ACILARIMIZDAKİ ADALETSİZLİK

  • 20.10.2015 00:00

 Sevgili Yoldaş,

Oya Baydar’ın bir işkenceci namussuz için yazdığı iki not , beni gerilere götürdü. Sürgünden döndüğümün üçüncü günüydü. Arkadaşlar Florya sahilindeki et lokantalarından birinde, benim için kalabalık bir hoş geldin yemeği organize etmişlerdi.

Karmaşık duygular içindeydim. Bir taraftan, yıllar sonra bu kadar çok sevgili yüze kavuşmanın heyecanı içindeydim.Öbür taraftan Mamak’tan,Metris’ten ,Diyarbakır zındanından çıkan yoldaşları gördükçe,aklıma işkencede öldürülen devrimciler geldikçe, tuhaf bir suçluluk,eksiklik duygusuna kapılıyordum.

Mikrofonu verdiler konuşmam için.  Bir kıl yumağı gelip oturdu gırtlağıma. Zar zor “Yıkmak için aynı saflarda omuz omuza dövüştüğümüz düzen, zulmüyle üzerimize çullandığında bile, adaletli davranmıyor. Kimimize ölüm,kimimize işkence ve hapis,kimimize sürgün dayatıyor.Halbuki ben acılarımızın adaletli olmasını isterdim.” Mealinde bir şeyler söyledim. Hıçkırıklara boğularak yerime gittim.

Şimdi, yılar sonra, senin içe kanayan yaralarını aynı duygularla okşuyorum. Benim de -onbinlerce yol arkadaşımız gibi- içe kanayan yaralarım var. Şimdi ‘özgürüz’,ülkemizdeyiz. Ama gene sevinçlerimizde, acılarımızda adaletsizlik var.

Yoldaş,

Hapisten yaralı, hasta, ağır hasta çıkan arkadaşlarımız için bir rehabilitasyon merkezi bile örgütleyemedik.

Evi olan, karısı,sevgilisi olan,aylık geliri,hatta es-kap* kazancı olan solcular.Kıçının kılı ağardığı halde her biri hala eski mezhebinin müridi olan sosyalistler,komünistler,devrimciler!

Evi, sosyal sigortası,aylık düzenli geliri olmayan arkadaşlarımız var.Sizin onlardan haberiniz yok mu?Utanmadan,sıkılmadan kutsal aile kurumunuzda nasıl rahat yaşıyor, basında,sosyal medyada,rakı sohbetlerinde nasıl ahkam kesiyorsunuz?

Acılarımızdaki adaletsizlik ,  içinizi sızlatmıyor mu hiç!

Aralık 1995 Nurtepe

Yirmi Yıl Sonra

Yoldaş,

Yukarıdaki yazıyı 1995’de yazmıştım. Aradan 20 yıl geçti.Yargısız infazlar,köy yakmalar,devlet katliamları,ırkçılık,Kürt düşmanlığı, sürüyor.Ölüm ve zulüm köye şehre sığmıyor.Acılarımızdaki adaletsizlik Cizre’de,Suruç’ta,Amed’de, Dersimde,katlanarak devam ediyor.Ormanlarımız, evlerimiz bombalanıyor.Ama biz Kürt halkının eşit vatandaşlık ve barış mücadelesini,demokrasi mücadelesini kararlılıkla sürdürüyoruz.

-----------------

*es-kap:Kapitalistliğe özenen esnaf solcu

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums