Yabancı parmağı

  • 11.06.2013 00:00

 Hükümete karşı gösterilerin arkasında "yabancı parmağı"arama gayretleri epeydir vardı. Ama Başbakan'ın Afrika dönüşü iki gün içinde bir püskürtme harekatı tarzında peş peşe yaptığı konuşmalarda iyice ön plana çıktı.


Bir "faiz lobisi ve uluslararası destekçileri"dir gidiyor...

Kimdir bunlar, nasıl örgütlemişler bu işi; kanıtları neler? Doğru dürüst anlatsalar da bilsek. Hiçbir açıklama yok; ama bol bol ima, bol bol esrarengiz suçlama var.

"Birileri" Türkiye'nin güçlenmesini istemiyormuş... "Şer odakları" Türkiye'nin birliğini hedef almış... "Birileri"IMF'ye olan borcumuzu kapatmamızdan rahatsızmış; Türkiye'nin IMF önünde diz çöker vaziyette kalmasını istiyormuş.

Yeni havaalanı "birilerinin" tekerine fena halde çomak sokmuş... 3. köprü de "birilerinin" hesabını altüst etmiş... Kimi iş çevreleri uluslararası sermayeyle el ele verip bu gösterileri organize etmiş... Bu işin arkasında Soros ve faiz lobisi varmış...

Dört bir yanı düşmanlarla sarılı ülkemizde...

Kısacası, dört bir yanımızı saran dış düşmanlarımız aynı anda harekete geçip AK Parti'yi düşürmek için el ele vermiş.

İyi de, hani AK Parti yeni dış politikasıyla, bütün dünyada yeni dostlar kazanmış; başta stratejik müttefiki ve Avrupa olmak üzere son derece iyi ilişkiler geliştirmişti? Daha geçen gün "Seçilmiş başbakana diktatör diyemezsin" deyip Kılıçdaroğlu'nu azarlayan Swoboda Avrupalı değil mi?

Hani siz bütün dünya ile ekonomik ilişkileri geliştirmiş, kazan- kazan ilkesi çerçevesinde bütün dünyada sağlam ekonomik partnerler edinmiştiniz? O zaman kim bu Türkiye'nin büyümesini, ekonomik kalkınmasını kösteklemeye çalışan düşman ülkeler?

Şu Soros dediğiniz daha düne kadar Kemalistler tarafından ulus devleti yıkıp sizi iktidara getirmekle suçlanmıyor muydu? Ne zaman saf değiştirdi?

Boykot çağrıları ve tehditler

Bu arada, Batı basınına karşı topyekûn ve düşmanca değerlendirmeler de gırla gidiyor. Biz onların ne olduğunu zaten bilirmişiz! Onların Türkiye hakkında hayırlı bir haber verdiği görülmüş şey miymiş!

Sanki Batı basını denen şey, hepsi bir ağızdan konuşan homojen bir blokmuş gibi... Sanki Türkiye vesayet rejimiyle hesaplaşırken ya da demokratik reformlar yaparken Erdoğan'ı alkışlayan,"Türkiye'de sessiz devrim" manşetleri atan da Batı basını değilmiş gibi...
Yine, endişe verici bir İstanbul sermayesi düşmanlığı...

Kimi firmaların mallarına boykot çağrısı... Sanki iş dünyası AK Parti hükümetinin yıkılması için el ele vermiş ve gençleri sokağa dökmüş gibi... Sanki herhangi bir iş adamının Gezi Parkı direnişini destekleme hakkı yokmuş, desteklemek uluslararası komplonun içinde olmak demekmiş ve destekleyenin cezalandırılması meşruymuş gibi...

Gösterileri destekleyen sanatçılara tehdit... Sanki muhalif olmak, gösterileri desteklemek AK Parti'ye karşı antidemokratik bir komplonun içinde olmak demekmiş gibi bir algı... "Bedelini ödeyecekler", "Bundan sonra başka türlü davranacağız" tarzı vahim ifadeler...

Bir üniversitenin, ulaşımın felç olduğu bir günde, öğrencilerinin mağdur olmaması için "sınavı kaçıranlar için ek sınav yapacağız" duyurusunun bile "komplonun içinde olmanın kanıtı" olarak sunuluşu...

Küflü bir söylem

Bütün bunlar doğru değil, bilesiniz; hayra alamet de değil...
Her taşın altında "yabancı parmağı" arayan, "Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur"duygusunu körükleyen, her türlü toplumsal muhalefeti "dış mihraklara ve onun içerideki maşalarına" bağlayan siyasi söylem yeni Türkiye'nin değil eski Türkiye'nin söylemidir.

Kendine güvenen, kitle desteğine güvenen güçlü bir iktidarın söylemi olmamalıdır bu söylem.

AK Parti'nin kendi gücünü konsolide etmek, saflarını pekiştirmek için böyle fiktif düşmanlar üretmeye, öcüler yaratmaya ihtiyacı yok.

Tek ihtiyacı haklı zeminde kalmak, haksız suçlamalara tok bir üslupla cevap vermek ve tabii ki en önemli olarak, gerçekte bütün bunların neden olup bittiğini anlamaya çalışmak...

Bu arada şunu da merak ediyorum: Bir iktidarın halkı filanca bankayı boykot etmeye; taraftarlarını paralarını o bankadan çekip devlet bankasına yatırmaya çağırmaya hakkı var mıdır? Bu serbest rekabete aykırı değil midir? Rekabet Kurumu buna ne der?

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums