Yeşiller ve Sol Gelecek üzerine notlar

  • 5.12.2012 00:00

 

 

Yeşiller ve Sol Gelecek, bir karşı-hegemonya projesidir. AKP’nin dışında kalanlar kadar içine düşenleri de kazanmayı hedefler.

Yeşiller ve Sol Gelecek Türkiye siyasi tarihinin en hegemonik partisi AKP’ye karşı bir yanıttır. Hegemonya mücadelesi ise salt ruh değil; akıl da gerektirir.

Yeşiller ve Sol Gelecek’in -adından da anlaşılacağı üzere- gelecek zaman boyutu vardır. Siyasetini, sadece bugünün belirlemesine izin vermez.

* Yeşiller ve Sol Gelecek önce AKP hegemonyasının nesnel temellerine bakar. Sonrası bellidir: Hegemonya altındakileri oradan kopartmak.

* Yeşiller ve Sol Gelecek hegemonya altındakileri, tepkisel bir siyasetle koparamayacağını bilir. Pozitif ve alternatif bir siyaset kurgular.

* Pozitif ve alternatif siyaset ancak topluma kanal açarak olur; fildişi kulesinden söylenen en radikal laflarla olacak iş değildir.

Karşı-hegemonya projesine “AKP destekçisi” diyenler – eğer IQ problemleri yoksa- AKP hegemonyası altında yaşayanlardır. Maalesef!

Yeşiller ve Sol Gelecek, “Kurucu Meclis” gibi çalışacak. Yeni bir sol siyaseti “meclisin” üyeleri hep birlikte kuracaklar.

Yeşiller ve Sol Gelecek, hayatı dönüştürmeye çalışırken ötekiyle etkileşmeye ve kendisini dönüştürmeye de açık olan herkese açık olacak.

Yeşiller ve Sol Gelecek, kendi sesini siyasal alana taşımak isteyenlerle birliktedönüşecek; onlarla birlikte özneleşecek.

Yeşiller ve Sol Gelecek, hayatın kaosunu da içine taşımaya çalışacak. Hayattan etkilenmeye açık olacak.

Yeşiller ve Sol Gelecek, kesinlikleri kadar belirsizlikleriyle de var olacak.

Yeşiller ve Sol Gelecek’in oluşturacağı politik özneye bugünden kılıf biçmek, eski alışkanlıklarımızdan kaynaklanır.

Yeşiller ve Sol Gelecek, her “alternatifin” sahici olmadığının; her “sahici” olanın da alternatif olmadığının idrakinde, “sahici bir alternatif” sunacak.


 
 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (1)

  • İlhan Nevşehirli
    İlhan Nevşehirli
    11.07.2013 14:32

    Alper bey, Eğer sorularınızın birincil muhatabı mağdur olanlar değilde, mağdur edenler olsa idi; belki sorularınızda varolduğunu iddaa ettiğiniz iyi niyetin ipuçlarını bulmaya çalışabilirdim. Ama, görünen o ki; halen kan gövdeyi götürür, baskı ve şiddet aynı hızı ile devam ederken siz var gücünüzle öküz altında buzağı arayıp komplo teorisine kanıt üretmeye uğraşıyorsunuz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums