Fikrimle zikrimle, yememle içmemle, kılığımla kıyafetimle sakın ha uğraşma!

  • 15.02.2013 00:00

 İster içerim, ister içmem... İster başımı örterim, ister örtmem... İster çarşaf giyerim, ister giymem... İster bıyık bırakırım, ister bırakmam... İster sakal uzatırım, ister uzatmam... İster mayo giyerim, ister giymem... İster çocuk yaparım, ister yapmam... Sana ne?..

 

Fikrimle zikrimle... Yememle içmemle... Kılığımla kıyafetimle...
Bıyığımla sakalımla...
Sakın ha uğraşma!
İster içerim, ister içmem...
İster başımı örterim, ister örtmem...
İster çarşaf giyerim, ister giymem...
İster bıyık bırakırım, ister bırakmam...
İster sakal uzatırım, ister uzatmam...
İster mayo giyerim, ister giymem...
İster çocuk yaparım, ister yapmam...
Sana ne?..
İster inanırım, ister inanmam...
İster dindar olurum, ister olmam...
İster ateist olurum, ister olmam...
İster laikliğe inanırım, ister inanmam...
İster muhafazakar olurum, ister olmam...
İster liberal olurum, ister olmam...
İster kitaba inanırım, ister inanmam...
İster putperest olurum, ister olmam...
Ne hakla karışıyorsun?...
İnsanoğlunun fikrine zikrine karışma!
İnançlarıyla oynama!
İnançsızlıklarıyla oynama!
İnsanları köklerinden, dillerinden koparmaya kalkışma!
İnsanoğluna inancından dolayı, inançsızlığından dolayı, renginden dolayı, dilinden dininden dolayı, kimliğinden dolayı sakın ola farklı muamele yapma.
Zinhar cezalandırma!
İnsanları fikirlerinden dolayı hapse atma!
Özgürlüklerinden yoksun kılma!
Sakın ha yapma!
Şarap içer, içmez!
Alkol kullanır, kullanmaz!
Açık saçık dolaşır, dolaşmaz!
Örtünür, örtünmez!
İster böyle yazar, ister şöyle!
İster şu müzikle rahat eder, ister bu müzikle!
Karışmaya hakkın yok!
Karışmaya başladın mı, arkası çorap söküğü gibi gelir.
Yasakçı zihniyet koyulaşır.
İnsanları torna tezgahından çıkarırcasına tektipleştirmeye kalkışmak, demokrasi ve özgürlükler düzeniyle bağdaşmaz.
Unutma:
Yeni insan yaratmak için yola çıkan totaliter rejimler, diktalar her seferinde özgürlükler ve insan haklarıyla farklılıkları hiçe saydıkları için çöküşle, hüsranla, korkunç acılarla sonlanmıştır.
İnsanlar bir elin parmakları gibidir.
Hiçbiri birbirine benzemez.
Farklılığı göremeyenler, farklılığa saygı ve tahammülle yaklaşamayanlar, yazın bir kenara, toplumsal barış ve huzuru eninde sonunda torpillerler.
Bir gerçeği hiç unutmayın.
Hayat tarzları kutsaldır!
Herkes kendi hayat tarzını önemser.
Demokrasilerde, gerçek hukuk devletlerinde öncelikle insanların hayat tarzları korunur.
Kimse kimsenin zikrine fikrine dokunmaz. Giyime kuşamına karışmaz. Yemesiyle içmesiyle uğraşmaz. Örtüsüyle örtüsüzlüğünü mesele etmez.
Demokrasilerin bir hayat tarzı olarak benimsendiği devlet ve toplum düzenlerinin özü budur.
Evet öyledir.
Bütün bunlar bir toplumda ne kadar başarılırsa, hayat tarzları ne kadar dokunulmaz hale gelirse, o toplum o kadar barış ve huzur içinde yaşar.
Farkındayım.
‘İdeal olan’dan söz ediyorum. Yazımın başından beri altını çizdiklerimin hiçbiri tam olarak gerçekleşmiş değil.
Biliyorum çok güç bu.
Onun için de sürekli hayal kırıklıkları içinde yaşayıp gidiyoruz.
Bu kadar lafı neden mi ettim?
THY ile TRT’de biraz daha uç veren, iyice dışa vurmaya başlayan yasakçı anlayış ve güçlenen muhafazakarlaşma eğilimleri bana bu satırları yazdırdı diyebilirim.
Temennim odur ki, bir yerde frene basılır, hayat tarzlarıyla daha fazla oynanmaz.
THY gibi gerçekten çok başarılı bir kuruluşta alkol yasakları savunulamaz, gerekçelenemez. Giyim kuşamdaki o mahcup örtünme gayretlerine dönük tasavvurlar da bir başka ayıbın altını çizer.
TRT’ye gelince...
Giyim kuşam ve sözcük yasakları konusunda, her ne kadar yeni olmasalar da abartılı bir durum var, ölçü kaçmış durumda TRT’de de...
Yinelemekte yarar olabilir:
Hayat tarzlarıyla oynanmasın!
Tehlikelidir

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (1)

  • Hrac Madooglu
    Hrac Madooglu
    29.01.2015 18:50

    Taziye, taziye deyip duruyorsun. Taziye coktan sifirlandi. Utanmaz adam 24 Nisani kutlama gunu ilan edip Ermenistan Cumhurbaskanini da davet etmek saygisizligini gostererek, dunyadaki 6 milyon Ermeni ile alay etti. Ermenilerin buyuk cogunlugu icin kutsal olan bir gune hakaret etti. Kemalist iktidarlar doneminde bile boyle bir vicdansizlik yapilmamisti. Bundan sonra ne olacagi bellidir. Ermenilerle TC Devleti arasindaki ucurum gittikce derinlesecek ve daha cok uzun bir zaman Ermenilerin yarasi kanayacak. Batinin Osmanli ile rekabetinden dolayi guclendigi safsatasi ise tamamiyla hayal urunu. Osmanli 150 senelik bir yukselme doneminden sonra Bati ile rekabet edemedi. O yukselme donemi de ordusunun guclu olmasindan ve komsu ulkelere saldirip isgal edip gasp ettigi toprak ve ganimetle kisitliydi. Bati ise ronesans ve reformlarla dinin kiskacindan kurtulup bilim, teknoloji, sanat ve ozgur dusuncede Osmanliya fark atti. 1700lere gelindiginde Osmanlinin Bati ile boy olcusecek, rekabet edecek hali kalmamisti. Ataturk bu gercegi gordugunden ulkeyi din batagindan kurtarmaya calisti. Ne var ki, dinin etkisini azaltmak icin irkciligi kullandi. Bu buyuk bir hataydi. Bugun Turkiye buyuk cogunlugunun hem irkci hem yobaz oldugu bir ulke. Bu yuzden de demokrasiye ve insan haklarina saygili bir devleti yok, yakin gelecekte olacagi da yok bunun. Din referansli bir siyasi partinin iktidar oldugu bir ulkede demokrasi ve insan haklari olmaz. Dunyanin en zengin ulkesi bile olsa karanliktan kurtulamaz. Bugun Osmanli Osmanli diyerek 500 sene oncesinin dunyasini yaratmak mumkun degil. Bilimin, teknolojinin, iletisimin, ozgur dusuncenin, kadin-erkek esitliginin, dinden cok daha onemli ve gecerli oldugu bir cag bu. Dinin dogmasina takilip kalan ulkeler ve milletler Bati ile boy olcusemez.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums