İstifa

  • 15.02.2014 00:00

 Bu ülkede yakın tarihçemizde yaşananları bir düşününüz. Yasal mühimmat, resmî görevli marifeti ile öldürülen, yaralanan, haksız yere hapsedilen sivil, çocuk, gazeteci, protestocu, siyasetçi, kadın, işçi, öğrenci, mahkûm sayısını anımsamaya çalışınız.

Hakkınızı aramak için kapısını çalacağınız savcıların, hâkimlerin, valilerin, polislerin, askerlerin, istihbaratçıların, müsteşarların, danışmanların, bürokratların, milletvekillerinin, bakanların adlarının karıştığı olayları gözlerinizin önüne getiriniz.

Çok zor, değil mi?

Çok büyük acılar var yaşanmış, değil mi?

Bugün memlekette ortaya çıkan manzaraya bakarsak ideal demokrasi standartlarının neresinde kalıyoruz?

Hesap veren, şeffaf devlet algısının yanından geçebilecek hâlde miyiz?

Gerçi piyasaya onlarca delil saçılınca istifa etmek zorunda kalan dört bakanımız var çok şükür.

Fakat ortalıkta soruşturmayı sürdürebilecek polis, savcı, hâkim kalmadı o da ayrı mevzu.

Moralinizi bozmak gibi olmasın ama dünyada herkes bizim gibi yaşamıyor.

Can yaktıkları hâlde sorumluluk makamında oturanlar ıslık çalarak görevlerine devam edemiyor.

Siyasetçiler, kamu görevlileri, vatandaşına kendisini değersiz ve eşit olmayan bir varlık gibi hissettirme hakkına sahip değiller..

Birkaç örnek vereyim de gündemimiz üzerinden kıyaslama imkânımız olsun.

Umarım bu yazıyı hükümeti devirmek için darbe faaliyeti kapsamında delil sayıp dosyaya eklemezler.

İçinde ‘istifa’ falan geçiyor. Belli olmaz artık pek bir alıngan oldular.

• Ukrayna Başbakanı Mikola Azarov ve hükümet, Ukrayna´da devam eden protesto gösterileri sebebiyle istifa etmek zorunda kaldı. (2014)

• Letonya Başbakanı Valdis Dombrovskis, kasım ayında bir alışveriş merkezinin çatısının çökmesi sonucu 54 kişinin ölümüne neden olan faciadan bir hafta sonra “Yaşanan trajediyle ilgili siyasi sorumluluğu üstlendiğimi ve başbakanlık görevimden istifa ettiğimi duyuruyorum” diyerek görevini bıraktı. (2013)

• Almanya Federal Eğitim ve Araştırma Bakanı Annette Schavan, doktora tezinde intihal yaptığı ortaya çıkınca istifa etti. (2013)

• Çek Cumhuriyeti Başbakanı Petr Necas, yardımcısı ve sevgilisi olduğu söylenen Jana Nagyova´nın adının yolsuzluk skandalına karışmasının ardından istifasını açıkladı. (2013)

• Danimarka Adalet Bakanı Morten Bödskov, parlamentoya yanlış bilgi verdiği için istifa etti. (2013)

• İtalya Spor Bakanı Josefa Idem Idem, yanlış mal beyanında bulunması üzerine istifa etti. (2013)

• Fransa Bütçe Bakanı Jerome Cahuzac, vergi kaçırmak suçundan hakkında soruşturma açılınca istifa etti. (2013)

• Mısır Ulaştırma Bakanı Raşid el Mateeni, 49 öğrencinin hayatını kaybettiği tren kazası sonrası istifa etti. (2012)

• İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, hakkındaki yolsuzluk davası nedeniyle istifa etti. (2012)

• Fransa Dışişleri Bakanı Michèle Alliot-Marie, 2010’da ayaklanma hareketinin yeni başladığı sıralarda Tunus’a yaptığı seyahatlerle ilgili olarak eleştiriler üzerine istifa etti. (2011)

• Japonya Adalet Bakanı Minoru Yanagida, “işim çok kolay” gafının ardından istifa etmek zorunda kaldı. (2010)

• İsveç Maliye Bakanı Mona Sahlin, Toblerone çikolata almak için devlet kasasından 60 TL kullandığı için görevini bıraktı. (2010)

• Japonya Tarım Bakanı Seiichi Ota, aralarında okullar ve huzurevleri de olan pek çok kuruluşa küflü pirinç satıldığı için istifa etti. (2008)

• İsveç Ulaştırma Bakanı Maria Borelius, vergi yolsuzluğu yaptığı ve evinde sigortasız dadı çalıştırdığı için istifa etti. (2006)

• Fransa İşbirliği Bakanı Michel Roussin, kamu malını kötüye kullandığı gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılmadan önce istifa etti. (1994)

• Fransa Sanayi Bakanı Gérard Longuet, Saint-Tropez’deki villası ve Cumhuriyetçi Parti’nin finansmanı konusunda hukuki inceleme başlatılması üzerine istifa etti. (1994)

Hadi iyi tatiller.

(Kaynak: radikal.com.tr)


haykobagdat@yahoo.com

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums