Sır küpü Hakan Fidan

  • 12.02.2015 00:00

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, MİT müsteşarlığından istifa ederek aday adayı olan Hakan Fidan için hepimizi şaşırtan bir ifade kullandı:

Adaylığını doğru bulmuyorum.

Hatta bu kadarla da yetinmedi, uçakta Akif Beki’ye konu hakkında bir beyanat verdi.

MİT sıradan bir kurum değildir. Sıradan bir insanı da kolay kolay getiremeyiz oraya. MİT’in başında son derece güvenilir bir kişi olmalıdır. Nitekim ben oraya son derece güvenilen, hattâ ‘sır küpüm’ olarak görebileceğim birini getirmiştim. Daha öncesinde sözkonusu arkadaşı özel temsilci olarak görevlendirdiğim anlar da olmuştu. Dolayısıyla bu makama gelmiş olan bir kardeşimizin milletvekili adayı olmak ya da onun ötesinde bazı görevleri kafasında planlamak gibi bir durumu olabilir. Ya da ona belki bu tür bazı vaatlerde bulunulmuş olabilir, orasını bilemem. Dolayısıyla doğru bulmuyorum ama kendileri artık yorulduklarını söyleyerek, burada daha fazla devam edemeyeceklerini söyleyerek maalesef böyle bir adım atmayı uygun buldular ve bu adımı attılar. Bundan sonraki süreç Sayın Başbakan’a ait olan bir süreçtir. Yerine kim gelecekse Sayın Başbakan teklif yapar. Biz de onar ya da onamayız. Kimin geleceği çok önemli, çünkü bizim Paralel Yapı’yla mücadele esnasında neler yaşadığımız, neler çektiğimiz, her şey ortada. Böyle bir ortamda böyle bir tabloyla karşı karşıya kalmayı ben asla doğru bulmam.

Sizleri bilmiyorum ama ben bu açıklamalarda biraz sorunlu bir taraf görüyorum.

Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde güvendiği, iyi ilişki kurduğu bürokratlarla çalışması normaldir elbet.

Fakat mevzubahis olan MİT olsa bile demokratik, şeffaf ve hesap verebilir bir devlet içinde böylesi bir sırdaşlık hangi konuları kapsamaktadır?

MİT’in istihbari çalışmalarını, uluslararası etkinliklerini, barış görüşmelerindeki konumunu falan anladık.

Fakat AKP’nin 13 yıllık iktidarında başımıza gelen musibetleri düşünecek olursak Hakan Fidan’ın Erdoğan’la, Erdoğan’ın Hakan Fidan’la olan bu gizemli ilişkisinde merak ettiğimiz soruların cevaplarını nasıl bulacağız?

Mesela Paris’te üç Kürt siyasetçi kadının katledilmesiyle ilgili MİT’i zan altında bırakan ciddi iddialar ortaya atıldı.

Başbakanlık izin vermedikten sonra MİT sorgulanamıyor.

Eğer ortada bir suç varsa bu sırdaşlık hukukunu aşarak gerçeği ortaya çıkarmayı nasıl başaracağız?

Roboski katliamından sonra istihbaratı hangi kurumun verdiği ve hattâ emri kimin verdiği çok tartışılmıştı.

Diyelim ki istihbarat MİT’ten, emir Erdoğan’dan geldi.

Onlarca insanın vahşice katledildiği bu davada verilen takipsizlik kararından sonra hakkımızı arayabileceğimiz hangi mekanizma mevcut?

Dink cinayetinden sonra davaya bakan mahkeme, MİT’e cinayet öncesi elde ettikleri istihbari bilgileri sormuştu. Gelen cevap “cinayet öncesi herhangi bir istihbaratımız olmadı” mealindeydi.

MİT mensuplarının Hrant Dink’i valilikte tehdit ettiği bilgisi elimizde olduğu hâlde Erdoğan’ın bazen “eski devletin icraatıdır”, bazen “yazılarını çekemeyen çoluk çocuk vurmuştur”, bazen “paralel yapının işidir” diyerek sulandırdığı bu davada MİT’in bu sırlarını bizlerle de paylaşmasını talep etme hakkımız yok mudur?

Memleketin gelmiş geçmiş en garip İçişleri bakanı İdris Naim Şahin, bakanlığı döneminde, bir otobüste yakılarak, barbarca katledilen Serap için bir açıklama yaptı: “Serap’ı MİT ajanları yakmıştır.

Serap hakkındaki sırları açığa çıkaracak, adaletin tecelli etmesini sağlayacak kurum, siyasetçi, yargı, kolluk var mı?

Tarihin en büyük hırsızlık iddiaları karşısında AKP’li siyasetçiler hakkında MİT herhangi bir bilgiye ulaştı mı mesela?

Hakan Fidan bunları sırdaşı Erdoğan’dan önce ilgili kurumlarla paylaştı mı?

Bu ülkede çok ciddi dinleme ve fişleme iddiaları mevcut.

MİT, sonuçları AKP’ye yarayacak şekilde muhalefet partiler hakkında bir tasarrufta bulunmuş olabilir mi dersiniz?

Bürokraside Alevilerin, Kürtlerin, milliyetçilerin, Kemalistlerin fişlendiği raporlar sızdı medyaya.

Bu fişlemeleri kim, hangi maksatla yapmış olabilir?

Ezcümle dostlar, sahip olduğu sırları hepimizin yararına, canımızı, malımızı, onurumuzu korumak için kullanmakla mükellef bir kurumun toplumun yarısını paranoyakça hain ilan etmiş bir liderle kurduğu bu ilişkiyi normal bulmuyorum.

O sır küpü bir gün patlar da hesabını soracağımız davalarımıza adalet gelir inşallah…

iletisim@haykobagdat.com

Twitter:@haykobagdat

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums