İŞ BANKASI GENEL MÜDÜRÜ NELER DEDİ

  • 26.08.2018 00:00

 İş Bankası genel müdürü Adnan Bali; ODTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümünden mezun. Son ekonomik saldırıda aldığı açık tutumla çok takdir ettiğim biri. Siyasi düşüncesini ve tercihini bilmem, ama vatan safında mücadeleye omuz vermek siyaset gerektirmiyor. Akıl ve vicdan, bu ülkeye aidiyet gerektiriyor.

Sayın Bali neler dedi?

Ekonomik saldırının ilk günlerinde CNN TÜRK de ekrana çıkarak  "Tüm dünyada değerlenen dolar kuru ve ticaret savaşlarından en olumsuz etkilenecek ülkelerden birinin ABD ekonomisi olduğu öngörülüyor." dedi. ABD dolarının bütün dünyada Fed'in faiz artırımlarından da beslenerek değer kazandığına değinen Bali, bu durumun ABD'nin dış ticaret açığını daha da artırdığını ifade etti.

Dünyada, 2008 global krizinden sonra izlenen aşırı genişlemeci para politikaları ile hemen hemen bütün ülke gruplarının büyümeyi ivmelendirdiğini, 2018'e girildiğinde bu büyümenin global düzeyde epey yaygınlaştığını ifade eden Bali, ancak son dönemlerde ABD ile Çin arasında ticaret savaşları, İran'a yönelik yaptırımlar ve korumacı önlemlerin büyüme üzerindeki öngörüleri bir miktar olumsuz etkilemeye başladığını söyledi.

Ayrıca Adnan Bali, G20 Zirvesi için IMF'nin hazırladığı notta; ticaret savaşlarından en olumsuz etkilenecek ülkelerden birinin ABD olacağının öngörüldüğüne dikkati çekti.

Sayın Bali, daha sonra da açıklamalarda bulundu ve Yüksek faizin kötü bir şey olduğunu, ekonomiyi olumsuz etkilediğini, bankacıların sanılanın aksine yüksek faizden memnun olmadığını da söyledi. Son yaşadığımız döviz kuru ile ilgili dalgalanmada ise gerek Merkez Bankası, gerekse Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) problemleri giderecek yönde aksiyonlar aldı. Bunların piyasada karşılık bulmaya başladığını görüyoruz.” dedi.

Kredi derecelendirme kuruluşlarının sekülatif araçsallığını da eleştiren Bali, 'Güney Afrika ve Türkiye aynı ülke grubunda yer alıyor. Güney Afrika’nın büyüme oranı yüzde 1,3, Türkiye’nin geçen yılki büyüme oranı yüzde 7,4. Güney Afrika’nın bütçe açığının GSYH içindeki payı yüzde 3,8, Türkiye’nin ise yüzde 1,5. Güney Afrika’nın bütçe açığının GSYH içindeki payı bizden iki kat fazla. Kamu borçlarının GSYH’ye oranı Güney Afrika'da yüzde 52,7 iken, Türkiye'de ise yüzde 28,3… İşsizliğe bakıyorsunuz bizde yüzde 11 civarında, orada yüzde 27,5. Güney Afrika, yatırım yapılabilir ülke. Türkiye, onun altındakinin de altındaki notta.” eleştirisini yaptı.

Sayın Bali'nin açıklamaları Cumhurbaşkanı sayın Erdoğan'ın görüşleriyle  ne kadar örtüşüyor. Türkiye'nin (1) numaralı özel bankasının başındaki kişi bunları söylüyor. Şimdi kendisini 'muhalefet' diye satmaya çalışan cahil cühela takımının sayın Bali'yi 'Erdoğan yalakası' ilan ederek ne zaman sosyal medyatik linç kampanyası başlatacağını merak etmekteyim.

Ömürleri ona buna çemkirmekle geçti. Çünkü söyleyecek ele avuca gelen bir düşünceleri yok.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums