Mehmet Ağar bir şey söylüyor!

  • 30.10.2016 00:00

 Her ne kadar Devlet-PKK diyalogu AK Partiyle gün yüzüne çıksa da aslında daha önce de zaman zaman devlet yetkilileri ve PKK temsilcileri arasında iletişim sağlanmıştır.

Ne diyor Mehmet Ağar 2006 yılında Mardin’de PKK temsilcileriyle bir araya geldik ve düz ovada siyaset yapmaları için bir yol/yöntem teklifinde bulunduk ama o günün askeri yetkililerini buna ikna edemedik diyor.

Hatırlarsanız hemen akabinde 2007 yılında 27 Nisan e-muhtırası karşımıza çıkmıştı. Kısacası 2005 yılında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır konuşması ve daha sonraki gelişmeler tam bir umut vermişken askerin gizliden gizliye kudurması başımızdaki belanın defolmasına engel oldu.

O gün bu gündür dünya kadar gençler öldü emniyet görevlileri şehit oldu, milyar dolar zararımız oldu, yersiz gereksiz politik meselelerle vakit öldürdük, devletimizin kalkınma hızı düştü, fakir daha fakir, orta sınıfımız azaldım.

Daha ne anlatayım, “iyi oldu diyenler utansın!”

Ya ben soyut kavramlar üzerinde politika yapan insanlara şaşıyorum. Hele şu kavramları kullanan siyasilerden hiç mi hiç hoşlanmıyorum.

*Anayasanın ilk dört maddesi değiştirilemez, bu bizim kırmızı çizgimizdir.

*Anayasanın 42. Ve 66. Maddesine dokunulmamalı, Türk kelimesinden neden rahatsız olunuyor?

*Kürt haklarıyla ilgili bir mevzu dile geldi mi hemen ırkçılık kavramıyla özdeşleştirmeye çalışanlar.

*Şimdi soruyorum behey adam sen Mehmet Ağar’dan daha mı millet seversin?

*Sen Kürdü Kürt sorununu gazete manşetleri dışında ne kadar bilgi sahibisin?

*Senin Kürt vatandaşın daha on yıl öncesine kadar “ben Kürdüm” dediği zaman birileri kıyamet koparıyordu, bir gün gelip “bu ne zulüm? sen nasıl bu vatandaşıma bu zulmü yaparsın? dedin mi?

*1921 anayasası Anadolu insanını kucaklayıcı bir özelliğe sahipken acaba onu değiştirip 1924 anayasasını nasıl hazırladılar hiç düşündün mü?

İnkılap tarihindeki yalan yanlış bilgilerden haberin var mı?

Bu soruları çoğaltmak mümkün ama bu kadarı dahi insanı gaflet uykusundan uyandırmaya yeter bence.

Dolayısıyla,

1-Eli silahlı unsurlar hariç hepimiz vatandaşız, taleplerimiz biri diğerine ters düşse de bu ülkenin huzur ve selameti asıl amacımızdır.

2-Kokuyu zihnimizden çıkarıyoruz, bölücülük, laiklik, irtica gibi endişelerle gereksiz dedikodu yapanları defterimizden çıkarıyoruz.

3-Tıpkı 15 Temmuz ruhuyla yeni Türkiye’nin devlet yapısı teşekkül etsin diye siyasete cesaret veriyoruz,

4-Bir an evvel neslimizin devamı hangi ırka dayanırsa dayansın anayasanın 42. Ve 66. Maddesinin yeni anayasada muhakkak değişmesi için çalışıp çaba harcıyoruz. Özellikle Türk vatandaşlarımızdan istirham ediyorum.

5-Hiçbir vatandaşı küçümseme gibi bir hataya düşmüyoruz, hala Ermeni vatandaşımızı rencide edecek kadar biri diğerine “ermeni dölü” diyebiliyoruz, bu medeni bir insana hele hele Türkiye cumhuriyeti vatandaşlarına hiç yakışmaz.

6-Tarihimiz, Kültürümüz ve dini değerlerimizle selamlaşıyoruz.Bu üçünden birinden bihaber olsan bir tarafımız eksik kalır demedi demeyin.

7- Komşu ve akrabalarımızdan başlamak üzere hal hatır soruyor, onlara dua ediyor, selam ve güven veriyoruz.

Haydi ya Allah, kolay gelsin.

İnternethaber.com’dan alıntıdır.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums