Dokuz buçuk ay önce

  • 16.10.2017 00:00

 Hatırlayın!

Tam dokuz buçuk ay önce...
Yeni yıla korkunç bir terör eylemiyle girmiştik.
31 Aralık gecesi şehrin güvenlik duvarlarının en yüksek olduğu bölgede yer alan ünlü bir gece kulübüne yapılan baskında 39 kişi hayatını kaybetti.
Eylem uzun vadeli bir mesaj, derin bir tehdit, sadece Türkiye için değil, dünya için de yenibir aşamanın ilk hamlesi gibiydi.
Üstelik bazı odaklar ve bir kısım medya bunu fırsat bilip  hain darbe girişimini unutturacak bir atmosfer yaratmaya çalışmıştı.
Ancak her kafadan ayrı bir ses çıkınca bütün bu gerçekler bulandı.
Elbette kuşkular dinmedi.
Elbette bütün sorular karanlıkta kaldı.
Ölenlerin kimlikleri, birkaç saldırgan olduğu iddiaları, alelacele yurtdışına çıkan garip Amerikalılar ve milletvekillerinin bile açık açık "bu bir CIA eylemidir" türünden çıkışları gündemin hızı içinde kayboldu.
Ve sonunda iş DEAŞ'lı bir teröriste bağlanıp yargıya havale edildi.
Söylenecek şey yoktu artık.
Öyle sanıyorduk.

***

Ama işe bakın!..
Yeni gündemler, yeni sorunlar, yeni tartışmalar, art arda eklenen unutkanlıklar derken...
Aylar geçti ve...
Öfkesinden kontrolünü kaybeden ABD büyükelçisi John Bass giderayak "Dokuz buçuk aydır Türkiye'de terör saldırısı yaşanmıyor. Bu DEAŞ vazgeçtiği için değil, işbirliğimizinsonucudur" deyiverdi.
Kafamız o kadar dolu ki...
Haklı olarak Büyükelçi'nin bu lafının "örtülü bir tehdit ve aynı zamanda DEAŞ'ın karakteri hakkında açık itiraf" olduğunu söyleyip yazan gazetecilerin çoğu, parmak hesabı olsun yapıp geriye doğru bakmadı.
Oysa şimdi bir kez daha kafamıza dank etmeli...
Neymiş, Reina baskını kilitmiş.
Umarım...
Gün gelir, o eylemle ne yapılmak istendiği ve arka planı tam olarak aydınlığa çıkar.

***

Gelelim esasa...
En azından şu konuda kendimizi kandırmayı sürdürmeyelim, derim...
Örgütler, maşalar, ideolojik kamplaşmalar falan tablonun aldatan yüzleri.
Esas olan terör üzerinden yürütülen mesaj alışverişi.
21. yüzyılı kendi çıkarı doğrultusunda dizayn etmek isteyen dünya egemenleri terörü müzakere masası olarak kullanıyorlar.
Bilen bilir..
Birinci ve ikinci büyük paylaşım savaşlarından önce de uluslararası müzakereler diplomasi değil, terör üzerinden gerçekleştiriliyordu.
Allah masum insanları ve ülkeleri yeni felaketler peşinde koşan güçlerin şerrinden korusun!

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums