapmakla, Türklüğü ve Atatürkçülüğü kötülemekle tavsif edilmesi tam bir akıl tutulmasıdır. İşgüzar medya bununla da yetinmemiş, aynı gazete haberlerinde Ahmet Anık'ın sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında 'Kemalizm Faşizmdir' yazılı bir fotoğrafı paylaştığı da 'ihbar' edilmiştir!

Bu bir bilgi midir? Suçlama ile ne alakası vardır soruları elbette sorulmamıştır. Bir süredir öğrenci evleri gündemi üzerinden özgürlük nutukları irad eden, ihbarcılık tehlikesine dikkat çeken medya organlarının özgürlükten ne anladığı ve ihbarcılık hastalığından ne kadar beri olduğu ortadır!

Ahmet Anık'ın sözlerinden, düşüncelerinden ötürü yargılanması kabul edilemez. İlahiyat eğitimi almış ve öğrencilerini dini emir ve ilkeler konusunda bilgilendirmekle vazifeli bir öğretmenin ırkçı anlayış ve tutumları eleştirmesi görevidir, sorumluluğudur. Bu sorumluluğu ifa sırasında, birilerinin sahip oldukları ideolojik kanaatler ya da önyargılarla rahatsızlık duyması, incinme hissine kapılmaları olsa olsa resmi ideolojik dayatmacılığın şekillendirdiği zaaflı tutuma işaret eder ve kimseyi düşüncelerinden ötürü mağdur etmeyi haklı çıkartmaz.'

Bizzat ülkeyi yöneten Başbakan tarafından milliyetçiliğin her türlüsü ayaklar altına alınmışken,

Öğrencileri ırkçı ve militarist düzene angaje eden 'zorunlu ant' uygulaması kaldırılmışken,

Dağa taşa kazınan 'Ne mutlu Türk'üm diyene' sloganları temizleniyorken,

Anık'ın, üstelik din ahlâkını öğretmekle yükümlü bir öğretmen olarak, mesleği gereği yaptığı yorum yüzünden yargılanması ne akla ne de izana sığıyor.

Bu ülkede hâlâ böyle davaların görülemeyeceğine ilişkin bir umudumuz vardı ama o da boş çıktı anlaşılan...

Hâlâ vatandaş görünümlü resmî ideoloji bekçileri, onların zihniyetini paylaşan yargı mensupları ve lince hazır medya mensupları mebzul miktarda mevcut ve yasalar da onlara alan açmaya devam ediyor.

Takipçisi olacağız.

Ahmet Anık'ın yanındayız!

Kendisinin suçlanmasına sebep olan argümanı daha net biçimde seslendirmek isterim ki yerimiz de daha net anlaşılsın: Kemalist ideoloji ırkçıdır!

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums