Meclise Hür Bir Vekil Gönderin

  • 17.06.2018 00:00

  Muhterem vatandaşlarım yeni istemin farkını anlayıp, içeriğini doldurmak vatandaş olarak birincil vazifemizdir.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ismi üzerinde siyaset yapmak, ya işin ucuzuna kaçmaktır, ya da yeni sistemi işlevsiz yapma çalışmalarını hedeflemektir ki, ikisi de nitelikli siyaset erbabı kimselere yakışmaz.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ülkemizde işlerin daha iyi yürümesi için, ülkeye olan güven bakımından çok başlılıktan kurtulma adına önemli bir sistem. Unutmayalım bu sistemde Başkanlık kadar hatta daha fazla önemli olan; Meclisin ve dolayısıyla Vekilin önem kazanmasıdır.

Malum yeni sitemde cumhurbaşkanlığı kararnameleri sık sık olacak, ancak sıra dışı bir kararname dikkati çekerse Meclis onu hükümsüz hale getirmek için kanun çıkarabilir.

Ayrıca Cumhurbaşkanın gözle görülür yanlış bir tasarrufu olsa, ya da tembel tembel ülkeye vakit öldürerek iyi çalışmazsa Meclis onun hakkında soruşturma talebinde bulunabilir, hatta yüce divana dahi gönderebilir.

Durum bu iken nerde kaldı birilerinin o “diktatörlük” değerlendirmeleri? Bu yetersiz muhalifler, ehil siyasetçiler olmayınca böyle kavramlarla milletin kafasını karıştırarak kendince bir algı oluşturuyorlar.

Demek ki yeni sitemde denge unsuru Meclistir, Meclisin değeri de oraya gönderdiğiniz vekil profiline bağlıdır.

İster inanın ister inanmayın şimdiye kadar bir vekil direk olarak Meclise bir yasa tasarısı teklifinde dahi bulunamıyordu. Yasa hangi bakanlığı ilgilendiriyorsa ilgili komisyonda değerlendirilir, uygun görülürse meclise sevk edilirdi; vekiller lehte aleyhte konuşmalar yapar, parmak hesabı ile ya yasalaşır ya da gündemden düşerdi. Fakat yeni sitemde Milletvekili direk yasa tasarısı meclise sunabilir. Yanı hayatı zorlaştıran bir mevzu varsa meclis söz konusu sıkıntıyı gidermek için yasa çıkararak topluma bir nefes aldırabilir.

Aslında meclise daha nitelikli ve vatandaşa karşı sorunluluğu bilen kimselerin vekil olabilmesi için bu yeni sistemin olmazsa olması “Dar

Bölge” usulü vekil seçimiydi, ama maalesef getirilmedi. Allah var, bir ara Erdoğan “yeni sistemde “Dar Bölge” seçim usulünü getirmek lazım” dediği halde diğer siyasi parti liderlerinden bir ses çıkmadı ve bu melanetli liste yöntemi vekil seçim tarzı tekrar karşımıza çıktı.

Maalesef bu sıralı liste ile vekil seçimi göz boyamdan ibarettir, vekil asile karşı değil, onu listede sıraya koyana karşı kendini sorumlu hissediyor. Hatta iddia edildiğine göre ilk sıralarda yer almak için paralar dönüyormuş. Halbuki “Dar Bölge” seçim sisteminde bir ilin kaç vekili varsa şehir o kadar bölgeye ayrılır ve vekil adayı o bölgede oturan seçmenden oy ister. Yani her vekilin seçilme şansı vardır, bağımsız vekillerin meclise gitmesinin de bu şekilde yolu açılır.

Hal böyle olunca;

*“Ankara’da hür bir vekiliniz olsun” istiyorsanız?

*Şehrimizin sesini nefesini meclise yansımasını istiyorsanız?

*Doğruya doğru, yanlışa yanlış demesini istiyorsanız?

*Başkanlık kararnamelerinin rahat işlemsi ya da yanlışlarına karşı mücadele edecek bir vekil istiyorsanız?

*Bir vekil ama diğer 11 vekili de etkileyecek bir şahıs istiyorsanız?

*16 yıldır sivil siyaset yapan HÜDAPAR sesini mecliste duymak istiyorsanız?

HÜDAPAR genel başkanlığından istifa edip, Diyarbakır’da bağımsız aday olan Av Zekeriya Yapıcıoğlu'nu meclise gönderin, varsın diğer partilerin bir vekili meclise girmesin ne olacak? Zekeriya bey fazlasıyla onun da yerini doldurur diye düşünüyorum. %1’lik dahi oy potansiyeli olmayan partiler ittifaklar aracılığı ile meclise gidecekler, ittifak dışı kalan HÜDAPAR’ın genel başkanını da Diyarbakır’dan siz gönderin.

Elhasıl diyorum ki Cumhurbaşkanlığı oyunuzu yeni sistemin mimarı Erdoğan’a vermeyi unutmayın, ama bağımsızlardan Yapıcıoğlun’u meclise gönderirseniz Ankara’da hep özlemini duyduğunuz bir ses yükselecek ben buna inanıyorum, benden söylemesi.

Hayırlı seçimler.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums