HDP’den Şikayetçiyim Arkadaş!

  • 20.01.2016 00:00

 Ne hakkın var derseniz fazlasıyla haklıyım diyebilirim çünkü ben Kürd’üm ve HDP’nin gidişatı ister istemez benim haneme de yazılıyor.Onun için zaman zaman HDP’ye seslenmek zorunda kalıyorum.

Bu partiye bir teklifim var, ezberini boz ve vizyonuna bir inovasyon kazandır.

Bakıyorum Öz yönetim, kanton, komün gibi kavramları ağzınızda dolaşıyor. Bunların altı boş, Kürt halkının gerçeklerinden uzak, inanç ve kültürüyle çelişik yönetim tarzı oluğunu unutmayın. Bu zaten mümkün değil, kazara öyle bir durum oluşsa da Kürtler buna hayır diyecek ve Kürd’ü Kürde kırdıracaksınız kim galip kim mağlup olur onu bilemem ama Kürtler için telafisi zor bir bela olacağı kesindir.

En az benin kadar biliyorsunuz ki Kürtler PKK’nin silahsızlanmasını ve hayata dönmesini istiyor, yapılan her ankette daima %80’in üstünde bir oranla özyönetimi istemiyor, hendeklerin kapanmasını istiyor. Bu durumda ne hakla bir avuç kimseler bir araya gelip özyönetim ilan ediyorsunuz, siz kime mesaj veriyorsunuz?

Türk solu ne zaman Kürd vatandaşlarımıza bir katkısı olmuş ki bu gün olacak. Bir sefer bunlar Kürd’ün inanç ve kültürüyle barışık değiller, bunların boğazdan yukarı ifadeleri Kürt’lere pahallıya mal oluyor.

Abdullah Öcalan ve Kandil Kendince hayal ettikleri yönetim modeliyle bölgemizin bir coğrafyasında ağa olmak istiyorlar, yanı sırtına binmek için bir halk lazım, bölgenin yumuşak karnı Kürt’lerden yararlanmak istiyorlar.Aslında bu bölgede kimin yaşadığı da onlar için pek önemli değilir.

Hendeklerin arkasındaki Kürt gençleri ise Kürdistan kuracaklarını sanıyorlar ve bunun uğruna ölüyorlar. Olan onlara oluyor, anne babaları ağlıyor, evlerine ocaklarına ateş düşüyor.

Bu birbirinden nemalanan bu düşüncelerin asıl kurbanları Kürtler oluyor. Bununla yetinmeyen Kürt düşmanları, Rusya’da miadını doldurmuş, ölmüş bir komünist/sosyalist rejimi Kürtlerin başına bela ederek daha yüz binlerce Kürdün öldürülmesini düşünüyorlar. Toplantılarınızda dilinizden düşürmediğiniz sosyalizm/komünizm kavramlarını yaşatmak için Kürtleri kurban etmek hiç canınızı acıtmıyor mu?

7 Haziran seçimlerinde akla hayale gelmeyen sloganlarla seçim kampanyasını yönettiniz, birçok Kürt kesimi barajı aşasınız diye sesini çıkarmadı, 80 vekille meclise gittiniz daha ilk açıklamalarınızda “AK Partiyle zinhar koalisyon yapmayacağınızı” söylediniz. Yetmedi, “bu Türk Solunun başarısıdır” dediniz, ondan sonraki gelişmelerde tutarlı bir duruş sergilemediniz ve 1 Kasım seçimlerinde kıl payı tekrar meclise gittiniz, halk bir ihtimal belki bu sefer aklınız başınıza gelir diye size bir yeşil ışık daha yaktı.

Ne acıdır ki yanlış istikametinizde devam ediyorsunuz. Böyle giderse artık meclise gitmeniz mümkün değildir. Bunun doğruluk derecesini ölçmek istiyorsanız benim HDP’ye yönelik yazdığım eski yazılarıma ve uyarılarıma bakım hak vereceksiniz.

Peki ne istiyorum sizden;

1-Anayasa komisyonunda mümkün olduğu kadar uzlaşmacı bir tarz sergilemeniz, sakın öz yönetim entrikalarınızı anayasanın önüne bir takoz gibi koymayın.

2-Başkanlık sistemi ve eyalet yönetiminin arkasında durmanız,

3-PKK’yi hayata kazandırmak için siyasi genel af ve silahsızlanma yönünde politikaları geliştirmeniz,

4-Anadil eğitimi konusunda pilot okullardan yana tercihinizi kullanmanız, Ruhu Kürt dili Türk olmuş Kürt çocuklarını istemediği halde yeni eğitim diline mecbur etmeyi diretmeyin.

5-Irak Kürdistan Bölgesinin devletleşmesi için bir duruş sergilemenizi bekliyorum. Kek Mesud’a destek verin, nehir geçerken at değiştirilmez.

6-Kürtlerin İnanç ve Kültürüyle barışın politikalar üretmeniz,

7-Eğitim-Öğretime önem vererek Kürtler arasında barış ve huzura öncülük etmeniz.

Ülkemizde, bölgemizde huzur içinde yaşamak dileğiyle hep beraber. Dünyaya gelen her insanın hür ve huzur içinde yaşamaya hakkı var, bu gerçeği unutmamak dileğiyle.

Üstat Bediüzzaman’ın Kürtlere son nasihati; xwendin, xwendin, xwendin,  dest hevgértén, dest hevgértén(Okumak, okumak, okumak elele tutuş, elele tutuş) şimdi yaptıklarınıza bakın eğer bu iki hedefe hizmet ediyorsa ne ala, yok eğer hizmet etmiyorsa Kürtlere sadece zarar veriyorsunuz unutmayın!

İnsanlığın yararına çalışan herkese başarılar diliyorum.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums