Ömer Şahin: “Ah CHP, Vah MHP.. kazanan hep AKP”

7 Haziran’da tek başına iktidarı kaybeden AK Parti, Meclis Başkanlığı seçiminde ikinci darbeyi yiyebilirdi. Buna kamuoyu da Meclis aritmetiği de uygundu.

Ömer Şahin: “Ah CHP, Vah MHP.. kazanan hep AKP”
2.07.2015 - 07:07
1844

7 Haziran’da tek başına iktidarı kaybeden AK Parti, Meclis Başkanlığı seçiminde ikinci darbeyi yiyebilirdi. Buna kamuoyu da Meclis aritmetiği de uygundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin o merakla beklenen açıklaması sabah saatlerinde geldi ve AK Parti derin bir ‘ohh’ çekti. “İyi ki MHP var…” dedirtti iktidar sakinlerine.

CHP’lilerin yüzlerinden düşen bin parçaydı ama yapacak bir şey yoktu. Düğümü çözecek parti MHP idi o da tercihini AK Parti adayının önünü açacak şekilde kullanmıştı.

Sonuçta sürpriz olmadı ve AK Partili İsmet Yılmaz Meclis Başkanı seçildi. Kim ne derse desin bu durum iktidarın zaferi, muhalefetin çaresizliği ya da beceriksizliğidir.

Muhalefetin tutumunu anlamak mümkün değil…

“Meclis Başkanlığı muhalefetin olmalı” dediler.

 Erdoğan’ın adayını seçtirmeyeceklerini söylediler.

 “Demokratik denge için devletin 2 numaralı koltuğu muhalefette olmalı” diyorlardı.

Ne oldu?

Kendi eliyle Meclis Başkanlığı gibi kritik bir makamı iktidara teslim etti. Devletin 1, 2, 3 numaralı koltuğu yine AK Parti’nin oldu. 7 Haziran tablosu Meclis’e yansımadı.

Muhalefet açısından “Elde var hüzün…”

MHP’nin HDP çekincesi çok abartılı geldi bana. Madem HDP ile aynı fotoğrafa girilmiyor, yan yana gelinmiyor geçen dönem Meclis’te İç Güvenlik Yasası gibi düzenlemelerde iktidara karşı verilen mücadeleye ne demeli?

Ya da ortak bir geleceğin dizayn edileceği Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda yapılan çalışma? Aynı masada aylarca birlikte çalışıldı.

Kaldı ki iki tutum da MHP açısından doğruydu…

Bir çift söz de CHP’ye… MHP’nin seçim gecesinde HDP tutumu belli olmuşken bu sonuç kestirilip farklı bir uzlaşma arayışı denenemez miydi?

Öyle görülüyor ki Devlet Bahçeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kadar seçimden sonra onunla görüşen Deniz Baykal’a da öfkeli.

Buna rağmen CHP/MHP Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi oluşturduğu ‘çatı modeli’ni günler öncesinden hayata geçirseydi sonuç farklı olabilirdi.

AK Parti’de moraller tavan yaptı. Bahçeli, partisine hakim olduğunu gösterdi. Oylama sürerken aralarının açık olduğu söylenen Meral Akşener ile yarım saate yakın yan yana oturdu, samimi görüntüyle soğukluğu giderdiği izlenimi verdiler.

Kabak yine CHP’nin başına patladı.

CHP, MHP’ye öfkeli. Parti Sözcüsü Haluk Koç sıcağı sıcağına MHP’ye “asıl koltuk tedarikçisi onlar” dedi.

Nihayetinde olan oldu. Muhalefet dün büyük bir gol yedi. Siyaset sonuç alma sanatıdır.

Yurtdışından sonuçları izleyen bir arkadaşım şunu söylüyordu:  ‘‘Ah CHP, vah MHP” dedikten sonra “Muhalefet böyle olursa forever AKP”

“Ah CHP, Vah MHP.. kazanan hep AKP”

Şurası çok net. Her şey Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan’ın arzuladığı şekilde ilerliyor.

Erdoğan’ın ne istediğini biliyoruz. ‘Kasımda erken seçim’ olmaz ise son çare olarak MHP ile koalisyon yanlısı Cumhurbaşkanı.

Meclis Başkanlığı seçimi iki haftadır öne çıkan AK Parti-CHP seçeneğini zayıflattı. MHP’yi yeniden potaya soktu.

Devlet Bahçeli belki bu sonucu kestirip koalisyon pazarlığında elini güçlendirmek istemiş olabilir.

Bu sonuçtan sonra masaya oturursa TBMM Başkanlığı’nı kaybeden CHP’nin de çıtayı yukarda tutması gerekecek.

“Ordu Suriye’ye, MHP iktidara” formülü konuşuluyor. MHP’yi çözüm sürecinin bitirilmesi ve PYD’ye operasyon iktidara iştahlandırabilir ama Bahçeli’nin “Ver Bilal’i al iktidarı” sözünü AK Parti nasıl kabullenecek?

AK Parti adına hem CHP hem de MHP ile gayri resmi koalisyon teması yapanlar olduğunu duyuyoruz. Aynı şekilde iş dünyasından kimi isimlerin de daha çok AKP/CHP arasında nabız yokladığını biliyoruz.

Her şeye rağmen bu şartlarda bir koalisyon çok kolay görülmüyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu koalisyon istiyor ama burada asıl belirleyici Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan olacaktır.

MHP ile ortaklık olsa da bunun 1 yıl bile sürmeyeceği ve erken seçim koşullu olacağı söylenebilir.

Meclis’in dünkü tablosu Türkiye’nin koşar adım kasımda erken seçime gittiğiydi.

MEYDAN

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums