Levent Gültekin içeriden bildiriyor

  • 11.04.2015 00:00

 Perşembe günü Bugün TV’de Nazlı Ilıcak ve Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu ile yaptığımız programın konuğu meslektaşım Levent Gültekin idi.

Levent, İslami kesimin içinden gelen bir gazeteci. Erdoğan’ı siyasi yasaklı olduğu dönemden beri tanıyor ve muhafazakâr kesimin mücadelesinde ortak mesai geçirmişler. AKP’nin ilk dönemlerinde iktidar medyasında önemli görevler üstlenmiş ve fakat yazılarında eleştirilerinin dozu arttıkça hep uzaklaştırılmış. Öyle ki İslami mahalleden tamamen tecrit edilmesi için hafiye gibi peşine düşülmüş ve tüm ilişkide olduğu insanlara baskı yapılmış.

Levent, diken.com.tr sitesinde yazdığı son yazısında ilginç bir iddiada bulunuyor.

Haziran seçimleri için belirlenen adayların profiline baktığında İslamcıların tamamen tasfiye edildiği ve yerine kariyerist devşirmelerin getirildiği düşüncesinde.

Gelin biraz onun satırlarına göz atalım:

…AK Parti’de Abdullah Gül’ün tasfiyesiyle başlayan bir mekanizma işletildi. Amaç, parti tabanında, Erdoğan’dan başka sözüne itibar edilen kimse bırakmamaktı. Gerek daha önceki etkisizleştirme yöntemleriyle, gerekse üç dönem sınırlamasıyla AK Parti’de İslamcı ideolojiden gelen ve tabanda bir ağırlığı olan herkes komple tasfiye edildi.

Bugün AK Parti milletvekili aday listesinde en çok dikkat çeken husus şu: Dindar isimler var ama tabanda özgül ağırlığı olan, sözü dinlenecek tek bir kişi bile yok.

Bir taraftan bu tasfiye sistemi işletilirken, diğer taraftan da tabanla irtibatı olmayan devşirme dediğimiz bir grup oluşturuldu. Bu grup, kişisel çıkardan başka bir şey gözetmeyen, ilke nedir bilmeyen kimselerden oluşuyor.

İslamcıların partiden usulünce dışlanmasına koşut olarak medyada ve bürokraside de benzer tasfiyeler başladı.

Medyada, İslamcı mahalleden gelen, yıllardır Erdoğan’ın yanında yer almış Mustafa Karaalioğlu,Mehmet OcaktanYusuf Ziya Cömert’in işine son verilmesi dikkat çekti.

Sonra çember iyice genişletildi. İslamcı gazeteci denildiğinde aklımıza ilk gelen isimlerden Hakan Albayrak da bu yeni ortamda istifa etti. Ve merkez medyanın dışında kaldı.

İktidar bununla da yetinmedi. İslamcı yazarları geri plana çekti.

İşine son verilen yazarları etkisizleştirmek için, Erdoğan’ın damadının kontrolünde olduğu söylenen bir internet sitesinde açıktan Erdoğan düşmanı ilan edildiler.

AK Parti listelerinde dikkat çeken ikinci husus şu: İslamcı geçmişi olan gazeteci ve yazarlardan hiçbirinin aday yapılmamış olması.

Mesela Markar EsayanMahmut ÖvürOrhan MiroğluMuhsin Kızılkaya ve hatta CHP’li Savcı Sayanbile aday yapılırken; tabandan gelen Ayşe BöhürlerHalime KökçeKemal Öztürk gibi isimlerden hiçbirine yer verilmemiş.

Fakat iktidarda İslamcılık yapan bir partinin, kendi tabanından isimlerin hepsini elemiş olması çok tuhaf.

Sadece siyaset ve medyada değil. Bürokraside de benzer yöntem uygulanıyor.

THY yönetim kurulu başkanı Hamdi Topçu AK Parti kurulduğu günden beri Erdoğan’ın en yakınındakilerden biriydi.

Tüm bunlarla ne demek istiyorum?

AK Parti de ve iktidarın etki alanında belirgin bir İslamcı tasfiyesi var.

Görünen o ki iktidardaki siyasal İslam bundan sonra yola İslamcılar olmadan devam edecek.

Peki, İslamcı hareketten gelenler niçin uzaklaştırılıyor?

Çünkü bu hareketin beğenelim beğenmeyelim inandıkları değerler adına nihayetinde belli itirazlarda bulunacaklarından korkuluyor.

İslam terbiyesinden bütünüyle uzak olan, ama diyerek endişe belirtmeyecek, İslami bir eleştiri getirmeyecek kimselere alan açılıyor.

Yapılanların davaya hizmet etmediğini fark edecek, bundan rahatsızlık duyacak kim varsa değersizleştirilip uzaklaştırılıyor.

Programda Levent’e sordum: “Yahu bu değerlere sahip olduğunu iddia ettiğin adamların yönettiği gazetelerde ve kurumlarda bu kadar pespayelik olmuşken bu adamların itiraz etmelerinden korkulduğu için tasfiye edildiklerini nasıl söylersin. Bu mu itiraz etmiş hâlleri?

Levent’in cevabı ilginç oldu: “Siz yapılan kadarını görüyorsunuz. On talepten belki beşini yerine getirdikleri durumdur bu. İstenip de yapılmayanları bir bilseniz!

Ben Levent’in yalancısıyım. Hâl böyleyse yeni kadroların eskilerine rahmet okutacakları bir “hareket” yoldaysa önümüzdeki dönem sosyal medyaya çok ihtiyacımız var demektir.

Rezile rezil demenin en iyi aracı o mecra çünkü…

iletisim@haykobagdat.com

Twitter:@haykobagdat

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums