Ömer Şahin: Soylu, Damat ve Binali Yıldırım’ı çizdiler!

Gazetecilik hayatımda ilk kez bir iktidar parti kongresini ne salondan ne de TV’den izledim. Gazetemiz Meydan akredite değildi salonda olamazdım. Oğlum Kerem Alp’in sünnet düğünü ile çakıştığı için de kongrede ne olup bittiğini takip edemedim.

Ömer Şahin: Soylu, Damat ve Binali Yıldırım’ı çizdiler!
14.09.2015 - 07:18
9265

 Gazetecilik hayatımda ilk kez bir iktidar parti kongresini ne salondan ne de TV’den izledim. Gazetemiz Meydan akredite değildi salonda olamazdım. Oğlum Kerem Alp’in sünnet düğünü ile çakıştığı için de kongrede ne olup bittiğini takip edemedim.

Gece yarısı öğrendim sonuçları. Nedense hiç şaşırmadım!

Okurlarımız da şaşırmamıştır. Cumhurbaşkanı Erdoğan, tek bir hamle ile Davutoğlu’nu lideri olduğu partide ‘değerli yalnızlığa’ itti.

Başbakan Davutoğlu’nun gücünün test edileceği yer olduğu için MKYK listesi AK Parti tarihinde ilk kez tartışıldı.

Sonuçta ‘Hoca’ büyük gol yedi. ‘A Takımı’nı aktivite edemediği gibi listesi Saray’ın ‘siyasi muhafızı’ denilen isimlerle doldu. Konya’dan iki hemşehrisinin yönetimde yer alması bu gerçeği değiştirmiyor.

Delegelerin bu listeye tepkisi ne olmuş diye baktığımda Saray’a yakın kimi isimlerin özellikle çizildiğini gördüm. Öyle anlaşılıyor ki Davutoğlu’nun maruz kaldığı muameleden hoşnut olmayan sınırlı sayıdaki isim faturayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakın kadrosuna kesmiş.

‘Tek aday, tek liste’ gidilen kongrede…Organize midirler bilinmez ama  özenle seçilmiş 3 isim çizilmiş: Süleyman Soylu, Berat Albayrak, Binali Yıldırım.

Kongrede bin 295 geçerli oy kullanıldı. Süleyman Soylu bin 231 oyla sonuncu oldu. Davutoğlu’na karşı adaylığı gündeme gelen Binali Yıldırım bin 255, Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak ise bin 259 oyla son 3 sırayı paylaştı. Nurettin Canikli ve Yalçın Akdoğan bin 261, Mustafa Şentop bin 264, Efkan Ala da bin 267 oyla alt sıralarda kaldılar.

 

Milletvekili listesini kimler yapacak?

Erdoğan’ın Binali Yıldırım hamlesi Davutoğlu’na hem yönetim hem de 1 Kasım milletvekili aday listesini belirleme etkisini azalttı. Erdoğan yeni milletvekillerini de firesiz şekilde kendisi belirlemek istiyor. Erdoğan’ın partideki en büyük yardımcıları Numan Kurtulmuş, Bekir Bozdağ, Ömer Çelik, Faruk Çelik, Nurettin Canikli, M.Ali Şahin, Binali Yıldırım, Berat Albayrak, Mustafa Ataş, Aziz Babuşçu, Efkan Ala olacaktır.

Cemil Çiçek, Hayati Yazıcı, Mehmet Özhaseki, Recep Akdağ MKYK’da Gül’e de yakın duran denge isimler olarak göze çarpıyor. Partinin yeni yüzlerinden Selçuk Özdağ, 12 Eylül’de hapis yatan eski bir ülkücü. Adaşı Selçuk Öztürk’de milliyetçi tabandan gelen Konya Müsiad Başkanı. Milliyetçilere ‘2 Selçuk’tan, Kürt seçmene ise ‘2 Diyarbakırlı’ Mehdi Eker ve Galip Ensarioğlu üzerinden mesaj verilecek.

 

AK Parti ANAP’lılaşır mı?

AK Parti’de 3 odağın olduğu alenileşti: Erdoğan, Gül ve Davutoğlu. Erdoğan partiye hâkim ve gücünü paylaşma niyetinde değil. Bu şartlarda Davutoğlu’nun genel başkanlık yapması gün geçtikçe zorlaşacak.

 Binali Yıldırım’ın Saray desteğiyle bir çırpıda 800 imza toplamasıyla Davutoğlu cendereye alındı. MKYK listesinde nerdeyse sıfır çeken Davutoğlu, milletvekili aday listesini hazırlama gücünü de kaybetti. O 800 imza her an işleme konabilecek şekilde Erdoğan’ın çekmecesine kondu. Davutoğlu’na kıpırdama şansı bırakılmadı.

 Davutoğlu artık diken üzerinde. Seçimde başarısız olursa her halükarda olağanüstü kongre kaçınılmaz. İmzalar zaten hazır. Erdoğan’ın adayının Yıldırım yerine Numan Kurtulmuş olma olasılığı daha yüksek.

 Gül’e de yakın olarak bilinen güçlü isimler Bülent Arınç, Ali Babacan, Mehmet Şimşek, Hüseyin Çelik, Sadullah Ergin, Nihat Ergün, Beşir Atalay şimdilik oyun dışı ancak 1 Kasım sonrası gelişmelerin odağında yer alacaklardır.

 1 Kasım başarısızlığı halinde Gül’ü partinin başına geçirme çabası yoğunlaşır. Gül’ün dönüşü Erdoğan ile uzlaşmasına bağlı ve bu neredeyse imkansız. O zaman ‘yeni siyasi parti’ seçeneği gündeme gelecektir. Gül siyasete girmese dahi AK Parti’yi de etkileyecek yeni siyasi oluşumlar sürpriz olmayacaktır.

MEYDAN

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums