EY KÜRT GENÇLİĞİ!

  • 25.10.2015 00:00

 Amedli Haso*

Ey Kürt Gençliği,

Birinci vazifen hayatta kafana göre takılman, hayatını barış ve sevgi hisleri içinde yaşamandır.Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir.

İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, insanlık düşmanı gerzekler, ırkçılar olacaktır.  Bir gün hayat anlayışını, barış ve sevgi hislerini savunmak mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için telaş etme. Önce iyice düşün. Hiç şiddete başvurmadan kendini anlatmaya çalış. Unutma önemli olan Kürt olmak değil, insan olmaktır.

 

Ey Kürt Gençliği,

Devlet, iktidar, Ordu,polis,İstihbarat, eskiden halkları birbirine kırdırmak için icat edilmişti.Bu topraklarda senin halkının dışında Türkler,Araplar,Ermeniler,Rumlar,Lazlar,Çerkezler,yahudiler gibi değişik halklar yaşamaktadır.Değişik dini,mezhepsel inançlar vardır.Kimse kimseden üstün değildir.

Anadolu halklarını cebren ve hile birbirine düşürmek isteyen iç ve dış güçler olabilir.

Bütün bu şeraitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, barış ve özgürlük düşmanı ırkçıların siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Halklar, fakr ü zaruret içinde birbirine düşmüş olabilir.

 Ey Anadolu istikbalinin evladı!

 İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi, vazifen;

Bütün Anadolu halklarının barış ve kardeşliğini korumaktır Muhtaç olduğun kudret,yüreğindeki  ve kafandaki insanlık inancında mevcuttur.

*Hasan Gürkan

 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums