Mülteciler ve yoldaşlar

  • 16.09.2015 00:00

 MODERN tarihin en büyük ve en pespaye yalanı olan komünizm yalnız siyasi ve iktisadi planda yenilgiye uğramadı. Bu kadarla kalsaydı, eh bir dereceye kadar affedilebilirdi.

Fakat aynı zamanda ve bilhassa i-n-s-a-n babında hezimete uğradı!

Geçtim o ağzından hiç düşürmediği “yeni insanı yaratmak” ideasını falan…

Tam tersine, ardında bıraktığı ruhi ve beşeri miras bütün köhne değerleriyle, bütün ilkel içgüdüleriyle ve bütün arkaik yansımalarıyla “eski insan”ın ta kendisi oldu.

Nitekim “Duvar”ın yıkılışından çeyrek asır sonra da Orta ve Doğu Avrupa eksenli olarak bugün sözkonusu hezimetin çok somut, çok güncel ve çok acıklı manzarasını seyrediyoruz.

***

ÇÜNKÜ bu hafta sonu Polonya’da, Çek Cumhuriyeti’nde ve Slovakya’da onbinlerce göstericinin katılımıyla “Suriyeli mültecileri istemezük” nümayişleri yapıldı.

Ana sloganı da “Müslümanların varlığı Avrupa medeniyeti öldürür” şiarı oluşturdu.

Sınırı dikenli telle çeviren ve Angela Merkel hoşgörülü bakıyor diye de Alman Şansölye’ye BaşbakanVictor Orban’ın ağzından beddua yağdıran Macaristan’ı zaten saymıyorum…

Öte yandan hem aynı tür gösteriler, hem de mültecilere saldırılar o Almanya’nın doğu cihetinde, yani eski komünist Almanya’da artık bir vakka-i adiyeye dönüştü. Eee?

***

E’Sİ şu ki, yahu yukarıdaki komünizmin yıkıldığı 1989 yılına kadar emperyalist Batı’yı sömürgecilikle ve ırkçılıkla suçlayan bütün bu ülke yönetimleri kendi yarattıkları “yeni insan”ın süper enternasyonalist ve ultra anti-ırkçı olduğuna dair bin bir nutuk atmıyorlar mıydı?

Yemin-i billah, sözümona “sosyalizmin” ora yurttaşlarını böylesine önyargı ve nefretlerden tamamen özgürleştirdiğini her yerde ve her zaman tekrarlamıyorlar mıydı?

O vakitler çok gitmişliğim var… Haniyse yirmi sene boyunca arada bir dolandım.

Kol kola girmiş ve biri beyaz, biri kara, biri sarı, biri de sarıklı olarak resmedilmiş; altına da dev harflerle “uluslararası dayanışma ve kardeşlik” şiarı yazılmış işçi ve köylü afişleri Doğu Berlin meydanlarında, Prag statlarında, Varşova kavşaklarında göz çıkartmıyor muydu?

Peki de bütün bunlara ne oldu?

***

EVET, ne oldu ve nasıl oluyor da, daha düne kadar ırkçılıktan, şovenizmden ve ötekileştirmeden arındığı iddia edilen o “yeni insan” bugün diğer Batı Avrupa yurttaşlarıyla asla kıyaslanamayacak bir nefret ekseninde “mülteci istemezük” diye sokaklara dökülüyor?

Müslümanların varlığı Avrupa medeniyetinin ölümü demektir” sloganı hangi “sosyalist kültür ve terbiye”nin eğitim mirasına ve teorik kitabiyatına tekabül ediyor?

Hayır! Tabii ki bunların hiçbiri gökten zembille inmedi!

Çeyrek asır gibi kısacık, çok kısacık bir zaman diliminde ortaya çıkmadı!

***

ÖYLE, çünkü modern tarihin en büyük ve en dehşet yalanı olan komünizm enternasyonalist “yeni insanı” yarattığını iddia ederken de yine sunturlu yalan savuruyordu.

Yine sahtekârdı ve sahtekârlığı ölçüsünde de kof bir görüntünün arkasına saklanıyordu.

Zaten başta Moskova olmak üzere ellili yıllardan itibaren Doğu Avrupa üniversitelerinde öğrenime gitmiş Afrikalı ve Asyalı öğrencilerin yaşadığı ırkçı dışlama tanıklıkları ibadullahtır…

Sovyetik Orta Asya cumhuriyetleri yurttaşlarının Slav cumhuriyetlerde ne denli aşağılandığına dair de sayısız şahit vardır… Buna ora partilerinin yöneticileri bile dâhildir…

Hattâ ve hattâ, 1960’ta geri çekilene dek, burnundan kıl aldırmayan yine Slav uzmanların kızıl bir ÇHC’de bile nasıl büyüklük ve kibirlilik tasladığı bizzat Çin kaynaklarında mevcuttur…

Yani işin özü, eski komünist ülkelerden yükselen “mülteci istemezük” cazgırlığı aslında o komünist yalanın normal ve sıradan bir tezahürüdür ki, yoldaş, insani hezimetin muazzamdır.

hadiuluengin@taraf.com.tr

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums