21 Mart 21 Plakalı Şehre Huzur Getirecek mi?

  • 20.03.2016 00:00

 Nevruz olarak bu topluma umut ve mutluluk kazandıran tek bahar bayramı 2013 şenliğiydi.

O Nevruz ki Abdullah Öcalan’ın mektubunu okunduğu ve topluma barış huzur adına bir umut veren bir tema ile yazılmıştı, umut verici bir sesle okunmuştu, temkinli de olsa dinlenmişti, Müslümanlara dahi, hiç yoktan iyi gelmişti.

Bu Nevruzla başlayan barış süreci PKK tarafından bir vesileyle sabote edildi, bölge silahla dolduruldu, YDG-H diye ne olduğu bilinmeyen bir yapılanmayla kimi mahalleleri etkisi altına aldı, her geçen gün hayatı yaşanmaz hale geldi.

İşin tuhaf tarafı Abdullah Öcalan’nın Kandilden istediği “silahsızlanma kongresi” yapılmadı ilk sefer bu kadar açıktan açığa onların deyimiyle “önder” in talimatı yerde kalıyordu.

Eğer bu kabahat olmasaydı,

*Erken seçim olmazdı,

*Barışçıl yasaların çıkması kolaylaşırdı,

*Abdullah Öcalan belki de ev hapsine çıkmıştı,

*İnsanımızın yüzü gülecekti,

*Özüne dönmek isteyen binlerce gencimiz dağdan inmiş valideynler mutlu olmuştu,

Peki bu olmadı da ne oldu?

*Bölgede yüzlerce sıkıntı oluştu,

*Kürt halkı baskı korku altına alındı,

*Birçok kimseden haraç alındı, kendi usulleriyle cezalandırıldı,

*Siyaset vesayetin altında kaldı,

*PKK şehir savaşıyla yüz binlerce Kürd’ün mağdur olmasına sebep oldu,

Eğer bu Nevruz’un tarihi olmasını istiyorsanız

*Kandile, “artık yeter” diyecekseniz,

*Hendek savaşını kınayacaksınız,

*PKK’yi Kürt halkından özür dilemeye çağıracaksanız,

*”Ey HDP Kürt sorunun çözümünü Mecliste ara” diyecekseniz,

*”Türkiye hepimizin” sloganını seslendirecekseniz,

Şimdiden bahar bayramınız hayırlı olsun, yoksa Nevruz meydanında “Bijı ser héldana sur’é” , “Kadınlar kimsenin namusu değildir”, “Direne direne kazanacağız” diyecekseniz hiç gitmeyin daha iyi bence.

Taş atmak ve tetiği çekmek gibi adi işler Kürtlere mi kaldı? Eğitim, Sanat, Zanaat, Bilim ve teknoloji, İman, edep, marifette Kürtlerin de payı yok mu? Kürtler dünyada iki kelime Kürtçe konuşmak için mi hayatını zehir edecekler yani? Din ve namus anlayışımıza karşı savaşan birilerine kucak açmayı Kürtlerden beklemeyin.

Baksanıza Bağlarda edindiğimiz duyumlara göre Kürd Kürdü öldürüyor sakın ola “hendekleri istemiyoruz” diyen Kürtlere “haksızdırlar” demeyin. Bu gün dünya yarın ahrettir, aslında hendeklere ruhsat vermek zillettir. Zaten arada devlet olmasaydı kimse kimsenin evinin eşiğinde hendek kazamazdı kanaatimce.

21 Mart, 21 Plakalı Şehre, Diyarbekir’e Huzur Getirecekse buyurun kutlayın yoksa başka amaçlarla nevroza katılmaya tenezzül etmeye dahi gerek yoktur.

Bu defa hem Kürt halkının, hem Türk halkının gözü üzerinizdedir, ayrıca devletin kamerası da sizi takip ediyor, dolayısıyla siyasileriniz sandığa gömülecekler, tetikçileriniz de kodese yollanacaklar bence, benden söylemesi.

Bu gün birçok Kürd’ün gözünde artık PKK yok, PKRİ var; Kürtlerden çok Rusya’nın ve İran’ın emellerine hizmet eden bir örgüt var.

Diyorum ki, “artık yeter” Kürtleri aldatmayın olur mu?

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums