Gökhan Bacık: Hoca cübbeni giy

İlkokul öğretmenim Adnan Tokgöz yanılmıyorsam dördüncü sınıfta bize şunu anlatmıştı: Dönemin gazeteleri “siyasi olarak olaylara ağırlığını koymasını istedikleri zaman” İsmet İnönü için “paşa çizmeni giy” diye manşet atarmış.

Gökhan Bacık: Hoca cübbeni giy
9.09.2015 - 07:01
4927

 İlkokul öğretmenim Adnan Tokgöz yanılmıyorsam dördüncü sınıfta bize şunu anlatmıştı: Dönemin gazeteleri “siyasi olarak olaylara ağırlığını koymasını istedikleri zaman” İsmet İnönü için “paşa çizmeni giy” diye manşet atarmış.


Türkiye’nin Başbakanı Ahmet Davutoğlu, İsmet Paşa gibi bir asker değil. Davutoğlu bir akademisyen yani hoca. Dolayısıyla ben de kendi çapımda Sayın Davutoğlu’na “hoca cübbeni giy” diyeseslenmek istiyorum.

Hoca cübbeni giy! Bırak bu siyasetin kokuşmuş söylemini taklit etmeye. Senden öncekiler kırk yıl “dağları temizleyeceğiz, hainler” diye konuştu. Ne faydası oldu?

Sana akıl verenleri boş ver “cübbeni giy” ve kendin gibi bir dil ile konuş.

“Uzun vadeli düşünün”, “aşamalı olarak parti kongresi var, sonra şu var” diyenleri dinleme, onları bir kenara elinin tersiyle it.

Hoca cübbeni giy! Hiçbir hesap yapmadan elini masaya vur. 24 saat içinde altındaki koltuk gidecekse bile ülkeyi sen idare et! “Sana itaat etmeyen, sana rapor vermeyenlerin” defterini dür!

Hoca cübbeni giy ve şunu düşün: İnsanlar neden “filan olayda başbakanın haberi var mıydı yok muydu” diye tartışıyor. Hadi bunların yarısı “sadece muhalefetten” bunu yapıyor. Ya diğerleri niye öyle düşünüyor?

Öyle bir şey yap ki kimse tartışmasın. Öyle bir başbakanlık yap ki sana en çok muhalefet edenler bile “Ankara’da Hoca’dan habersiz kuş uçmaz” desin.
 
Ya da...
 
Başbakanlığını yaptığın ülkede son bir ay kadar zaman içinde 100’den fazla güvenlik personeli şehit oldu!

Ülkenin batısında insanlar doğulu vatandaşların arabalarını durdurup kimlik kontrolü yapıyor.

Tuzakta öldürülmüş ve vatanın bir köşesine savrulmuş askerlerin cesetlerini yurttaşlar gidip getiriyor.

Elinde silahlı polis kreşin önünde içeride çocuklar var iken baskın için nöbet tutuyor! Bu arada ülkenin bilmem kaç bölgesinde “olağanüstü hal bölgecikleri” oluşmuş.

Dolar, 3 TL’yi aşmış. İhracat aylık düzenli olarak düşüyor!

Kızgın vatandaş gazete basıyor, savcı gazeteyi basanları değil basılan gazeteyi soruşturuyor!

Bir yıldır hükümet ettiğin ülkedeki manzara-i umumiye bu.

Bunları “sen kötü bir siyasetçisin” diye yazmıyorum. Bütün samimiyetimle şunu ifade etmeye çalışıyorum: Bütün bunların siyasi sonuçları tarihsel olarak “senin isminin yanına” yazılıyor.

Bugün politik mazeretler, hikayeler işe yarayabilir. Ancak gelecekte“senin döneminde memlekete her gün onar tane şehit geldi” denilecek. “Davutoğlu döneminde gazeteler basıldı” denilecek.

Davutoğlu döneminde “elinde makineli silahlı polisler kreş bastı” denilecek. Davutoğlu döneminde “TL dolar karşısında tarihin en düşük seviyesini gördü” denilecek.

Muhalif şirketleri basan maliyeciler, muhalif gazeteyi basan milletvekilleri... Velhasıl ülkedeki bütün olaylar iyisiyle kötüsüyle“Davutoğlu dönemini” meydana getiriyor.

Bu “meydana gelen parçalar” uzaktan neye benziyor? 2014 yılında başladığı günden bugüne “Türk siyasi tarihinde Davutoğlu dönemi” nasıl bir dönemdir?
 
Uzun vade hayali
 
Türkiye’de yangın sokağa sirayet etmiş iken en yanıltıcı hesap uzun vade hesabıdır.

“Stratejik davranalım aşamalı olarak gücümüzü konsolide edelim” gibi düşünceleri savunanlar Türkiye’nin gündemine baksınlar.

Türkiye’de siyasi kriz vardır ve her geçen an krizi derinleştirecektir.

Her geçen gün Sayın Davutoğlu’nun aleyhine işlemektedir. O nedenle Sayın Başbakan için en akıllı yol bir an önce doğru bildiğini “siyasi dengeleri” dikkate almadan yapmasıdır.

O nedenle bütün samimiyetimle Hoca’ya şunu demek isterim: Cübbeni giy...

BUGÜN

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums