K. Atatürk rekoru

  • 29.08.2014 00:00

ALTI bin kişi Anıtkabir’de toplanmış ve avlu sathına K. Atatürk imzalı portre çizmiş.

 

Böylelikle de Guinness Rekorlar Kitabı’na girmişler.

 

Aferin!

 

***

 

AFERİN ve hepsinin boyu mutlaka bir karış uzamıştır...

 

Hatta eminim, hani şu “Ulu Önder Göklerde” diye sergilenen fotoğraflardaki gibi tam o sıra Çankaya sırtlarında, Gazi’nin Kocatepe’deki siluetine benzeyen bulutlar belirmiştir.

 

Gerçi bunu bir tek “bilinçli Kemalistler” görebilmiştir ama beis yok...

 

Münafık Ankaralılar kör bakmıştır, çünkü tıpkı Bakire Meryem suretinin daima imanlı Hıristiyanlara zuhur etmesi gibi ilahi şeyler yalnız onlara tam inanan dünyevilere malûm olur.

 

Artı, yine eminim, Guinness Rekorlar Kitabı da yukarıdaki müthiş performans karşısında 2015 baskısı için Türkçe ilâve yayınlanmaya karar vermiştir...

 

Şaka bir yana, her şey aslında ne hazin!

 

***

 

HAZİN, zira şu 21. yüzyılda bu tür hezeyanlara bir tek Kuzey Kore’de rastlanıyor.

 

Eski tas eski hamam ve orada hâlâ komünist putperestlik sürüyor ya, dolayısıyla yine Hıristiyanlıktaki mukaddes teslis gibi, baba, oğul ve torun, kızıl hanedanın her üç Kim’i de hiç durmadan alanlarda, sahalarda, stadyumlarda gayet disiplinli insan kitleleriyle resmediliyor.

 

Üstelik Pyonyang rejimi bizim “Ulu Önder Göklerde” sergilerini bile yaya bırakan bulut fotoğraflarını “Yüce Cutşe Düşüncesi (dede Kim İl-sung’un Kore salçalı Marksizmi kastediliyor) meteorolojik şartları da etkiledi” başlığıyla yayınlamaya devam ediyor.

 

Fakat bunların Guinness Kitabı’na girdiğini ve Anıtkabir’deki rekorun pabucunu dama atacağını sanmıyorum.

 

Çünkü bırakın tarafsız gözlemci çağırmayı, son varisKim Cong-un “burjuva övüntüsü” diye burun kıvırarak rekor tescili için gerekli delilleri Londra’ya göndermiyordur.

 

Neyse, şimdi işin daha ciddi yanına gelelim...

 

***

 

KEMALİSTLER, Atatürkçüler, ulusalcılar, kendilerine ne diyorlarsa her neyse, onlar gerçekten de bu kadar mı ilkel? Bu denli mi bön? Bu ölçüde mi 21. yüzyılın dışında?

 

Onlar böylesine karikatürize olacak derecede bağnaz, ufuksuz ve mantıksız mı?

 

Sevapları günahlarına haydi haydi ağır bastığı için hakikaten büyük bir liderolanKemal Atatürk’e pagan bir putperest ve ikonist bir Ortodoks gibi tapınmakla, aslında o Mustafa Kemal’in seküler aydınlanmacılığıyla sonsuz çeliştiklerini hiç fark etmiyorlar mı?

 

Bilhassa da, şeklen laik gözüken ama özünde metafizik boyutu arşa varan bir ibadeti sürdürmekle; artı, bunu hâlâ empoze etmeye çalışmakla, semavi inançların dışındaki her türlü ritüeli reddeden insanları zorla anti-Atatürkçülüğe sürüklediklerini anlamıyorlar mı?

 

***

 

NE yani, sözkonusu “anti cihet” elini sallasa değil altı bin, değil altı yüz bin, altı milyon toplayabileceğine göre, onlar da şimdi sidik yarışına girip her hangi bir yere “huzur İslam’dadır”veya“Bismillahirrahmanirrahim” yazarak 26 Ağustos’taki rekoru kat be kat katlasalar, Atatürkçüler, Kemalistler, ulusalcılar korkudan Anıtkabir’deki lâhdin içine mi saklanacaklar?

 

O Atatürkçüler, o Kemalistler, o ulusalcılar ki, totaliter ve otoriter ruhiyatlarına ek olarak zaten aslında aynı bilinçaltı korkuyla ürettikleri yukarıdaki cins zırvalarla hiçbir yere varamayacaklarını; hele hele, itiraf etseler de, etmeseler de kompleksiyle yanıp tutuştukları Batı düşüncesine Guinness rekoru kırarak asla varamayacaklarını ne zaman öğrenecekler?

 

Her hâlükârda “Ulu Önder’i göklerde şekillendiren bulutlara” bel bağlamasınlar!

 

İklim değişti, 21. yüzyılda bu tür meteoroloji bülteni bir tek Kuzey Kore’de okunuyor.

 

hadiuluengin@taraf.com.tr

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums