Fehmi Koru: Abdullah Gülün de içinde olduğu bir oluşum söz konusu olacak

Fehmi Koru: Abdullah Gülün de içinde olduğu bir oluşum söz konusu olacak
23.06.2019 - 23:13
805

 Üniversite yıllarından beri 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yakın bir ilişkisi olan gazeteci Fehmi Koru, T24 canlı yayınında Şirin Payzın'ın sorularını yanıtladı. Gül'e yakın isimlerle seçim sonuçlarını takip ettiğini dile getiren Koru, "Abdullah Gül'ün de içinde olduğu bir oluşum söz konusu olacak" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçim sonuçlarını değerlendiren Koru, Binali Yıldırım'ın AKP kadar MHP'nin de adayı olduğunun altını çizdi. Koru, "MHP açıklamasına bakarsak sanki hiçbir şey olmamış gibi bir açıklama. Kampanya sırasında karşı tarafı suçlayıcı söylemleri MHP'den duyduk. Eğer bir yenilgi varsa iki muhatabı var; MHP'de bunun içinde. Bahçeli, başarısızlığı özeleştiriyle karşılamalıydı. MHP deyince akla gelen hassasiyetlerin bir çoğunun yeni söylemler sırasında epey geriletildiğini gördük. Kampanyada MHP'yi rahatsız eden gelişmeler yaşandı. Bahçeli, mitilini getirecekti, böyle bir şey olmadığını da gördük. Burada kalmak yerine Ankara'ya gitmeyi tercih etti. Daha önceki seçimlerle mukayese edilmesine göre AK Parti kaybetti." diye konuştu. 

Koru, MHP'nin önümüzdeki dönem ittifaktan kopabileceğini savundu. Koru, "AK Parti'de kendisine karşı bir yenilgi değil de MHP'nin getirdiği eksi olarak da görebilir. 2002 sonrasından bahsedersek 1994'ü de düşünmek lazım.Tayyip Erdoğan o dönemde yetkilerini meclise karşı da kullandıi başarılı oldu. Belediye başkanlarının yetkilerini de arttırdılar. İmamoğlu da belediye başkanlarına yönelik artı yetkileri kullanacaklardır. Sabah oy kullanmaya gittiğimde her zamankinden daha kalabalık bir seçmen grubunun sandık başına gittiğini gördüm. Birisi bana dedi ki "Binali Bey burada önde gözüküyor" dedi. Demek ki ona verilecek oylar içinde AK Parti'ye oy vermiş kitlenin de oyları var. AK Parti'ye oy vermekten vazgeçenler kim? Benim görebildiğim kadarıyla AK Parti'nin çıkarması gereken ilk ders, oylarını arttıranlara ilişkin..." ifadesini kullandı.

Koru, AKP'de öngörüsüzlük olduğunu belirterek, "AK Parti bu öngörüsüzlük olduğuna göre yanlışlarına devam edecekler. Yavaş yavaş insanların ayrılmaya başladığı çıkarımına varmak mümkün. AK Parti gibi bir alternatif olmadığı için, İmamoğlu'nu yakın bir figür olarak gördükleri için oy verdiler." dedi.

Gül'e yakın isimlerle seçim sonuçlarının takip ettiğini söyleyen Koru, "Beklentiler istikametinde hareket edecekler. Netice itibari ile bu insanlar seçimden şu çıkarsa bunu yaparız gibi değerlendirme yapmıyorlar. Belli bir ilkeler etrafında buluşmaya çaba gösteriyorlar. Sadece geçmişte AK Parti içinde siyaset yapmış insanlar değil, sadece belli kesimin olacağı değil geniş çerçevesi var. Belirli bir takvim yok. Bundan sonraki dönem daha çok adlarını duyulacak gibi gözüküyor. Abdullah Gül'ün de içinde olduğu bir oluşum söz konusu olacak." diye konuştu.

 

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums