Yavuz Baydar: 1990ların fabrika ayarları acı, felaket ve kriz getirdi

Devletin değişmeyen ayarlarını, resmi reflekslerini, oyçokluğunu her şeye muktedirim diye tercüme ederek her şeyi enkaza çeviren bi-idrak siyasilerin serencamını yıllardır izleyenler için beklenti değişmedi:

Yavuz Baydar: 1990ların fabrika ayarları acı, felaket ve kriz getirdi
29.07.2015 - 07:26
2022

 Devletin değişmeyen ayarlarını, resmi reflekslerini, oyçokluğunu 'her şeye muktedirim' diye tercüme ederek her şeyi enkaza çeviren bi-idrak siyasilerin serencamını yıllardır izleyenler için beklenti değişmedi:


'Aklınıza gelen en kötü senaryoya hep hazır olun.'

Türkiye 'en kirli oyunların göstere göstere oynandığı, akıl ve izan inkârcısı yöneticinin dur durak bilmeden at oynattığı', acıklı bir sahne gibidir.

'Göstere göstere oynanan' oyunun, bir önceki yazımda değindiğim İttihat Terakki imzalı 'ülkeyi savaşa bulayıp batırma' hamlesinden yüzyıl sonra oynanmasında da şaşırtıcı değil, endişe verici bir yan var sadece:

Adına 'ustalık' denen bir dönemin trajik finalindeyiz.
 
Ateşten gömlek
 
Beştepe'deki 'üst akıl', elindeki son kozların kurtuluşu getireceğine inanma mecburiyeti içinde, ateşten gömleği topluma giydirmekle meşgul.

Vazgeçemiyor.

Çaresiz.

Dün de 'süreç'in bittiğini ilan etti.

Tehditlerle süslenmiş dünkü beyanatı yüzde 80 küsur katılımla ortaya çıkan TBMM iradesini aşağılamakla kalmıyor, AKP-CHP koalisyonunu yokuşa sürmeyi de hedefliyor.

Dahası, HDP'li milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması yönündeki talimat kokulu 'telkinler'iyle, hukuk ve meşruiyet enkazına çalakürek yenilerini ekliyor.

Bununla Selahattin Demirtaş'ın öncelikle, HDP'nin de kurum olarak tasfiyesiyedekte olmak üzere, son derece ahlaksızca, tehlikeli ve kirli bir yol haritası çizilmekte olduğu, artık bir şüpheye mahal bırakmayacak kadar açık.
 
Bu bir sivil darbe süreci mi?
 
Erdoğan, Tarhan Erdem'in 'Siyasal Hayatı Düzenleme Planı' diye adlandırdığı, benim 'Siyasi ve Sosyal Başmühendislik Projesi' olarak tanımladığım, 'sivil darbe' çağrışımları yapan bir hamleyi devreye sokmuştur.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın HDP'ye karşı Anayasa'nın 68 ve 69'uncu maddelerine dayanarak başlattığı, 'suça teşvik, teröre yardım ve yataklık' incelemesini de bu çerçeve içine yerleştirebiliriz.

(Bu arada, Observer gazetesinin haberinde aktarılan, IŞİD-AKP işbirliği belgelerinin aynı başsavcılık tarafından inceleme konusu olup olmayacağı da merak konusu, ama ona girmeyelim.)

Erdoğan'ın 'ben kazanana kadar' anlamında okunması gereken 'tekrar seçim' hedefi için açıkça sahnelediği başmühendislik iki temel unsuru-umudu-içeriyor:

Dokunulmazlık ve parti kapatma süreçleri, kasımda öngörülen 'tekrar seçim'e kadar sonuçlanmasa da, HDP'den ürken 'emanet oylar' partiyi Meclis dışı bırakacak, oyları üç parti arasında talan edilecek, aslan payı AKP'ye düşecek, 'üç dönemlikler'le yeniden 'yola devam' denilecek, gerekirse Yeni Milliyetçi Cephe inşasına başvurulacaktır.

Bunun için, zaten 'gibiymiş gibi' sürdürülen AKP-CHP koalisyon diyaloğuna HDP'nin meşruiyeti sorgulanarak zehir akıtılacaktır.

CHP'nin HDP'ye antidemokratik baskılara ola ki ortak olmak istemeyip tereddüde düşmesi 'tekrar seçim'in kapılarını ardına kadar açacaktır.

'Başmühendislik'te propaganda ve duygu sömürüsü inisiyatifi Erdoğan'ın ve medyadaki gözü dönmüş, cahil dalkavuklarının eline geçmiş durumda artık.

23-24 Temmuz'dan bu yana Türkiye, dikkat edin, ABD ile varılan uzlaşmanın tek unsuru olan IŞİD'le mücadeleyi, bunun nedenini ve nasılını, olası sonuçlarınıkonuşmuyor.

Varsa yoksa PKK, HDP, Kandil, bölücü terör vs.

'Başmühendislik'te amaç da buydu zaten:

Korku ve nefreti beslemek, iyice bölmek.

Hep söyledim: Reform, farklılık içinde huzurlu beraberlik, eşitlik ve 'çözüm süreci' asla amaç olmadı Erdoğan için.

O bambaşka bir vizyonu sahiplendi, onun uğruna ülke için zor ama gerekli ve hayırlı ortak hayalleri araç olarak gördü, kullandı, tacirliğini yaptı.

'Çözüm'ün işlevi de bitti.

Şimdi sırada kullanışlı araç olarak IŞİD'le 'gibi savaş' ve şiddet ambalajlı birKürdofobi pompalama var.

Demirtaş'ın, '80 HDP'li dokunulmazlığının kaldırılması için ortak dilekçe verecek' hamlesi önemlidir.

Peki CHP acaba 'göstere göstere' oynanan başmühendislik oyunu ile ilgili ne yapmayı düşünüyor?

Bilen var mı?

BUGÜN

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums