Gönüllerin Başbakanı hesap vererek veda etti

  • 10.05.2016 00:00

 Şeffaf, içten, samimi bir Başbakan olarak gönüllerde ismini nakşeden Prof.Dr.Ahmet Davutoğlu çalışma arkadaşlarına hesap vererek veda etti.


Yetmedi, seçmene mesaj verdi, AK Parti'ye oy veren vermeyen herkese teşekkür etti, özellikle Konyalı hemşerilerine bazı göndermelerde bulundu, sabırlı olmalarını tavsiye etti.

Kanaatim o ki, Cumhurbaşkanından sonra insanı değerleriyle AK Parti'nin bir eksiğini de kapatmıştı. 

Malumunuz AK Parti ustalık dönemi dediği 3'üncü dönemde çuvallamış, başarısında tökezlemişti. Partinin karizmatik lideri Recep Tayyip Erdoğan külliyeye çıkmış, herkesin DYP/ANAP gibi bir şeyler olacak diye beklentisi varken Davutoğlu o samimi lisanı hali/kaliyle partiyi toparlamış ve 7 Haziran seçimlerinin sonuçlarına dahi katlanmıştı. 7 Haziran sonuçları Davutoğlu’nun değil AK Parti'nin ustalık döneminin puanıydı.

Ancak 7 Haziran öncesi emanetçi bir Başbakan konumunda olan Davutoğlu azınlıklı bir hükümetin Başbakanı olarak operasyonlarla yatıp kalktı, buna rağmen azmi gayreti, Allah’ın inayetiyle 1 Kasım’da beklenmedik bir başarı elde etti. Gecesini gündüzüne katarak vazifesini, bihakkın eda etmeye çalıştı.

Yeri geldi, “Başbakan tam bir bey efendi”, “Bu başbakan bize lazım”, “O bir Anadolu efesi” başlıklarıyla yazılar yazdım. Yazdığıma da pişman değilim, doğrunun hakkını vermekten daha yerinde ne olabilir.

Davutoğlu’ndan sonra gelen Başbakanın işi çok zor, ya kukla Başbakan olacak ya da müthiş bir yetenek ortaya koyarak bir süre yürütmenin başı olarak vazifesini yapacak, artık ne kadar dayanabilirse.

Dışarıdan biri olarak Cumhurbaşkanı-Başbakan ilişkilerini takip ediyordum, herhalde ancak bu kadar bir uyum olabilirdi, Başbakan bazı durumlara şerh koymasaydı Başbakanlık yapamazdı zaten.

Kardeşim ya Parlamenter Sistemi'ni Başkanlık Sistemi'yle değiştireceksiniz ya da bu haliyle fiili bir Başkanlık sistemini getirirseniz olacağı budur.

Cumhurbaşkanın performansını değerlendiren yazılarımda oldu “Altının kıymetini sarraf bilir”, “Bu bir fatihadır”, “Erdoğansız olmuyor ama!” başlıklı yazılar yazdım.

İlginçtir “ama” bıraktığım yazının endişesi başımıza geldi. Zaman gösterecek ama kanaatim o ki AK Parti, Davutoğlu zamanındaki başarıyı zor gösterir.

Ayrıca Cumhurbaşkanının etrafında toplanan bir danışman grubu var ki“Padişahım çok yaşa” demek dışında bir şey yaptıkları yok kanaatimce. Baksanıza çözüm süreci için bir hareketlilik yok, gizliden gizliye Türkçüler etrafında dolaşıyor, korkarın işin ucuz tarafı olan baskın bir milliyetçilikle bütünleşir ve Türkiye’ye yazık olur.

Bir vatandaş olarak endişe etmemek elde değil, öyle ki Cumhurbaşkanının yaptıkları sanki eleştirilemez, onun yanlış yapma ihtimali yoktur, gibi bir tehlike karşımıza çıkıyor. Bu düşünce her açıdan zararlıdır. En büyük zararı da Cumhurbaşkanına dokunur. Şaka bir yana arada bir somut, nedeni belli olmayan bir iki hamle daha yaparsa sistem değişse de Başkanlığı tehlikeye girer, benden söylemesi.

“Ben olmazsam hayat yürümez” demek kişi için felaketin başıdır. Adamın biri anlatıyordu, Bir süpermarketin sahibi arada bir, “ben olmazsam bu işler yürümez” diyormuş, kendisi rahmetlik olduktan sonra işlerin daha iyi yürüdüğü fark edilmiş, bekli ibret alınır diye paylaşmak istedim.

“Anlayana sivri sinek saz…” demişler. 

Bakalım Mevlam neyler neylerse güzel eyler, eğer niyet hayırsa akıbet de hayır olur inşallah.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums