Ölümlerine ağlanmayan askerlerdendiler

  • 29.03.2016 00:00

 Ortadoğu’nun Yeniden İşgali

“bir mangaydılar/kısa konçlu çizmeleri pantolonları ceketleri/kolları kollarında gamalı haç işaretleri/elleri ellerinde otomatikleri vardı/omuzları miğferleri vardı ama başları yoktu/ölümlerine ağlanmayan askerlerdendiler”

Lübnan’daki amerikan destekli İsrail saldırını öfke içinde izlerken,boğazımda düğümlenmiş bir kıl yumağı ,dilimde Nazım Hikmet’in ‘Saman Sarısı’nda Nazi Savaş makinesindeki askerleri anlattığı bu mısralar,  işgalci İsrail devleti askerlerine tıpa tıp uyuyordu.Lübnan’da çoluk çocuk yaşlı kadın demeden sivilleri katledenler “ölümlerine ağlanmayan askerlerdendiler.”

Ben burada size güzel bir gazetecinin Ece Temelkuran’ın gözleriyle Venezüella’yı,yoksulların isyanını,devrimci başkan Hugo Chavez’i anlatacaktım .’Biz Burada Devrim Yapıyoruz Sinyorita’ kitabını tanıtacaktım.Araya kan girdi.Niyetimle aramıza ölümlerine İsrail askerlerinin döktüğü kan girdi.O zaman elim bir başka güzel gazetecinin  Mete Çubukçu’nun “Ortadoğu’nun Yeniden İşgali” adlı kitabına(1) gitti.

Bu,son Lübnan savaşından önce  yayınlanmış bir kitap.Yazarın Birgün Gazetesi’nde yayınlanmış yazılarının derlemesinden oluşuyor.Bölgeyi çok iyi tanıyan bir gazeteci olan Çubukçu, birinci elden referanslarla Irak,Filistin,Ortadoğu başlıkları altında “Amerikan İmparatorluğu” nun  tüm dünyada uygulamak istediği emperyal proje ve neo liberal politikalar hakkında önemli çözümlemeler yapıyor.

“Çocuklar öldürülmesin,şeker de yiyebilsinler” diyenlerin okuması gereken bir çalışma,

“korktukları hem de hayvanca korktukları belli/gözlerinden belli diyemem/başları yok ki gözleri olsun/belli çizmelerinden/korku belli olur mu çizmelerden/oluyordu onlarınki”

Cizre’de,Sur’da,Yüksekova’da,Nusaybin’de yaşananlar,devletin yıktığı yuvalar,”güvenlik”(!) güçlerinin katliamları bana ölümlerine ağlanmayan askerleri hatırlatıyor.

----------------

(1)Ortadoğu’nun Yeniden İşgali,Mete Çubukçu,Kalkedon Yayıncılık,Birinci Basım,284 sayfa,15 YTL

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (1)

  • Hrac Madooglu
    Hrac Madooglu
    8.06.2014 20:58

    Verdiginiz cevaplardan anladigim kadariyla dersinizi iyi calismiyorsunuz. Yapmayin sinifta kalirsiniz. Gerci bu Ermeni konusu biraz karisik. Bu konu yerine Turklerin 20 bin sene onceki eski cag tarihi konusunda test olmanizi tavsiye ederim . Ne de olsa karisik bir konu degil. Ev odevinizi yapmazsaniz bile yuksek not alirsiniz. Sorulabilecek sorulardan bir iki ornek: "Medeniyeti kim yaratti? A) Turkler, B)Turkler, C)Turkler, D) Turkler..."Asagidaki buyuk milletlerden hangisi Turktur? A) Sumerliler, B) Hiititler, C) Kizilderililer, D) Hepsi..".

Resmi İlanlar

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums