Savcı Murat Demir'e mektup var

  • 8.04.2011 00:00

Referandumun ertesi günü, 13 Eylül sabahı, "Yetmez ama Evet"çilerden müteşekkil bir grupla beraber soluğu Beşiktaş Adliyesi'nde alıp 12 Eylül darbecileri hakkında suç duyurusunda bulunduk. Referandum öncesinde "Geçici 15. Madde kalksa bile bir şey değişmez" diye propaganda yapan "Hayır"cılar ve boykotçular da aynı gün başka yerlerde suç duyurusunda bulunmuşlardı.

Sonradan "Yetmez ama Evet"çiler olarak, işin "yetmez" kısmını daha örgütlü bir biçimde takip etmek için "Kenan Evren'i Koruyanları İzleme Komitesi"ni (KEKİK) kurduk. Böylelikle yargılama sürecini yavaşlatan ya da engelleyen her kim olursa olsun deşifre edecek ve davanın açılması yönünde kamuoyu baskısını artırmaya çalışacaktık.

KEKİK'i temsilen bir grup arkadaşımız süreçle ilgili görüşlerini iletmek üzere geçtiğimiz şubat ayında Adalet Bakanı Sadullah Ergin'le görüştü. Bakan Ergin'in belirttiğine göre, 13 Eylül sabahından bu yana Türkiye'nin yaklaşık 300 yerinden toplam 800 suç duyurusu yapılmış. Mevzubahis suç(lar) tüm Türkiye çapında işlendiği için sağlıklı bir yargılamanın yapılabilmesi amacıyla dosyaların hepsi Ankara'da birleştirilmiş. Bakanın bu davanın, demokrasinin kurumsallaşması, bir daha hiç kimsenin böyle suçları işlemeyi aklından geçirmemesi için çok önemli olduğunu söylediğini ayrıca kayda değer bir bilgi olarak not düşelim.

Görüşmeye katılan KEKİK üyeleriyse Adalet Bakanı'na, bu davanın hukuki değil siyasi bir dava olduğunu, bu nedenle siyasi iradenin önemli olduğunu hatırlatmışlar. Komite üyeler yargılamanın "insanlık suçu işlemekten" yapılması halinde zaman aşımı gibi teknik konuların da sorun olmaktan çıkacağını vurgulamışlar. Adalet Bakanı Sadullah Ergin ise, yargılama aşamasına gelindiğinde davadan sonuç alınabilmesi, dava sonucunun AİHM ya da herhangi başka bir üst mahkemeden dönmemesi için neler yapılması gerektiği konusunda teknik inceleme başlattıklarını söylemiş. Bu görüşmede Sadullah Ergin, 1960 darbesinden bu yana bütün darbe mağdurlarına yönelik olarak 'devletin özrü' niteliği taşıyacak çeşitli düzenleme ve tazminatlar üzerinde çalıştıklarını da belirtmiş. Geçtiğimiz şubat ayında Bakan'ın yanından dosyanın takipçisi olacağı sözünü alarak ve dolayısıyla kendilerinin de Bakan'ın takipçisi olacağını ileterek ayrılan komite üyeleri dün beklenen haberi aldı: Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Savcı Murat Demir'i darbe soruşturmasını yürütmek üzere görevlendirdi (Zaman, 7.4.2011). Yani aranan savcı bulundu!

Sayın Savcı Murat Demir'in bu tarihî görevi başarıyla yerine getireceğini umduğumu belirterek KEKİK olarak bugün saat 11.00'da Galatasaray Postanesi'nden kendisine yollayacağımız mektuba yer veriyorum:

Sayın Savcı,

Kenan Evren ve arkadaşları 12 Eylül 1980 darbesiyle sayısız miktarda insanlığa karşı suç işledi.

Milli Güvenlik Konseyi adlı darbe örgütünü oluşturan beş general; haksız gözaltı, tutuklama, işkence, dışkı yedirme, taciz etme, cinsel saldırıda bulunma, tecavüz etme, cinayet işleme emirleri verdi.

Bunu bir plan dahilinde yaptılar. Bugün Balyoz Darbe Planı'nın ilham kaynağı olan Bayrak Harekât Planı'nı hazırladılar. Şartların olgunlaşmasını beklediler. Bu olgunlaşmayı hızlandırmak için fiilen müdahale ettiler.

Darbeden sonra gencecik insanları "bir sağdan bir soldan" astılar. Masumların canına tasallut ettiler. Aydınların, emekçilerin, öğrencilerin hayatını kararttılar.

Bu insanlık dışı uygulamalar, yapanların yanlarına kâr kalamaz. Mezara gözü açık giden insanların yaşadığı insanlık dışı işkenceleri sırtında bir kambur gibi taşıyanlar, kanunda yazılı cezalara çarptırılmalıdır. İşlediği insanlık dışı suçlar Kenan Evren'in yanına kâr kalırsa, insanlar acılarıyla başbaşa kalır. Vicdanlar buna isyan eder.

Bizler, fiilî imkânsızlık nedeniyle 30 yıldır beklettiğimiz şikâyet dilekçesini, darbecileri koruma kalkanı kalktıktan sonra bir saniye bile bekletmeden savcılığa verdik.

Dosyamızı an be an takip ettik. Bir gelişme olmayınca, toplanıp adliyeye gittik, savcıyı göreve davet ettik. Olmadı, yine toplandık Adalet Bakanı'nın bir seyler yapmasını istedik, kendisinden söz aldık. Ama bakıyoruz ki, şikâyet dilekçemizi verdiğimiz tarihin üzerinden 7 ay geçmiş, Kenan Evren'in ifadesi hâlâ alınmamış.

Kenan Evren hakkındaki bütün dosyaların Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nda toplandığını Adalet Bakanı'ndan öğrenmiştik. Dün basında çıkan haberlere gore Ankara Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Ethem Kuriş, Kenan Evren ve darbeci arkadaşları hakkındaki soruşturmaya size atamış.

Şimdi sizin Kenan Evren'in ifadesini almanızı bekliyoruz.

Askerî darbe teşebbüsü yapmaktan sanık kişiler Silivri'de yatarken, askerî darbeyi fiilen yapmış ve bunca masumun kanına girmiş olan Kenan Evren ve arkadaşlarının ifadesini almayı artık geciktirmeyiniz.

Bütün Türkiye arkanızdadır.

Saygılarımızla.

'İcazetsiz muhalif'e gel!

Ahmet Hakan'ın beni "icazetli muhalif" olarak tanımlaması tüm varoluşumu yeniden sorgulamama neden oldu. Derinden sarsıldım. Demek "icazetsiz muhalif"lik, hakkında kapatma davası açılan iktidar partisi için "Kapatılacak çünkü..." diye başlayan cümleler kurmaktan;

Kapatma davası açan "savcıya yüklenmek yanlıştır" deyip Başbakan'a siyasi yasak gelmesi ihtimalini nerdeyse davul zurnayla karşılamaktan;

Pek çok entelektüelle beraber altına imzasını koyacağına dair söz verdiği yasaklı bir kitaptan yargılanma korkusuyla imzasını çekmekten;

Varoluşunu "Ben de Nişantaşı çocuğuyum" söylemi etrafında düzenlemekten;

Sivil iktidara husumet besleyip, asker/yargı vesayetini anlayışla karşılamaktan geçiyormuş.

Öğrenmiş oldum, bu da bana ders olsun.

Ancak biraz kafam karıştı. Demek bizim kampanyayı sadece "İyi saatte olsunlar" değil aynı zamanda Ak Parti de yönlendiriyormuş. Acaba "kafası karışık" olan ben miyim diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Ne diyeyim: Kampanya da kampanyaymış ha!

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums