HDP, İleri CHP’dir

  • 15.02.2016 00:00

 *Solcudurlar,

*Dine karşı mesafelidirler,

*Halkın ne düşündüğü onlar için önemli değildir,

*Militarist güçler onlar için can simididir,

*İktidar olmak istemiyorlar,

*İkinci kalite sosyalisttirler.

*Üstelik HDP’nin ırkçı politikaları da kendisine hastır.

Kimler mi? Bu duru da sorulur mu tabiî ki CHP ve HDP başka hangileri olacak.

Bunların tavanı Marksist sosyalist kimselerdir yorum ve değerlendirmelerinin kaynağı bu demode olmuş ideolojidir, bu onlar için en önemli bir hedef.

Dini değerleri önemsemedikleri gibi, hafife alıyorlar, dinin toplumları geride bıraktığını dile getirecek kadar dine hasım bir yaklaşımları var.

Bakın bakayım CHP oy oranını kaybetmiş etmemiş umurunda mı? Onların kendine göre bir muhalefet tarzı var halka rağmen politikalarını sürdürmeye, yapılandırmaya çalışıyorlar. Baksanıza Kürtlerin kahır ekseriyeti HDP’nin bu tavrından memnun olmadığı halde hendek siyasetinin yanında arkasında duruyor.

Geriye dönüp baktığımızda bir çok kere CHP askeri göreve çağırmış, darbelere davetiye çağırmıştır. HDP başkanlık sistemi ve eyalet yönetimine neden karşıdır dersiniz, adamlar PKK’nin militarist gücünü kaybederse iktidarı kaybedecek onun için öz savunma hikayesini dillendiriyor.

Sanmayınız ki CHP bir ara koalisyon ortağı olmak için AK Partiyle bir çalışma yaptı, o sürece tamirat süreci adını vermişti ve eğer kabul edilseydi, şimdiye kadar olan kazanımların çoğunu geri almak için çalışılacaktı, yani mümkün olmayanı istedi ki iktidar olmasın, HDP 7 Haziran sonrası 80 vekille meclise gidince, “zinhar AK Partiyle koalisyona yokum” dedi.

Üstad Bediüzzaman, tereyağı bozulursa başka bir işe yaramaz diyor, Türkiye solcuları sosyalizme aşık olduklarından değil İslam’dan şikayetçi oldukları için bu rejimi önceliyorlar dolayısıyla bir Rus gibi sosyalizmi uygulama imkanları yoktur, onun için Rusya’nın kullanıp çöpe attığı ikinci el sosyalizmi sahipleniyorlar ama olmuyor.

CHP bir az yumuşatarak Türkçülük yaparken, HDP daha acemi olduğu için Kürtçülüğe bir de ladiniliği mezcederek Kürtlerin bir kısmına da düşmanlık tohumlarını ekiyorlar.

Sevgili dostlar, bu kadar benzer olan bu iki partinin toplam oy oranı seçim sonuçlarına göre %35 olsa da aslında %20’yi geçemez bu oran dahi bir kısmı bildiklerimizi bilmediklerinden kaynaklanıyor.

Ayrıca AK Partinin hataları da muhalefeti besliyor. Nasıl ki muhalefetin başarısızlığı iktidarın işine yarıyorsa. MHP ise her geçen gün eriyor.

Çere nedir derseniz? Alternatiflerden biri “Başkanlık Sistemi” olabilir diye düşünüyorum. Çünkü ikinci turda rakipler aralarında mecburi ittifaklar oluşur, bundan da bir ünsiyet doğar, eyalet sistemiyle valiler seçilir ve eyaletler, aralarında yarışarak hayat daha yaşanır hale gelir.

Başkanlık sistemini Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsıyla ilgilendirerek değerlendirmek hem abes, hem ayıp, hem de acizliğin işaretidir.

Tüm siyasi partilere tavsiyem halka rağmen siyaset yapmaktan vazgeçin, bir ara Anadolu insanına yanlış yapan yedi partinin nasılda akabindeki seçimde meclisten atıldıklarını unutmayın. Tarih tekerrür etse de iyi örneklerle tekerrür etsin.

Varsa farklı bir fikriniz esirgemeyin zaman düşünceleri paylaşma zamanıdır.

Bağırıp çağırmak, tehdit savurmak, laf ebeliği yapmak, “Siyaseten, caizdir” diyerek yalan konuşmak, bu halka zaman kaybettirir, bunun vebali büyüktür.

Hep birlikte, huzur içinde,  yaşamak dileğiyle.

 

 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums