Koşun, Barroso’yu yemişler

  • 26.01.2014 00:00

 Koskoca başbakan devletin kurumlarına sızmış yapıları önce vatandaşa sonra Brüksellere kadar gidip bütün dünyaya şikâyet ediyor.

Bir bildiği vardır elbet.


Radikal
’den Akif Beki’nin Başbakan’la uçakta yaptığı mülakata bakacak olursak AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso çok anlayışlı, idrak kabiliyeti yüksek, hatta Kılıçdaroğlu ile kıyaslandığında “aklıselim ile aklıhalim farkı”nı ortaya koyan bir lidermiş.

Çünkü Barroso’yu bu paralel yapının varlığına ikna etmek için iki örnek patlatmak yetmiş.

Muhataplar zaten leb demeden leblebiyi anlayacak durumdaymış.

Avrupalı sadece bu konularda memnun edilmemiş.

Aynı zamanda laiklik konusunda da hiçbir şüpheleri kalmamış. Başbakan’ın, zamanında Mısır’da Müslüman Kardeşler’e hitaben yaptığı konuşmadan beri Türkiye’deki laiklikten endişe duyan yokmuş.

Bravo.

Bir kez daha Türk’ün gücünü dünyaya göstermiş olduk.

Ülkemizde her şeyin güllük gülistanlık olduğunu, sadece bazı vatan hainlerine karşı kaçınılmaz tedbirler alındığını yedi düvele gururla anlattık.

Böylece tüm dünyada başımız dik, adeta bir demokrasi abidesi olarak yürüyebiliriz her birimiz.

Fakat sanırım ben bu Barroso denen adamdan biraz farklı düşünüyorum.

Paralel devleti nasıl yıkacaksınız arkadaş?

Bağımsız olması gereken yargı erkinin içinde bunlardan çok’ var diyerek bütün hukuk sistemini anahtar teslim ele geçirerek mi?

Şimdi bu HSYK düzenlemesini ciddi ciddi savunan kesimler, yarın Muharrem İnce veya Oktay Vural’ın Adalet Bakanı olacağını bilseler aynı şevkle savunmaya devam ederler mi?

Bu emniyet teşkilatında bunlardan çok var’ diyerek üç binden fazla memuru sürüp, aynı kişileri 15 gün sonra bir daha sürüp tam itaat sağlayana kadar insanları süründürerek mi?

Bunlar internetten usulsüz elde edilmiş bilgi paylaşıyorlar’ diyerek bir elinize interneti kapatma düğmesi verecek düzenlemelerle tepemizde Azrail gibi hazırolda bekleyerek mi?

Brüksel’de 34 köylüsünü kaçınılmaz kaza ile bombalamış başka bir ülkenin başbakanına denk geldiniz mi?

Ben varken sana kimseler dokunamaz koçum’ edasıyla bu ülkenin elinde silah tutan ve hâliyle en şeffaf şekilde denetlenmeye muhtaç olan MİT müsteşarlarını, Genelkurmay başkanlarını dokunulmaz kılarak mı Devlet içindeki pislikleri temizleyeceksiniz?

Bugün bir tane savcı veya polis kendisine gelen bir ihbarı değerlendirerek herhangi bir AKP’liye yolsuzluk için soruşturma açabilecek durumda mı?

Kutu kutu paraların imam-hatip lisesi yaptırmak için zulalandığına inanmamızı mı bekliyorsunuz?

Hayırsever İranlı işadamlarına gönülden müteşekkir olmamızı mı istiyorsunuz?

Kadınların kıçı gözüküyor diye buz pateni müsabakalarının TRT tarafından yayınlanmadığı bir ülkeyi Avrupa’da nasıl savundunuz gerçekten?

En muhafazakârların yönettiği bir iktidar döneminde kadın vücudundan, kadın organından, kadın kıyafetinden, kadınların sevişmesi tehlikesinden en çok bahsedildiği ve günde ortalama beş kadının “namus” cinayetleri ile öldürüldüğü memleket vaziyetlerini şıp diye anladı mı ecnebiler?

Valla biz anlamadık.

RTE Üniversitesi’nin yeni keşfettiği sazan balıklarına Recep ve Emine isimlerini koymasını da anlamadık.

Daha çok demokrasi, şeffaf ve hesap verebilen devlet, fişlemelerin, siyasi atamaların, yolsuzlukların olmadığı bir gelecek vaat etmiyorsunuz bizlere.

Paralel devleti geriletmek bahanesiyle ele geçirmek istediğiniz, bizlerin geleceğidir.

Bu kavgadan hak, hukuk, özgürlük çıkmayacak.

Bu kavgada kazanan sanırım Gezi’yle oynayacak.

Sokaklara çıkan milyonlarca insan sizlere nasıl bir memleket özlediğini anlattı daha önce.


Barosso
’ya gelince.

Basın toplantısında suratında oluşan sırıtma hâlinin süper ikna olmuşluk ifadesi olduğuna emin değilim.

Daha önce Batılılar Yeltsin’e de böyle gülümsüyordu.

Emin olmayalım bence.


haykobagdat@yahoo.com

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums