İhsan Yılmaz: AKP, ‘Beyaz Türkler’in istenmeyen çocuğudur

AKP, ‘Beyaz Türkler’in, bu toplumun değerlerine karşı mütecaviz hallerinden ortaya çıkan tepkisel bir oluşumdur. ‘Beyaz

İhsan Yılmaz: AKP, ‘Beyaz Türkler’in istenmeyen çocuğudur
6.06.2015 - 01:23
3622

 AKP, ‘Beyaz Türkler’in, bu toplumun değerlerine karşı mütecaviz hallerinden ortaya çıkan tepkisel bir oluşumdur. ‘Beyaz Türkler’, benim Homo LASTus olarak tabir ettiğim Laikçi-Atatürkçü-Sünni-Türk makbul insanından daha geniş bir çevredir. Aralarında sadece Atatürkçüler değil liberaller, solcular, Aleviler, Kürtler de vardır. Ortak özellikleri seküler bir hayat tarzına sahip olmaları ve Müslüman olsalar da İslami pratiklere oldukça mesafeli bulunmalarıdır. Sadece CHP’ye değil MHP’e ANAP’a, DYP’ye vs’ye oy verirler.

‘Beyaz Türkler’in bir kısmı İttihat Terakki ile birlikte ya gayrimüslimlerin mallarına ahlaksızca çökmüşlerdir ya da devlete göbek bağı ile bağlanıp zenginleşmişlerdir. Toplumun kaymak tabakası hâlâ onlardır. Milletin kaynakları ile en iyi okulları onlar okumuşlardır ve medyasından sermayesine pek çok yere hâlâ onlar hâkimdir. Evrensel, insani, hukuki, demokratik değerleri de alkışlanası azı dışında içselleştirememişlerdir. Bu en çok dindarlarla ilgili tavırlarında açığa çıkar.

Bu günlerde, Hizmet Hareketi ile AKP’nin 2007’den sonra güç birliği yaptığı ve suçlar işledikleri iftirası bol bol analiz kisvesi altında topluma bazı ‘Beyaz Türkler’ce dayatılmaya çalışılıyor. Gün, despotizme karşı durma günü iken ve demokrasi cephesinin zayıflatılmaması gerekiyorken, sorumsuzca, AKP’nin zulümleri yanında nasıl olur da Hizmet’e de zarar veririz gayreti ibretlik! Hatalarını eleştirmenin ötesine geçip sabah akşam Hizmet’i bir suç örgütü gibi lanse edenleri başkaları da aynı saçma mantıkla darbeci olarak ilan ediyor. Akıllanmayacak mısınız?

28 Şubat’ı el patlayıncaya kadar alkışlayarak, seçimle gelmiş bir hükümeti sırf İslamcı diye manşetler ve yalan haberlerle devirerek, üniversite çağına gelmiş kadınlara başları kapalı diye zalimce eğitim kapılarını kapatarak, İslamofobik haber-film-roman gibi ürünler ile milletin dindar kesimlerini hep aşağılayarak, “ordu göreve” diyen adamlara bugün AKP’ye gösterdiği tepkinin binde birini göstermeyerek, darbeci generallerin demeçlerini manşetlere çekerek, işyerlerinde ve devletin önemli kurumlarında liyakate değil ideolojiye önem vererek ve dindarı hep yok sayarak (hakkı ile girene de ‘sızdı’ diyerek), 367 rezaletine neredeyse hiç tepki koymayarak, ‘411 el kaosa kalktı’ manşetine büyük oranda sessiz kalarak, seçilmişlere parmak sallayan generalleri kutsayarak, Ergenekon ve Balyoz gibi özü itibari ile doğru davaları detaylarındaki acı hatalara yoğunlaşıp sulandırmaya çalışarak AKP canavarını besleyip büyüten bu ‘Beyaz Türkler’dir. Bugün AKP’nin yaptığı ve yapmaya çalıştığı, tüm bunların takkeli ve yeşil versiyonudur.

Sanki, zamanında Avrupa Birliği, çoğulculuk, demokrasi, insan hakları, dini hürriyetler, hukukun üstünlüğü diyen başka parti bırakmışlar gibi, dini siyasete alet ettikleri için İslamcılardan asla hazzetmemiş Hizmet’in AKP’ye mecbur kalmasını dillerine dolayıp, oradan devlet-içi komplolara delil uyduranlar bugüne kadar açık seçik ve net bir şekilde yukarıda saydığım haltlarından, zulme sessizliklerinden, direkt-dolaylı desteklerinden ve o düzenden doğumlarından itibaren haksızca faydalanmalarından dolayı toplumdan asla özür dilemediler. Ama hiçbir şey olmamış gibi herkese hukuk, demokrasi ve adalet dersi vermeye utanmadan devam ediyorlar. Bugünkü ideolojik aygıtlardaki hegemonik üstünlükleri ile bizlerin sesini bastırmayı başarabilirler ama yarın geçmişte yazıp çizdikleri, dedikleri ve yaptıklarından yola çıkılarak pek çok makale, tez ve kitap yazılacak. 

MEYDAN

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums