Ahmet Altanın avukatı Figen Çalıkuşu: Yüksek mahkemelerden hukuk kırımına dur demelerini bekliyoruz

Ahmet Altanın avukatı Figen Çalıkuşu: Yüksek mahkemelerden hukuk kırımına dur demelerini bekliyoruz
13.05.2020 - 08:04
1246

 Tutuklu gazeteci Ahmet Altan'ın avukatı Figen Çalıkuşu, müvekkilinin durumunun "ağır hukuk kırımı" olduğunu belirterek, "Bu ağır hukuk kırımına dur diyecek 3 ayrı yüksek mahkemeden beklemek ve izlemek yerine gereğini yerine getirmesini bekliyoruz" dedi.

 Cezaevinde bulunan gazeteci Ahmet Altan'ın avukatı Figen Çalıkuşu, müvekkilinin "hukuksal bir zorbalıkla" tutuklandığını, tutuklanma gerekçesi olan "örgüte üye olmamakla birlikte örgüte yardım etme" gerekçesinin "her muhalifi rahatlıkla alıp götürmeye yarayan bir yasa maddesi" olduğunu dosyanın incelenmesi için Yargıtay ve Anayasa Mahkemesi'ne başvurduklarını ancak dosyanın hala arşivde tutulduğunu söyledi.

Altan'ın dosyası ile ilgili gelişmeleri "ağır hukuk kırımı" olarak niteleyen Çalıkuşu, "Eski İstanbul Emniyet Müdürü'ne de aynı suçtan ceza verdiler. 2,5 yıl. Dosyasında 3 yazıdan başka bir şey olmayan yazar Ahmet Altan'a 10,5 yıl. Bu maddenin nasıl keyfi ölçüsüz ve temelsiz kullanılabileceğine çok acıtıcı bir örnek bu. Bu hukuksuzluğu düzeltebilecek olan Yargıtay daha önce inceleyip karar verdiği için çok iyi bildiği dosyayı hala incelemeye almadı. Dosya arşivde Ahmet Altan Silivri'de" dedi. 

"3 AYRI YÜKSEK MAHKEMEDEN GEREĞİNİ BEKLİYORUZ"

"Bu ağır hukuk kırımına dur diyecek 3 ayrı yüksek mahkemeden beklemek ve izlemek yerine gereğini yerine getirmesini bekliyoruz" diyen Çalıkuşu, yeni tip Koronavirüs salgınına dikkat çekerek, şöyle konuştu: 

 "Korona yaşamsal tehdidinin Allah muhafaza olmadık neticelerin doğması halinde sorumluları belli. Onu suç işleyerek yeniden tutuklamak, bunu bile bile dosyayı ele almamak sessizce olup biteni izlemek. Dilerim bir an önce sonuçlanır. Korkunç, altından kalkamayacağımız ağır bir trajediyle yol açmaz

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums