Ömer Şahin: Gitmese bile gönderilirdi

Ermeni tehcirinin 100’üncü yılına denk gelen 2015 Türkiye için sancılı geçiyor. Can sıkıcı haberler peş peşe gelmeye

Ömer Şahin: Gitmese bile gönderilirdi
17.04.2015 - 09:32
2792

 Ermeni tehcirinin 100’üncü yılına denk gelen 2015 Türkiye için sancılı geçiyor. Can sıkıcı haberler peş peşe gelmeye başladı. Önce Papa’nın açıklaması geldi, sonra da Avrupa Parlamentosu’ndan ‘soykırımı tanıyın’ kararı çıktı. Türkiye’nin asıl kaygısı 24 Nisan tarihinde ABD Başkanı Barack Obama’nın vereceği mesajda. Geçen yıllarda Ermenice ‘Büyük Felaket’ anlamına gelen ‘Meds Yeghern’ diyen Obama’nın bu sene ‘soykırım’ ifadesini kullanmasından kaygı duyuluyor.

Dış dünyadan peş peşe Ermeni golü yiyen Türkiye olacakları bir ölçüde tahmin ediyordu. Dün Başbakanlık’taki görevinden resmen ayrıldığı ortaya çıkan Etyen Mahçupyan’ın durumu da ‘100. yıl sancısı’ndan ayrı düşünülemez. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Mahçupyan’ı sadece entelektüel birikiminden dolayı yanına almadı. Dış dünyada pozitif algı oluşturacağı düşüncesiyle ‘Başdanışmanlık’ görevine getirmişti.

Saray Mahçupyan’dan rahatsızdı

Mahçupyan klasik bir Başdanışman gibi görev yapmadı. Görev yaptığı 7 aya yakın sürede Başbakanlık’a herhalde 7 kez uğramamıştır. Gazete yazıları ve TV röportajlarıyla kendini gösterdi ama yaptığı açıklamalar muhalefetten çok Saray’ın tepkisini çekti. Ankara’da şu bile konuşulur olmuştu: Saray, Babacan ve ekonomi yönetimine karşı Yiğit Bulut’u konuşturuyor. Davutoğlu ise Mahçupyan üzerinden mesaj veriyor. Mahçupyan’ın 4 eski bakanın Yüce Divan oylamasının tartışıldığı günlerde söylediği “AKP’lilerin yüzde 70’i yolsuzluğa inanıyor” sözleri Saray’ı kızdırmıştı. Mahçupyan’ın ‘yolsuzluk’ temalı açıklamaları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tezleri ve partinin resmi söylemiyle de uyuşmadı. Mahçupyan’ı Saray’ın gözünde bitiren olayın başlangıcı budur.

Mahcupyan, o sözden sonra duramazdı

Papa ve AP’den sonra Etyen Mahçupyan da ‘soykırım’ ifadesini kullandı. Mahçupyan, “1915’te Ermenilere yapılanlara soykırım dememek imkânsız” sözlerini Başbakan Başdanışmanı sıfatıyla söylediği sanılıyordu. Oysa Mahçupyan’ın 65 yaşını doldurduğu 9 Mart tarihinde emekli olduğu ortaya çıktı. Başbakanlık resmi açıklama ile duyurdu bunu. Mahçupyan ise ‘fahri’ olarak göreve devam edeceğini söyledi.

Sözleri parti  içinden tepki çekti

Şurası bir gerçek: Mahçupyan’ın sözleri kamuoyu kadar hükümet ve parti içinden de büyük tepki topladı. O sözlerden sonra ‘Başdanışmanlık’ sıfatını koruması zordu. Büyük ihtimalle görevden alınır ya da ayrılmaya zorlanırdı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve çevresi uzun zamandır Etyen Mahçupyan’dan rahatsızdı. Mahçupyan’ın gidişi Saray’a rahat bir nefes aldırdı.

MEYDAN

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums