İstihbarat Dışında Kim Engelleyebilir? Ölümünü Göze Alanı

  • 16.03.2016 00:00

 Kamu güvenliği müsteşarının önemli bir görevi var; o da yerine göre ülkeyi, bölgeyi, ili etüt edip varsa bir sorun tespit etmek, çözümü için eylem plan/projesini İçişleri bakanlığına sunmaktır.

Dolayısıyla ülkemizde ne kadar illegal örgütler varsa hepsine ulaşmalı, taleplerini dinlemeli, gerekirse paket kayıt olarak taleplerini videoya alıp görsel olarak kamuoyuyla paylaşmalıdır.

Boşlukta kalan gençlerimize bilinmeyen bu örgütler cazip gelebilir, arasına katılınca da geri gelmesi çok zordur.

Yasal bir örgüt olan HDP’nin asıl amacının ne olduğunu bir vatandaş olarak ben halen anlayamadım, KGM’lığı bu konuda bana bir bilgi versin, bunlar 7 Haziran’dan sonra Hükümetin bir parçası olmaları gerekirken neden şiddetin tarafını seçtiler, bir vatandaş olarak ben bunu merak ediyorum.

MHP vekil sayısı 1 Kasım seçimleri sonucu yarıya indiği halde Genel Başkan yol arkadaşlarına ışık yakması gerekirken, tam tersine olağanüstü kongrenin yolunu kapatmak için elinden geleni yapıyor bu Bahçeli’nin tercihi midir? yoksa bu diretmenin perde arkasından birileri mi vardır.

CHP vizyonunu değiştirip muhafazakar sol gibi ülkemizin kültürüne daha uygun bir siyaset yapmayı neden yapmıyor kaç seçimdir nerdeyse hep yerinde sayıyor, acaba bu başarısızlığın yakaladığı duruma neden bir neşter vurup vizyon yeniliğine gitmiyor? merak etmiyor değilim.

AK parti hükümeti için ne diyeceğimi bilemedim bu tür saldırılardan en çok hırpalanan kendisidir, bu olaylardan nemalanmıyor ki örtbas edebileceği bir şey olsun, galiba istihbarat içinde bir sıkıntı var, öyle ki duyup duymazlıktan gelme veya gözlerini kapama şüphelenmiyor değilim.

Cumhurbaşkanı üç gün arayla

*CHP il başkanlarını,

*MHP il başkanlarını,

*HDP il başkanlarını,

*AK Parti il başkanlarını,

Mecliste grubu olmayan partilerin 81 ilden üyelerini ağırlayıp dinlemesi lazım bence, daha ne güne duruyor, devletin başı olarak ortamı yumuşatma adına böyle bir çalışma yapmasında fayda mülahaza ediyorum.

Maalesef bir insan ölümü göze aldı mı akıllı bir canavara dönüşür ve zapt etmek kolay olamaz, istihbaratın kuvvetli olsa bile 19 intihar bombacısını yakalarsanız, 20. kişinin elden kaçması muhtemeldir.

Ayrıca terörist faaliyetlerde bulunan kimseleri, tarzını bırakmadıkları sürece tanımak, onlarla bir şeyler paylaşmak doğru değildir. Çünkü yarın bir şeyler onun isteğine göre olmadı mı? Ya da dışarıdan bir işaret aldı mı? Tekrar patronlarına selam durur ve topluma sıkıntı verir.

Eğer bu gün anayasal düzeyde tüm dezavantajlı gruplara hakları tanınsaydı, bu gün bu terör bu kadar umutlarla bomba yüklü arabayı patlatmazdı diye düşünüyorum.

Ülkemiz artık “öteki” kaldıramıyor bence, zaman kucaklaşma zamanıdır. 

 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums