Gökhan Bacık: LGBT

Seküler, dindar, milliyetçi her mahalledensözcüler, 24 saat “Herkes için demokrasi ve özgürlük istiyoruz” diyorlar. Her fırsatta “Herkese eşit mesafedeyiz” diyerek yemin üstüne yemin ediyorlar.

Gökhan Bacık: LGBT
1.07.2015 - 10:22
2012

 Seküler, dindar, milliyetçi her mahalledensözcüler, 24 saat “Herkes için demokrasi ve özgürlük istiyoruz” diyorlar. Her fırsatta “Herkese eşit mesafedeyiz” diyerek yemin üstüne yemin ediyorlar.


İnsan için konuşmak ne kadar kolay. Ancak iş uygulamaya gelince her mahallekendi meşrebine uygun bir “ama-fakat-lakin” ayarına giriyor.

O nedenle öncelikle Taksim’de LGBT kümesine mensup insanlara yapılan orantısız müdahale amasız-fakatsızkınanmalıdır. Bir grup insanı “politik veya başka bir tercihinden dolayı” dövemezsin,aşağılayamazsın.

Dinin veya demokrasinin avam mezhebi ile bir sorun çözülmez
Türkiye’de bugün dinin de demokrasinin de avam mezhebi hakim. Yani bir işin nasıl olması lazım geldiğini kalabalığın tepkisine göre çözmeye çalışıyoruz.

Kötüsü hepimiz bu “kalabalığın tokadını” yememek için ya rol yapıyoruz yasusuyoruz. Zira kalabalıktan korkuyoruz.

Mesela benim kişisel olarak tanıdığım ve Taksim’deki uygulamayı kabul etmeyen bazı İslamcı veya çeşitli dindar aydınlar avamın tokadını yememek için susmayıtercih ettiler.

Kalabalığın doymak bilmek bilmeyen popülerleştirme iştahını köpürtüp duranhocalar ve siyasetçiler de bu avamcılığı ayyuka çıkardılar.

Kalabalığı köpürtmek o kadar büyük sorun haline geldi ki AKP, İsrail ile görüşmelerigizli yürütmek zorunda kalıyor.

Bugün Türkiye’de İslam da demokrasi de avam mezhebinin tekelinde. “Ortaokul seviyesinde bir mantıkla konuşan hocalarımız” (olmayanları tenzih ediyorum) her gün avam mezhebini köpürtüp duruyor.

Bu “bir tür histeri nöbeti halinde olmayı güzellik sayan dinin avam yorumu” ile toplumsal bir sorun çözülemez. Bu yorum geçmişini bilmiyor. Sanıyor ki LGBT dahil pek çok konu “daha dün ortaya çıktı”. Bu tip konularda geçmiş dönemlerdekitoplumsal uygulamalar bilinmiyor, verilen fetvalar okunmamış.
 
Ne yapmalı?
 
Demokratik bir toplumda Müslüman, Hıristiyan veya dinsiz birisinin “kendine göre nedenlerle” LGBT tarzı hayatı eleştirme hakkı vardır.

Bazıları komünizmle bazıları ise kapitalizm ile mücadele eder. Aynı şekilde -kimsenin insan olmaktan kaynaklanan hakları ihlal edilmeden- LGBT tarzı bir hayatı eleştirmek “demokratik bir haktır”.

Bir insana “muhakkak komünizmi sev” denmeyeceği gibi “mutlaka LGBT tarzı bir hayatı sev” de denemez. (Bu önermelerin tam tersleri de doğrudur).

Herkes elindeki bütün imkânları ile topluma “iyinin ne olduğunu” anlatmaya çalışır.
Müslümanlık adına bazı şeylerle mücadele veya rekabet etmek isteyen dindarlar,ikna edici ve medeni (hatta mümkünse hayranlık verici) yöntemler takip etmek zorundadır. Zorla, bağırarak, küfrederek, döverek hiçbir yere varılamaz.

Ancak burada yapılamayacak olan LGBT olanların “vatandaşlıktan doğan haklarına” halel getirmektir. Bir insan cinsel yönelimi yüzünden “insan ve vatandaş olmaktan dolayı kazandığı temel haklardan” mahrum edilemez.

Açıkça yazarsak: Hiçbir insan eşcinsel olduğu için ayrımcılığa ve baskıya maruz bırakılamaz. Eşcinsellerin de temel insan haklarından herkes gibi yararlanma hakları vardır.

Daha önemlisi de şudur: Bu insanları kimse “Müslümanlıktan çıkmış olmak ile”itham edemez. “Ben Müslümanım” dediği sürece bir kişi için “dinsizlik” iddiasında bulunulamaz. İslam’ın koşulları bu insanlar için de geçerlidir. Örneğin diğer insanlara oruç tutmak nasıl farz ise bu insanlara da farzdır.
 
Biraz gerçekçilik
 
“Farklı dindar olduğu için” başkalarına ait iftar çadırlarının kaldırıldığı bir ülkede yaşıyoruz. Veya Ortadoğu’ya bakalım. Sudan bahanelerle insanlar birbiriniöldürüyor. “Benden iyi Müslüman yoktur” diyen bazıları cuma namazı kılan kalabalığın içine bomba atarak bunu kanıtlamaya çalışıyor.

Şimdi böyle bir ortamda yani sudan bahanelerle insanların birbirini öldürdüğü bir yerde, LGBT konusunu ciddi bir şekilde tartışmak mümkün olur mu? Cevap maalesef belli: Olmaz.

Allah kimseyi bu coğrafyada mazlum hatta azınlık durumuna düşürmesin. Çünkü kelle koparalım diye “fetva yazmak için can atan” adam da çok, kelle kesilirken “iştahla izlemek isteyen” kalabalık da çok.

BUGÜN

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums