Operasyon çocukları

  • 29.10.2014 00:00

 Erdoğan geçenlerde, uçakta yaptığı bazı açıklamalarla hepimizi aydınlattı yine. Ömür boyu koşulsuz biat karşılığında makam uçağına binebilen ve eve Noel Baba gelmiş sevinciyle gülücükler saçarak fotoğraf çektiren köşe yazarlarının aktardığına göre Kobani’de evlerini savunan Kürtler büyük bir operasyonun parçasıymış.

Diyor ki:

“Çok enteresandır; PYD önce bu 1300 kişiyi (ÖSO savaşçısı)biraz kabul etmiyordu. Sonra bunu kabul etme konumunda kaldı. Fakat burada da yine farklı bir adım attı. O da şu: Biz onlara ayrı bir cephe açalım. Oyun içerisinde oyun. Hesap bu. Fakat bir hesap karşısında, tabii oyun bozuluyor. Şunun üzerinde bizim iyi düşünmemiz lazım: Tabii, bu tuzağı veya bu tezgâhı kuran muhtemelen başka bir mantık var. Yani şu anda PYD’nin mantalitesinin bu kadar güçlü olduğunu düşünmüyorum. Muhtemelen daha üst bir akıl var.”

Ne anladınız?

Bence bölge Kürtlerinin kafasının basmadığı, bir şekilde piyon olduğu, nihayetinde hedefin Türkiye ve AKP hükümetinin olduğu bir “büyük oyun ve onu yöneten üst akıl” ihbar ediliyor.

Suriye gibi bir bölgede pek çok ülkenin aktif olduğu bilgisi çok da şaşırtıcı değildir elbet.

Peki, niye bu satırları okuyunca hepimizde “yine mi aynı terane arkadaş” hissi uyanıyor?

Niye “bütün dünya AKP’yi devirmek istiyor” söyleminden gına geldi artık?

Biraz hatırlamaya çalışalım mı?

80 vilayette 3 milyon 800 bin insan, iktidarın nobran diline ve esnaf mantığıyla köyleri, ormanları, dereleri, parkları talan etmesine kızarak sokağa çıktılar.

Elbette böylesine toplumsal bir tepkinin altında yatan birikmiş bir öfke ve çaresizlik hissi vardı. Aylardır bunu konuşup duruyoruz.

İktidarın ise bu konuda süper zeki bir tespiti mevcut.

Gezi’de Fransızca, Almanca konuşanlar vardı. Bu bir dış operasyondur.

 

Hatta Beyoğlu Belediye Başkanı Misbah Demircan eylem esnasında sağda solda çok net anlattı durumu:

Alman Konsolosluğun’dan parke taşı yüklü bir kamyon Dolmabahçe’ye giderek eylemcilere taş dağıttı.

Ankara’nın ırkçılık yapmayı rutin hâline getirmiş Belediye Başkanı Gökçek ise ortaya delil koydu.

İstiklal Caddesi’nde gezinen, bazen Romalı Asker, bazen Mohikan Savaşçısı, bazen Kovboy kılığına girerek turistler ile fotoğraf çektirme karşılığı üç-beş lira alan müteşebbis gencin bir fotoğrafı Gökçek’in olayı çözmesine yardımcı oldu.

O gün, genç müteşebbis Romalı kıyafetini giymiş ve Gökçek’e enselenmişti. Gökçek fotoğrafı şu notla paylaştı:

İşte Gezi’de Rum, Ermeni, Yahudi parmağı.

Eskiden rahip olduğu için zaten Erdoğan tarafından “makul şüpheli” ilan edilen Alman Cumhurbaşkanı’nın ülkemizi ziyaretini hatırlıyor musunuz? Adam evrensel demokrasi ve hukuk adına iki kelam ediverdi ve elbette hemen yakasına yapıştı bizim cevval operasyon avcıları.

Neymiş; Almanya’da yaşayan Alisiz Aleviler oranın Cumhurbaşkanı’na yalan söyleyerek dolduruşa getirmişler. Zaten bu Aleviler uluslararası güçlerin maşası olarak falan filan...

Taziye mesajına eyvallah diyen fakat Dink cinayetinin aydınlatılmasına vurgu yapan Ermeniler kim?

Diaspora’nın etkisinde olan uluslararası operasyon piyonları.

Trafik sıkışsın diye arabayı yavaş kullananlar, su sıkıntısı artsın diye evde muslukları açık bırakanlar, Erdoğan’ın binmeye çalışırken düştüğü atı uzaktan sinyal ile huysuzlaştıranlar,TRT’nin kablolu kanalda yayınlanan maçı eş zamanlı olarak izinsiz yayınlamasına yol açarak kanalı itibarsızlaştıranlar...

Buna bir de bunun gibi üç yazıya sığmayacak kadar her olayın müsebbibi sayılan “paralel yapının uluslararası tezgâhları”nı ekleyin bakalım.

Sonuç olarak artık bu ülkede iktidara muhalif kesimlerin her nefes alışı büyük bir operasyonun hain eylemidir.

Bu arada 12 yıldır ülkeyi yöneten, tüm dünya ile ters düşmemizi sağlayan, bizleri savaşın eşiğine getiren, milyar dolarlık ihaleleri amcaoğullarıyla bölüşen, memleketi parsel parsel paylaşan, çokuluslu şirketlere peşkeş çeken, avantasını kutu kutu depolayan kesimler ise özbeöz yerli malı vatan evladıdır.

Bu hâl sadece paranoyaklaşan bir kesimin hezeyanları değildir elbet.

Biraz da karaborsa tezgâhını zabıta kapmasın diye el arabasına Türk Bayrağı asan uyanıkların milli sloganlarıdır.

Tezgâhın önünü kapatmayalım.

Uluslararası operasyon oluyor sonra...

iletisim@haykobagdat.com

Twitter:@haykobagdat

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums