Üniversitelerdeki akraba kayırmacılığı tüm hızıyla devam ediyor

Üniversitelerdeki akraba kayırmacılığı tüm hızıyla devam ediyor
7.09.2020 - 08:30
1398

  AK Parti eski milletvekili Cem Zorlu’nun rektörlüğünü yaptığı Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi ‘torpil’ iddiasıyla çalkalanıyor. Görevde yükselme sınavında, akademisyenlerin yakınlarının, yazılı sınavdan düşük puan almalarına rağmen, mülakatta yüksek not verilerek terfi ettirildikleri ileri sürüldü.

 Üniversitelerdeki işe alım ve akademik atamalarda sıklıkla dile getirilen akraba kayırmacılığı iddialarına bir yenisi daha eklendi. Rektörlüğünü AK Parti eski milletvekili Prof. Dr. Cem Zorlu'nun yaptığı Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde “Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği” yazılı sınavından yüksek not alan birçok personele mülakattan düşük not verilerek başarısız gösterildiği ileri sürüldü. Yazılıdan düşük not alan ancak mülakattan yüksek not verilerek görevinde yükselenlerin ise aynı üniversitede görevli akademisyenlerin yakını olması dikkat çekti.

Sözcü'den Müslüm Evci'nin haberine göre, yazılı sınavdan 88 puan alan Salih Cesur Yiğit'e mülakatta 50 puan verilerek başarısız gösterilirken, Uygulamalı Bilimler Fakültesi'nde akademisyen Doç. Dr. Mustafa Kocaoğlu'nun eşi Özlem Kocaoğlu yazılı sınavda 76 puan, mülakatta ise 96 puan alarak görevinde yükseldi.

Aynı şekilde Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi'nde akademisyen Prof. Dr. Mehmet Kırbıyık'ın yeğeni Hamza Demirtaş ise yazılı sınavda 66 puan almasına rağmen mülakatta verilen 98 puan ile görevinde yükseldi.

Diğer yandan üniversite Rektörü Cem Zorlu'nun, Konya'nın Ereğli İlçesi'nden hemşehrisi olan Mehmet Saner ise yazılı sınavdan 66 puan alırken, mülakatta aldığı 88 puan sayesinde görevinde yükseldi. Görevde yükselme sınavıyla ‘şef' unvanını alan Saner, 1 hafta sonra Necmettin Erbakan Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi'ne sekreter olarak atandı.

ÜNİVERSİTE YÖNETİMİNDEN YALANLAMA

Üniversite yönetimi torpil iddialarını yalanladı. Öte yandan Kasım 2018'de üniversiteye Rektör olarak atanan Prof. Cem Zorlu, kadrosunu kendisinin de Yönetim Kurulu Üyesi olduğu, Türkiye İmam Hatipliler Vakfı'ndan (TİMAV) kurması tepki toplamıştı. Zorlu 2011-2015 yılları arasında AKP Konya Milletvekili olarak da görev yaptı.

DEKAN ADRESE TESLİM İLANLA KIZINI KADROYA ALDI

Bir skandal atama iddiası da Harran Üniversitesi'nden geldi. Üniversitenin ‘özel şart'ı bulunan öğretim görevlisi kadrosuna, Eğitim Fakültesi Dekanı Burhan Akpınar'ın kızı yerleşti. KRT'nin haberine göre, duyuruda kadro için ‘Mobbing konusunda çalışmalar yapmış olmak' şartı konuldu. Bu şarta yüzde 100 uyan Dekan Akpınar'ın kızı Esra Nur Akpınar, listenin en başında yer aldı.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums