MHP'den adaylara tavsiyeler

  • 30.09.2013 00:00

 MHP yerel seçimlerde aday olacak partililere yol gösterici olması için 152 sayfalık bir el kitabı hazırlamış.


Kitapta yer alan tavsiyelerden bazıları şöyle:

- Yumuşak bakışlar oylarınızı artırır.

- Herkese gülümseyin.

- Masumiyetin rengi olan beyaz gömlek giyin.

- Her gün 1-2 saat hayal kurun.

- Vitamin ve antidepresan desteği alın.

Güzel öneriler doğrusu... Aslında bütün adayların dikkate alması gereken uyarılar...

Ne var ki, MHP adayları bunları nasıl uygulayacak, bilemiyorum.

Düşünsenize, içinde iki defa alçak, üç defa ihanet geçen bir cümleyi gülümseyerek söylemek biraz garip olmaz mı?

Eğer elinizde urgan sallıyor ve "İmralı canisini onlar asamadı, biz asacağız" diye bağırıyorsanız bakışlarınızı yumuşak tutmak pek mümkün olmadığı gibi pek uygun da kaçmaz.

Çözüm sürecine karşı çıkıyor, miting meydanlarında "ölmeye ve öldürmeye devam" naraları atıyorsanız, masumiyetin rengi olan beyaz gömlek giymeniz ne işe yarar ki? Ne renk giyerseniz giyin, gençlerin kanına batmış kıpkızıl bir gömlek olarak görünecektir o.

Hele şu hayal kurma meselesi beni iyice düşündürttü.

Her gün 1-2 saat hayal kurmalarını önermiş parti adaylarına...

İyi de neyin hayalini kuracaklar?

"Bir mucize olmuş, bütün Kürtler bir sabah titreyerek uyanmış ve safkan Türk olmuşlar. Ne tek kelime Kürtçe biliyor ne de tarihte olup bitenleri hatırlıyorlarmış. Birden yüreklerinden kopup gelircesine 'Ne mutlu Türküm diyene' diye bağırmaya başlamışlar"gibi mi mesela?
Şaka bir yana, siyasetçinin hayal kurması, bugün mümkün görünenin ötesini hayal edebilmesi elbette önemlidir. Ama hayal kurabilmek için o partinin bir geleceği olması gerekir. Varlığını Kürt sorununun devamına borçlu hale gelmiş bir partinin adayı olsa olsa şöyle hayaller kurabilir:

"Düşün ki, şöyle büyük bir provokasyon olmuş; birtakım derin güçlerin marifetiyle PKK'lılar bir karakolu basmış, koca bir çarşıya bomba atıp bilmem kaç kişiyi katletmiş... Ordu dayanamayıp harekete geçmiş. O da düzinelerce PKK'lıyı etkisiz hale getirmiş. Bunun üzerine Öcalan PKK'yı kontrol edemez hale gelmiş. Savaş yine başlamış..." 
 
Antidepresan iyi fikir
 
Adaylara yapılan tavsiyelerden sadece şu "Antidepresan alın"ı uygulanabilir buldum ben. Görünen o ki, önümüzdeki aylarda epey ihtiyaçları olacak.

Zira, Konsensüs Araştırma Şirketi'nin hazırladığı Türkiye Gündemi Araştırması'na göre, halkın yüzde 62.3'ü barış sürecini destekliyormuş. AK Parti'nin PKK ile mücadele politikasını başarılı bulanların oranı son bir yıl içerisinde yüzde 16'lık bir yükselmeyle yüzde 39'a çıkmış. Devletin Abdullah Öcalan ile görüşmesini onaylayanların oranı da 9 ay içerisinde 25 puan artarak yüzde 43'e ulaşmış.

Ayrıca, MHP'nin "fakr-ü zaruret içine düşüp AK Parti'den nefret ettiğini" zannettiği halkımızın yüzde 63'ü hayatından gayet memnun olduğunu ve gül gibi geçinip gittiğini söylemiş.

Bütün seçim umudunu halkın çözüm sürecine karşı göstereceği tepkiye bağlayan bir partinin adayında bu rakamları görünce ne hayal kuracak güç ne de moral kalır haliyle...

Ehh, o zaman tabii dayan antidepresana...

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums