Bu adaylardan umutluyum

  • 8.02.2015 00:00

 Listeler nihayet belirlendi. Perde arkasında kulağımıza kadar gelen büyük tartışmalar, araya giren hatırı sayılır kişiler, kıyasıya bir mücadele sonrasında partilerin adayları belli oldu.

Bu satırlar yazılırken henüz resmî olarak isimler açıklanmamış olsa da büyük bir sürpriz olmazsa bahsedeceğim isimleri önümüzdeki dönemde Meclis’te göreceğiz.

Baştan belirteyim CHP ve HDP’nin aday profillerinden çok memnunum. Evrensel ölçütlerde özgürlüklerin ve adaletin bu adaylarla temsil edileceğine hiç şüphem yok.

Hadi başlayalım:

Garo Paylan: HDP’nin İstanbul adayı. Yoldaşım, arkadaşım, aile dostum. Sadece sembolik olarak Ermeni aday kontenjanını dolduracak gibi durmuyor. Gerek Ermeni toplumunun dertlerini, gerekse tüm memleketin karşılaştığı problemleri göğüsleyecek kadar cesur ve çalışkan bir vekil olacak. Belli ki önümüzdeki dönem beraberce mücadele edeceğimiz çok gündemimiz olacak.

Selina Özuzun Doğan: Türkiye Ermeni toplumunun büyük toplumla ilişkilenmesi, sorunların ortaklaşması için uzun süredir emek veren, donanımlı ve başarılı bir aday. Çok eski arkadaşım. CHP’nin Selina’yı İstanbul’da 1. sıraya koyarak verdiği mesaj ise devrim niteliğinde. Bravo Kılıçdaroğlu, tebrikler Selina…

Mithat Sancar: HDP’nin Mardin adayı. Uzun yıllardır hiçbir görevden kaçmadan barış ve demokrasi için verdiği mücadele bizim jenerasyonun ilham kaynağı oldu. En gerilimli günlerde dahi sakinliği ve donanımıyla ilaç gibi geldi topluma. Meclis’te olması umut vesilesidir benim için.

Şafak Pavey: Hrant Dink anmasına katıldığı için bir partili tarafından disiplin kuruluna verilmesi talep edilmişti. Bir ara küstü ve aday olmayacağını söyledi. Kim ikna ettiyse hayırlı bir iş yapmış. İstanbul’da 1. sıra aday ve nerede dert varsa Şafak yine oraya koşmaya devam edecek. O Meclis’te olduğu için kendimizi daha çok güvende hissediyoruz.

Osman Baydemir: Konuşurken Farsça şiir okurcasına dinleyenleri büyüleyen Osman Abi’yi çok özlemiştik. Önümüzdeki dönem ihtiyaç duyacağımız barış dilini o seslendirecek. HDP’den, Şanlıurfa’dan geliyor.

Mehmet Bekaroğlu: Siyasetin girdabında hiç yamulmadan kalabilen deneyimli bir aday. Vicdanı ve çalışkanlığıyla CHP’yi halka yaklaştıracak en önemli isimlerden. Üst düzey görevler alması beklentimizdir.

Zeynep Altıok: İzmir’den kontenjan 1. sıra adayı. Zeynep sadece kendi kaybının değil hepimizin kayıplarının temsilcisi olacak. Failli meçhul cinayetlerin mağdurlarını temsil edecek. 1. sıra olması alkışlanacak bir karar parti için.

Sezgin Tanrıkulu: Her cumartesi günü Galatasaray Meydanı’nda, Cumartesi Anneleri’nin yanında sessizce duran, sonra Meclis’e gidip tüm gücüyle bağıran bir vekil. Ne zaman bir hak davası için arasak telefonun ucunda hazır bekleyen, mütevazı ve çalışkan kişiliğiyle Sezgin Abi Meclis’e çok lazım. İstanbul 2. Bölge’den geliyor.

Adnan Boynukara: AKP’nin adayı. Sadullah Ergin’in Adalet Bakanlığı döneminden beri barış sürecinin en önemli kurmaylarından. Siyasetin tansiyonu ne olursa olsun sözkonusu insan hayatı olunca davranan, ulaşılabilen bir konumda. Meclis’te olması iyi olacak.

Leyla Zana: Bu ülkeye barış gelecekse barış ilanını Leyla Zana okumalıdır. Hayatı mücadele etmek ve bedel ödemekle geçti. Tecrübelerine çok ihtiyacımız var. HDP’den, Diyarbakır’dan geliyor.

Veli Ağababa: Meclis’in “Cesur Yürek”i. Gezmediği cezaevi, olay yerine koşmadığı hak ihlali yok neredeyse. Hâlihazırda CHP’nin Genel Başkan Yardımcısı idi. Yeni dönemde aynı performansı beklediğimiz vekillerden. Malatya’dan geliyor.

Ayrıca HDP’den Ertuğrul KürkçüPervin Buldanİdris Baluken, CHP’den Roman kökenli Özcan Purçu, Grup Yorum’un eski solistlerinden Hilmi YarayıcıSelin Sayek BökeEfkan Bolaç yine Meclis’te görmek istediğimiz adaylardan.

Hepsine başarılar dilerim…

iletisim@haykobagdat.com

Twitter:@haykobagdat

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums