Metro Turizm olayı ve i’lerin noktasını koymak...

  • 30.05.2016 00:00

 Her şey 'de o kadar iç içe geçiyor ve o derecede karmaşık bir hal alıyor ki, bir konuyu soğukkanlılıkla irdelemek adeta imkânsızlaşıyor. Birikmiş öfkeler, ihmal ve inkâr edilmiş pozisyonlar, yeteri kadar bilgiye ve senteze dayanmayan yorumlar bu durumun sebebi.

 ürküntü verici bir gerilimin, kutuplaşmanın, ayrışma noktasına varmış, kimsenin kimseye kulak vermediği insanların ülkesi.
Metro Turizm'de meydana gelen olay bu bakımdan bana göre bir turnusol kâğıdı.

***

Bir yanda aklın almayacağı bir olay var. Onu hazırlayan bir ilkellik birikimi var. Aynı şekilde aklın almayacağı, yanlış ve çarpık bir erkeklik düşüncesinin gelip dayandığıtükenme noktası var. Dünya tarihine geçecek ölçüde çarpık ve saçma bir sapkınlıkla karşı karşıyayız. Bilmiyorum, Fellini'nin, Sade'ın veya Bataille'ın muhayyilesi bu kadarına yeter miydi?
Hafifsemek, görmezden gelmek ne demek çok ağır, çok sancılı bir olayın karşısındayız ve bu tek başına, tekil, yakın bir olay değil. Bütün o çocuk tacizleri, kadına karşı şiddet, homofobik davranışlar bununla birlikte düşünülmeli.
Çok yazdım ve söyledim: Türkiye'nin ne derecede şiddete batmış, bulaşmış bir ülke olduğunu bilmeden, cesaretle bu gerçeğin üstüne gitmeden bir yere varamayız. Şiddet,cinsel konulardan trafiğe kadar her alanda bizi felç etmiş durumda. Bütün sosyal psikologlarımızla ve kim bu hadiselere katkıda bulunacaksa onlarla birlikte aile hayatımız, kişisel davranışlarımız, insan yetiştirme düzenimizi baştan sona deşerek, bu'erkeklik/ erillik' meselesini ameliyat ederek bu işlerin üstüne gitmeliyiz.
Bu ertelenemez, geciktirilemez bir konudur. Gece gündüz birlikte yatıp kalktığımızdemokrasi ve diğer siyaset meseleleri kadar önemlidir. Hatta eğer o sahalarda gelişme sağlanmak isteniyorsa önce bu mevzulara eğilelim.

***

Uzun yılların getirdiği inkâr ve ihmal birikiminin şimdi sosyal medyaların kullanılmasıyla büyük bir 'infilak' şeklinde ortaya dökülmesinde anlamayacak bir yan yok. Tedricen sorun halletmeyi bilmeyen, daha doğrusu sorun tanımlamayı bilmeyen bir ülke ve toplumolarak insanlar her şeyi kendileri bulup ortaya çıkarmak zorunda kalıyor. Şimdi sosyal medyaların kendilerine sağladığı imkânları değerlendirerek karşılaştıkları olumsuzlukları birer yanardağ gibi püskürtmeye başlıyorlar.
Böylesi bir gelişme, hatta 'yöntem' içinde ipin ucunu kaçırmak galiba biraz da kaçınılmaz. Nitekim Metro Turizm Başkanının yaptığı açıklama bunu açıkça gösteriyor. 'Benim ne suçum var' diyor, haklı olarak. Başka bir konuda başka bir kişi de aynı şeyleri söyleyebilirdi.
Sınır ve ölçü tanımaz bir linç girişimi karşısında söylenecek bir şey yok. Akılcılığı ve insafıher konuda bir çırpıda yitirebilme yeteneğimiz, şu sıralar, sosyal medyaların verdiği imkânlarla aklın almayacağı noktalara varabiliyor. Üstelik böyle bir tutum içindeyanlışların üstüne gitme imkânı da ortadan kalkıyor. Çünkü doğruyla yanlış iç içe geçiyor. Bir yanlış başka bir yanlışı affettirmiyor. Ama her yanlış bir doğruyu ortadan kaldırıyor.
İ'lerin noktasını koymak şart!

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums