Esed, sizinle gurur duyuyor

  • 7.10.2012 00:00

 Suriye rejimi, Akçakale'de beş vatandaşımızı öldürdüğünden beri ülkede olan biteni, hakikati çarpıtma gayretlerini izliyorum.

Bir bakıyorsunuz, 28 Şubat'ın 'Mollalar/ Başörtülüler İran'a' medyasının başat aktörlerinden Cumhuriyet, Türkiye'ye lanet yağdıran Ayetullahlar üzerinden nerdeyse İran'a methiyeler düzecek kıvama geliyor.

Diğer taraftan Türkiye'deki üst-orta sınıfı lümpen ve gerici bulan, her fırsatta aşağılayan sol kesim, Suriye'de Esed'e destek veren bir kısım üst-orta sınıfı nerdeyse devrimci ilan etme noktasına geliyor.

Yetmezmiş gibi bazı 'İslâmcı'lar, Hamas'ın muhaliflerin yanı başındaki dik duruşuna rağmen hâlen muhalefeti bir 'ABD-İsrail ortak yapımı' olarak göstermenin ve rejim düştüğü takdirde Filistin davasının da düşeceğini anlatmaya devam ediyor.

Öte yandan İran haber ajansları, İsrail haber ajanslarıyla belki de ilk defa 'pişti' olacak şekilde İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı'nı (İHH) hedef gösterip karalayan haberleri aynı vakitlerde servis ediyor.

Cumhuriyet kurulduğundan bu yana gasp edilmiş bazı hakları iade eden ve etmeye devam edeceğini vurgulayan bir hükümet varken, hâlen kan dökülmesini 'Kürtlerin haysiyeti' gibi haysiyetsiz bir argümanla meşrulaştıranlar, her gün halkını bombalayan Esed rejimine karşı silahlanarak mücadele edenleri 'terörist' ilan ediyor.

Özetle, akıl sağlığına mukayyet olmanın gittikçe zorlaştığı günlerden geçiyoruz.

Bazı manipülasyonlara madde madde cevap verelim:

1. Bombalamadan ötürü Esed rejimi nerdeyse özür bile diledi ama hâlâ bunu Suriyeli muhaliflerin Türkiye'yi savaşa kışkırtmak amacıyla yaptığını iddia edenler var. Ki böyle bir yalanın, Suriye devlet televizyonunda dahi yer almadığını belirteyim ki nasıl bir propaganda mücadelesi verildiği daha net anlaşılsın. Muhaliflerin elinde bu bombalamayı gerçekleştirebilecek türden ağır silah olmadığı bilgisi bir yana, gerek Hür Suriye Ordusu gerek Suriye Ulusal Konseyi temsilcileri saldırıyı kınayıp bunun Türkiye'yi savaşa çekmek için yapılmış olan bir hamle olduğunu beyan ettiler. Konsey Başkanı Seyda'dan aynen aktarıyorum: 'Rejim böylelikle Suriye'deki krizi ihraç etmeye çalışıyor. Bu yolla, Esad, çatışmayı bölgesel hâle getirebileceğini düşünüyor.'

2. ABD ve NATO şimdiye kadar Suriye'ye müdahalede bulunmak isteseydi, ellerinde istemedikleri kadar çok bahane vardı. Ancak NATO Genel Sekreteri Rasmussen, herhalde ayda bir 'Suriye meselesi diplomasiyle çözülmeli' yollu açıklamalar yaparken, ABD ise İhvan'ın Suriye'de iktidar olacağı korkusuyla pasif konumunu muhafaza ediyor. O yüzden Suriyeli muhalifleri hâlâ 'Amerikan oyunu' olarak resmedenler, gözünüzün içine baka baka yalan söylüyorlar.

3. Suriye devrimine halk desteğinin yeteri kadar olmadığı da kanıtlanması güç bir iddiadır. Zira öyle olsaydı, 18 aydır silahlı muhaliflerin ülke içerisinde bu kadar hakimiyet elde edebilmesi mümkün olmazdı. Suriye'de yetersiz olan halk desteği değil; silahtır. Muhaliflerin yeterli sayıda uçaksavar, füzesavar, vb. ağır silahları temin etmesine müsaade edilirse, Esed'i ayakta tutan bombaları mı, yoksa halk mı görülür.

Türkiye, Suriye meselesinde doğru yerde durmuştur, durmaya devam edecektir. Ekranlarda '18 ay oldu, ne oldu?'diye ahkâm kesenlere aldırmayınız; 18 ayda devrim olmadığı gibi, devrimin bertaraf da olmadığını; tarihteki devrim süreçlerinin hep sancılı geçtiğini göz ardı etmeyiniz. Suriye'de nihai zafer duvarlara 'Doktor (Esed), sıra sana gelecek' yazdıkları için işkence edilip öldürülen çocukların ve ailelerinin olacaktır.

Belki o zaman 'Savaşa hayır' demekle beraber 'Esed'e de hayır' diyemeyenler, 'Katliama devam' dediklerini de görürler...

Yazarın diğer yazıları

Kaynak: http://yenisafak.com.tr/yazarlar/HilalKaplan/esed-sizinle-gurur-duyuyor/34385

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums