Bu savcılar neyin nesi kimin fesi

  • 31.12.2014 00:00

 HSYK, haklarındaki soruşturma sonuçlanıncaya kadar 4 savcıyı görevden aldı.

Zekeriya ÖZ

Celal KARA

Muammer AKKAŞ

Mehmet YÜZGEÇ

Bu savcılar 17-25 Aralık soruşturmalarının baş aktörleridir. Kendilerini ‘temiz eller’ operasyonu savcıları olarak lanse ettiler. Ülkeyi yolsuzluktan arındırmaya soyunmuşlardı. Başarılı olsalardı Tayyip Erdoğan bu gün Cumhurbaşkanı değil, Mursi pozlarında kafes içinde olacaktı.

Bekir Bozdağ’ın söylediğine göre (tabi inanırsanız) Hoca Efendi de Humeyni gibi ülkeye dönmüştü.

Şimdi pasaportsuz (mahkeme iptal etti) bir şekilde Pensilvanya’da, Türkiye’ye iade edilme stresi altında tespih çekiyor.

Eski Türkiye’den yana olanlar bu savcıların yolsuzlukları sorgulayacağından çok AKP yi ve Erdoğan’ı yere çalacağına inandılar. Zaten tercihleri de buydu. Ama Tayyip Erdoğan dişli çıktı, pabuç bırakmadı. Sonunda bu ‘yargı operasyonu’ başarısızlığa uğradı. Şimdi savcılar ‘görevsiz’.

Zekeriya Öz tweetler atmış; "Milletimin hakkını hırsıza, yolsuza yedirmediğim için verdiğim mücadele sonucunda sürülmem ve görevden alınmam büyük bir şereftir. Milletimin malını, canını korumak için verdiğim tüm emekler milletime helal olsun. Hırsızlar, uğursuzlar ve uşaklarını da Allah'a havale ediyorum’’ demiş.

Ardından; "Milletimin hakkını hırsıza yolsuza yedirmediğim için verdiğim mücadele sonucunda sürülmem ve görevden alınmam büyük bir şereftir" diye eklemiş.

Demek artık işi ‘Allaha’ kalmış. Hoca efendisine güvenini yitirmiş.

Bu savcıların kim olduğunu, ne yapmak istediklerini bir kenara bırakalım. Yaptıkları, bağımsız yargı hareketi miydi? Bunlar birbirlerinden habersiz, önlerine çıkan yolsuzluk olaylarının üzerine gitme dürüstlüğü ile mi hareket ettiler? Yoksa uzun bir süredir fırsat kollayıp tam zamanının geldiğine inandıkları bir anda örgütlü bir şekilde harekete geçerek başka amaçlarını gerçekleştirmek için yolsuzlukla mücadele argümanını araç olarak mı kullandılar? Başarılı olsalardı bu gün nasıl bir Türkiye’ye uyanıyor olacaktık?

AKP karşıtları sanıyorlar ki daha özgür, daha müreffeh, daha adil, daha demokratik.... falan filan........ Sahi öyle mi olacaktı? Orasından pek emin değilim ama AKP siz bir Türkiye’de yaşıyor olacağımızdan eminim. Yazık; ülkenin sorunlarının çözümüme kafa yormaktan çok AKP den nasıl kurtuluruz a kafayı takmış olanlar için çok üzücü.....

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums