Vallahi nişanlanacağım

  • 22.10.2014 00:00

 Geçen cuma Merzifon’da bir etkinliğe katıldım. Merzifon Belediyesi ve Ticaret Odası ortaklığında “Aydınlar Buluşması” adıyla gerçekleştirilen etkinlikte ağırlıkla Türkiye’nin modernleşme serüveni ele alındı.

Özellikle Ahmet Turan Alkan Hoca’nın sunumu siyasal İslam ve muhafazakâr tabanın laiklikle ilişkisi konularında uzun süredir kafamda dönüp duran soru işaretlerini gidermiş oldu. Bir başka yazıda bundan bahsetmek istiyorum.

Bu yazıda ise kendisini bir kere dinleyenin hemen sevgilisi hâline dönüşen sevgili Mihail Vasiliadis’in sunumundan arakladığım bir fıkrayı sizlerle paylaşmak istiyorum. Sebebini fıkradan sonra anlatayım.

“Kasabın kızına abayı yakan genç adam mahalleye fazlaca uğrar olmuş. Günün her saatinde sokakta volta atmalar, kasabın evinin önünde mola vermeler, bakkala, manava giden kızın peşinden dükkâna girip aynı anda alışveriş yapmalar..

Babasının otoriterliğinden sıkılan kız yavaş yavaş bu ilgiden hoşlanmaya başlamış. Genç adam dünyanın en yakışıklısı değilmiş elbet fakat o sıkıcı evden kurtulmak için fena bir fırsat değilmiş.

Ufak ufak görüşmeye başlamışlar.

Haberi ânında alan kasap başlamış genci beklemeye.

Makul sayılabilecek bir sürede gencin ailesini gönderip kızı isteyeceğini düşünmüş.

Öyle ya teamüller bunu gerektirir.

Fakat o makul süre bir türlü geçmek bilmemiş.

Mahalleli sırf bunu konuşmaya, kızı oyalayan gencin niyetinden şüphe duymaya başlamış.

Nihayet kasabın sabrı taşmış. Bir köşebaşında sıkıştırıvermiş genç adamı.

--Sen buralarda ne gezip duruyorsun arkadaş?

--Efendim çok güzel bir mahalle burası.

--Bizim evin penceresinin dibinden niye ayrılmıyorsun arkadaş?

--Efendim çok güzel bir eviniz var.

--Bizim kızla ne konuşup duruyorsun arkadaş?

--Efendim dünya iyisi bir kızınız var.

Kasabın sabrı taşmış, çekmiş bıçağı dayamış boynuna.

--Ulan sen bizim kızla evlenmeyecek misin arkadaş?

--Efendim Allah çarpsın nişanlanacağım.

Hükümete yakın medyanın, muhalif kesim ağzını her açtığında kullandığı “barış sürecini başlatan, Alevi açılımını başlatan, Ermenilere taziye mesajı yayınlayan dünya liderine nankörlük ediyorsunuz” argümanını hatırladım bu fıkrayla.

Defalarca Alevi çalıştayı yapıldı bu ülkede. Aleviler defalarca dertlerini, sıkıntılarını, taleplerini iletip durdular. Oysa atomu parçalamıyoruz neticede. Medeni dünyanın geldiği noktada bir Alevi’nin kendisini eşit, özgür, mutlu hissedebilmesi için yapılması gerekenler belli.

Sonuç?

Mesele Ali’yi sevmek ise Erdoğan da Aleviymiş, cemevleri kültür evi gibi bir şeymiş, Kılıçdaroğlu’nun Aleviliği meydanlarda yuhalatılacak bir defosuymuş, kamu yönetiminde bir tane Alevi barındırmak bile tehlikeliymiş...

Kürt meselesinin çözümünde kilit hâle gelen Kobani direnişi esnasında ne öğrendik?

Şam, Kahire, Bağdat bizim iç meselemizmiş ama bu ülkedeki milyonlarca vatandaşın fiili akrabası olan Kobani halkı ile hiçbir ilgimiz yokmuş, Kürtler sadece Türkiye’de değil sınırın öte yanında da kendilerini yönetecek bir oluşum kuramazlarmış, kurmak isteyenlerin alayı teröristmiş, bütün dünyaya IŞİD ile beraber imha edilmeleri için çağrıda bulunmak hakmış.

Fakat ne hikmetse daha dün “koridor” açılmasını savunanları vatan haini ilan eden yandaş basın, ABD baskısıyla koridor açılınca “Kardeşlik koridoru” diye manşet atabilirmiş.

Uzatmayayım, meseleyi anladınız siz.

Evet, bir dönem mahallelerimizde dolaşıp bizlere hoş laflar eden bir adam vardı.

Vardı da niyeti ciddi değilse bizleri oyalayıp durmasın artık.

Nişan çok uzun sürdü.

Hem dedikodu oluyor, hem kasap kızıyor.

iletisim@haykobagdat.com

Twitter:@haykobagdat

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums