AK Parti’nin zor sınavı

  • 25.12.2014 00:00

 Yolsuzluklara karşı olmak başka şeydir, yolsuzluklara karşı mücadele ediyoruz bahanesi ile Hükümete ve ülkeye ayar vermeye çalışmak başka şey.

Zor görünen ama yanıtları oldukça basit sorular var.  Bu yolsuzluk iddialarını ortaya atanlar samimi midir? Onların gerçek amacı yolsuzluğun üzerine mi gitmektir?  Eğer öyleyse yıllarca neden beklediler de Hükümetle kapışanca kirli çamaşırları ortaya döktüler? Bu oyuna karşı durmak yolsuzluğun onaylanması anlamına mı gelir? Sıradan yurttaşlarımızın ‘bunlar da çalıyor ama hiç olmazsa iş yapıyorlar’ düz mantığı yolsuzluğa ortak olmak anlamına mı gelir?

Şunu açıkça yazayım ki yolsuzluğu onaylayan bir tek Allah’ın kulunu bulamazsınız. Yolsuzluk yapanlar bile, başkalarının yolsuzluğuna herkesten çok saldırır. Yaşamım boyunca ‘tüyü bitmemiş yetim hakkı’ diye ağzını açanların ne herzeler karıştırdığına çok tanık olmuşumdur.

İşin gerçeği, devlet ekonomisi bir yolsuzluklar cennetidir. Kapitalizm sosyalizm hiç fark etmez. Hepsinde yolsuzluklar gördük. Rusya’nın bu günkü oligarkları, sosyalizm zamanındaki nomenklatura kadrolarının içinden geldiler. Tabi bu böyledir diye yolsuzlukların üzerine gitmemek, boş vermek olmaz. Bu kez ipin ucu iyice kaçar.

Günümüzde yolsuzluk argümanı üzerinden sahneye konulmak istenen oyunun sıradan bir yolsuzluk karşıtlığı ile alakası yok. Bu, siyasi bir mücadelenin parçasıdır. Ama iktidar partisi bu iddialara gözlerini kapatamaz. Şimdi bütün parti kurmayları bu zor durumu nasıl aşabileceklerini tartışıyorlardır. Hem de seçimler öncesi...

Aslında muhalefet önemli bir koz yakalamış durumda. AKP Bakanları yüce divana gönderse bir türlü, göndermese başka türlü zarar görecektir. Bu bakanlar normal mahkemelerde aklandılar ama bu kamuoyunu tatmin etmiyor. Ortada öyle veriler var ki üzerini örtmek mümkün değil. İktidar partisine halk desteğinin sürmesinin ve onun adayının ilk turda cumhurbaşkanı seçilmesinin sebebi ne aymazlıktır, ne önemsememektir. Kamuoyu aptal değildir. Oynanmak istenen oyunu anlamış ve buna fırsat vermeyecek tarzda davranmıştır. Bu durum sadece AKP ye verilmiş bir avanstır. Eğer AKP bu avansı akıllıca kullanmaz ve kamuoyu beklentilerinin karşılığını vermezse göreceği zarar, bakanlarını yüce divan önüne çıkarmakla göreceğinden daha fazla olacaktır.

İşte AKP'nin zor sınavı budur. Bakalım bu sınavdan nasıl not alacak........

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums