İlhami Işık: Barışı örgüte feda etmek

Tıpkı soğuk savaşın bittiği yıl olan 1991deki gibi dünyada barış ve demokrasi havaları eserken Türkiyede sosyaldemokrat

İlhami Işık: Barışı örgüte feda etmek
2.08.2015 - 18:50
1706

 Tıpkı soğuk savaşın bittiği yıl olan 1991'deki gibi dünyada barış ve demokrasi havaları eserken Türkiye'de sosyaldemokrat Parti (SHP) ile HEP birleşmesi sonucu Kürtler ilk defa siyasi bir parti olarak iktidar ortağı olduğu bir dönemde ABD'nin körfez müdahalesiyle oluşan boşluğu doldurma iştahı nedeniyle BOTAN Behtinan savaş hükümeti ilan etmek sürgünde Kürdistan parlamentosu oluşturmak, 

Savaşı en karanlık girdaplara sokmak, binlerce faili meçhul.. Binlerce köy yakma.. Milyonlarca insanın göçe zorlanması.. 

Halbuki dünya diktatörlere karşı büyük bir karşıtlığa dönüşmüş barışçıl hak arayışına sempatiyle bakmaya başlamış bunun sonucu olarak sosyal demokratlar iktidar ortağı olmuştu. Demirel bile "Kürt realitesini tanıyorum" demiş. Ama ne yazık ki alan ele geçirme lojistik güç elde etme ve sürümüyle ortak hareket etme duruşuyla bu Kürt halkının haklarını dünya konjonktürü bu kadar uygunken örgütün güçlenmesine feda edildi. Ve hiç sorgulanmadı.

Yine tarih 2004.. Türkiye'de yeni bir iktidar var ve AB üyeliği için yoğun müzakereler yapıyor. Devletin yıllarca yok saydığı hak ve özgürlükler için mücadele ediyor. Son altı yıldır devam eden çatışmasızlığı AB kriterleri içinde ancak başarıya ulaştıracağına inanıyor. Yoğun asker ve sivil vesayet baskısıyla karşı karsıya. Şimdiye kadar PKK'yi terör örgütü olarak görmeyen AB ülkeleri birden bire pkk'yi terör örgütü olarak ilan etmeye başladılar. Ortada tek bir ölme ve öldürme yokken yani terör sıfırken terör örgütü olarak ilan ettiler. Bunu ABD 'nin Irak'a müdahalesinin yaratmış olduğu muazzam alan boşluğu. Silah ve mühimmat boşluğu ve Türkiye ile ABD arasındaki 1 Mart tezkeresi gerilimi ile PKK içindeki tüm gerilla komutanlarına rağmen 1 Haziranda tekrar savaş kararı almak. Ve tekrardan siyasi mücadeleyle elde edilecek haklar örgütün güçlenmesine feda edildi. Yine sorgulanmadı.

Ve yıl 2015 PKK yüzyıllık Kürt siyasi hareketlerinin gelemediği güç merkezinin doruğuna ulaşmış. HDP aracılığıyla elinde olan 102 belediyeye ek olarak 80 milletvekiline, 6 milyon oy ve yüzde on barajını yüzde 13'ile aşacak boyuta ulaşmış bulunmakta.

13 yıldır iktidarda olan Ak Parti tek başına iktidar olmaktan çıkmış ve çözüm sürecinin ana aktörü HDP üzerinden zayıflamış..

Dünyadaki değişimi sanki hep böyle devam edecekmiş gibi algılıyan PKK yine stratejik bir hata yaparak her şeyi örgütün güçlenmesine feda ediyordu.

Kobani için Erdoğan düştü düşecek sözünü düşmanlık olarak görecek. Ama Obama'nın aynı Erdoğan gibi Kobani düştü düşecek sözü bir düşmanlığa neden olmayacaktı.

"Türkiye Kobani'ye yardım etmedi" yalanı savaş sebebi sayılırken İran ve Suriye'nin Kobani'ye hiç yardım etmemesi düşmanlık sayılmıyordu.

Yani anlayacağınız bu kadar muazzam bir güç ve imkân Suriye'de daha fazla güçlenmek adına feda ediliyordu. Hala neden silaha sarıldınız? İktidarın yanlış ve hataları bir savası başlatmaya nasıl olur da itirazsız kabul görüyordu.

Kala kala bölgede Kürt düşmanı İran ile içeride de Kürt düşmanı cemaat ile işbirliği...

Hazin bir son.

Ve yine sorgulanmıyor.

http://www.hurhaber.com/barisi-orgute-feda-etmek-yazi-12406.html

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums