Gökhan Bacık: Medeniyet hayaliniz bu muydu?

Ahmet Davutoğlu bir yılı aşkın süredir başbakan. Koltuğa ama şöyle ama böyle “oturmayı kabul ettiğine göre” olup bitenlerden siyaseten sorumludur.

Gökhan Bacık: Medeniyet hayaliniz bu muydu?
11.10.2015 - 09:09
2060

 Ahmet Davutoğlu bir yılı aşkın süredir başbakan. Koltuğa ama şöyle ama böyle “oturmayı kabul ettiğine göre” olup bitenlerden siyaseten sorumludur.


Bir kız çocuğunun cesediderin dondurucuda günlerce saklandı. İnsanlar dondurucu neden alır? Bir insan dondurucuyu kızının ölüsünü koymak için almaz.

Peki, Davutoğlu’nun yıllardır bahsettiği medeniyet algısı ne diyor? Davutoğlu’nun medeniyet tahayyülü bir kız çocuğunun cesedinin derin dondurucuda tutulmasına ne diyor?

Bir insanın ölüsü bir araca bağlandı ve annesine, kız kardeşine küfürler eşliğinde sürüklendi. Bir insan Ebu Cehil olsa ölüsüne böyle davranılamaz. Bu yine Davutoğlu’nun başbakanlığında oluyor.

Davutoğlu’nun tepkisi nedir? Davutoğlu’nun büyük medeniyet rüyasında “bir insan cesedinin annesine ve kız kardeşine küfredilerek üstelik polis tarafından bir araca takılıp sürüklenmesi” neye karşılık geliyor?

Alenen sansür anlamına gelecek şekilde, muhalif televizyonlara yönelik hukuksuz uygulamalar yaşıyoruz. Davutoğlu’nun “dünyaya nizam verecek medeniyet planında” bunun anlamı nedir?

“Askere insan yollar gibi” törenle gazete binasından gözaltına, tutuklanmaya gazeteci yollanıyor. Davutoğlu’nun medeniyet inşa hayalinde buna “hayır” demek yok mu?

Ya Bilim Sanat Vakfı, İstanbul Şehir Üniversitesi?

Soruların muhatabı aynı zamanda Sayın Davutoğlu’nun “medeniyet hayalini paylaşan” entelektüeller, akademisyenler, aydınlardır!

İbn Haldun’un asabiyet görüşü üzerine saatlerce konuşanlar, Bağdat düşünce ekolünün İspanya üzerinden Batı Avrupa’ya tesirini konuşanlar, falanlar filanlar size sesleniyorum!

Bir insan cesedinin araba arkasında sürüklenmesine, sistematik basın sansürüne, çocuğun cesedinin buzlukta saklanmasına, polisin sokak ortasında gazetecinin alnına silah dayamasına ne diyorsunuz?

Yıllardır okuduğunuz, tartıştığınız bize ders verdiğiniz teoriler size bir şey söyletmiyor mu?

Sevgili arkadaşlar küçük bir hatırlatma yapayım: On yıllarca pazarlamasını yaptığınız düşünce iktidarda ve mafya bir şehrin göbeğinde alenen miting düzenliyor!

Bir mafya liderinin bir şehrin göbeğinde miting yapmasına İbn Haldun ne diyor? Hegel ne diyor? Gazali ne diyor?

Hadi biz “paraleliz”, “bölücüyüz”, “hainiz”, “şuyuz”, “buyuz”, “taşeronuz” (telefonumuz da var!) peki büyük medeniyet hayalinin mimarları sevgili arkadaşlar sizler neden bir şey demiyorsunuz?

5 yaşındaki çocukların kreşini siyasi hırs sebebiyle narkotik polis basıyor. Bu konuda size “bu kadar da olmaz be” dedirtecek bir kitap, filozof yok mu? Okuduğunuz medeniyet üzerine kitaplar, yaptığınız doktoralar size bu konuda bir gram mesaj vermiyor mu?

En iddialı olduğunuz alan olan dış politikada Türkiye, en kötü Kemalist dönemi aratacak biçimde bir iflas içinde. Sevgili arkadaşlar, sizler İslam dünyasını, bölgenin jeopolitiğini “yutmuş insanlardınız.” Neden o zaman bu hale geldik? Neden Yemen’i kaybettik? Neden Libya’yı kaybettik? Neden Mısır’ı kaybettik? Neden Irak’ı kaybettik?

Ama, fakat, lakin...

Ülkede bu kadar fenalık gerçekleşirken “şimdi dengeli kalalım zamanla gücümüzü konsolide edince bu işleri çözeriz” denemez.

Davutoğlu hocaya samimi bir uyarı yapmak isterim: Her şeye tahammül edebilirdi ancak bir mafya liderinin bir kent meydanında miting yapmasına asla izin vermemeliydi.

“Bu ülkede çok sıkıntı olmuştur ancak bir mafya lideri şehrin göbeğinde Davutoğlu başbakan iken miting yapmıştır” denecek bundan sonra...

Bilim ve Sanat Vakfı’nın yüksek şuurlu medeniyet analizcileri de belki bir gün “mafyanın kent meydanı psikolojisine katkısının Alman idealizmine göre yapısal tahlilini” yazar biz de hikmetini öğreniriz.

Ama arkadaşlar bu muydu yani medeniyet hayaliniz?

BUGÜN

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums