Sınırsız Kardeşlik İnisiyatifi’nin Mısır bildirisi

  • 3.05.2014 00:00

 Köşem bir süredir hareketsiz… Konuşma ve yazma isteği duymuyorum, düşünmek, düşünmek, düşünmek ve okumak istiyorum… Suskunluğumun sebebi bu… Ancak bugün bir istek üzerine kepenklerimi açtım. Şehir Üniversitesi’nden bir grup genç, Mısır’daki idam kararları üzerine bir bildiri yazmışlar, seslerini duyurmak istiyorlar. Gazetelere ilan vermek istemişler, ancak talep edilen meblağları ödemeye öğrenci bütçeleri el vermemiş. Kendilerine “SINIRSIZ KARDEŞLİK İNİSİYATİFİ” adını veren bu grubun bildirisini duyarlı okuyucularımın yayması ricasıyla yayınlıyorum:

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla.

Ey insanlar! Sizleri son dönemde vukuu bulan elim hadiseler karşısında tarafınızı belli etmeye davet ediyoruz. Bu bildiri ile inisiyatifimizin duruşunu net bir şekilde ilan ediyoruz: Hiçbir sınırı kabul etmeden yeryüzünün bizim evimiz olduğu bilinci ile canı yanan tüm mazlumlara el uzatılması gerektiğine inanan bir grup Müslüman genciz.

Şu anda Mısır’da Müslüman Kardeşler lideri Muhammed Bedii’nin de aralarında olduğu 683 kişi daha idama mahkûm edildi ve geçen ay idama mahkûm edilen 529 kişiden 492′sinin cezası ise müebbet hapse çevrildi.

Tarihiyle övünen tüm insanlık! Tarihe kızan tüm insanlık! Vakit geçmişe kızma vakti değildir. Bu tarih sahnesinde insanlık nice sınavlar vermiş ve pek çoğunda ne yazık ki sınıfta kalmıştır. 1993’te dünyanın gözü önünde yaşanan Srebrenitsa katliamına karşı üç maymunu oynayan insanlık, 20 sene önceki ayıbının diyetini daha yeni ödemeye başlamıştır. Bugün Srebrenitsa’ya ağlayanlar Mısır’da yaşanan hak ihlallerini hesabını sormak için de bir 20 yıl daha mı geçmesini bekleyecekler? Unutulmamalıdır ki her hak ihlalinin iadesi bir geç kalıştır.

Şu anda kardeşlerimiz gibi sınanmadığımız için ne kendimizi şanslı addedebiliriz ne de kardeşimiz Mısır zarardadır diyebiliriz. Tek gerçek, imtihanda oluşumuzdur. Bu olaylar karşısında İslam kalmaya çalışıyoruz. İslam kalmanın anlamı zalimin karşısında durmak ve mazlumun yanında olmaktır. Bu yönüyle İslami olan her şey insanidir.

İslam ülkelerinin halen güçlü bir ses ile uluslararası platformda birleşmemiş olmalarını, bizlerin Müslümanlar olarak hâlihazırda yaşanan ve yaşanacak bu zulümlere net bir tepki koyamıyor oluşumuzu dert ediniyoruz. Uluslararası toplumu üzüntü ve endişe duymaktan daha fazlasını yapmaya davet ediyoruz. BM, ABD VE NATO ile işbirliği içinde olan bölge hükümetlerinin nasıl bir politika izledikleri aşikârdır. Bugün Mısır’da seçimle iş başına gelmiş ve askeri bir darbeyle devrilmiş Müslüman Kardeşler, terör örgütü yaftasına mahkûm ediliyor. Tüm bunların farkındayız ve başta kendimiz olmak üzere ülkemizi ve tüm insanlığı oynanan bu senaryolar ve nihayete erememesi için dua ettiğimiz idam kararları karşısında teyakkuzda olmaya davet ediyoruz.

Son dönemde cereyan eden meseleler karşısında “öylece” durulamayacağı açıktır. İslam birliğinin sağlanması en büyük arzumuzdur. Bu bildiri ile inisiyatifimizin duruşu tarih sahnesinde görünsün. Tüm dünya Müslümanlarını saflarını belli etmeye çağırıyoruz.  Gayret bizden, Tevfik Allah’tan. Şahit ol Ya Rabb.

SINIRSIZ KARDEŞLİK İNİSİYATİFİ

BROTHERHOOD WITHOUT BORDERS INITIATIVE

MUBADARATU UKHUVVETİN BİLÂ HUDUD

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums